Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
ampak pravljice so samo za otroke
ko si bil se otrok si najbrz preresno uzel, da te bojo ciganom dali, ce nebos priden
raj napis, ce si mel kaksno slabo iskusnjo s cigani
Dej model res mi greš že na živce s to tvojo sanjsko predstavo o ciganih, ko revčki nič nimajo in take zadeve. Sej ne rečem tudi nekaj izmed njih so povsem pošteni ampak tisti tudi delat hočejo in se asimilirajo kot vsak normalen človek. Medtem ko jih pa 80% živi na moj račun od razne socialne podpore, ali pa bakrenih žlebov kateri ti mesečno izginevajo iz bajt. Model bod realen [censored], če že poslušati kaj ti sporočam v bruselj jebemtiš.
Dej ko boš obiskal žlahto tle na štajerkem, zapel se mal čez dolensko ali kje drugje po cignaskih naseljih, poglej si malce kakšne hiške si postavljajo, kako se iz leta v leta večajo ta njihova nasleja, povprašaj malce domačine kakšne so razmere, kakšni so problemi...tle lapaš nekaj v tri dni, pred sabo imaš zakonik, da smo vsi enaki pred zakonom...resno no zbudi se in stopi na realna tla. Cigani po vsem svetu obirajo poštene državljane, tudi take kot si ti in jaz, ki plačujemo razne davke, medtem ko dobivajo oni podopre toliko, da se ti niti ne sanja ne. Delovna doba? Vprašač cigana, če ve kaj to pomeni, koliko potegne BMW 540 pa dobro ve na podlagi lastnih izkušenj!!?? Ne serimi mi več s tem, kaj hočemo MI ciganom vzet, k itak nič nimajo!! [censored] moja mati je ostala brezposelna (firma šla po 30tih letih v stečaj) in bi morala v predčasni pokoj zaradi zdravsvnih težav (zaradi katerih je imela že nešteto operacij, med drugimi tudi desne roke ne more dvigniti niti nad glavo) ampak žal ni dovolj "bolana", medtem ko pred njo in za njo od komisije pristopi ciganček ko malce pojamra in se z nasmeškom in poskončno odpelje v svojem črnem BMWju. Podpora seveda lavfa na polno. Ne ti men tle lapat, da sem jaz nestrpen in ne vem kaj, boli me [censored], taka odžiranja oz. izkoriščanje države in mojega denarja ki ji ga dajem, me pošteno pogreje in ravno v tem so cigani največji eksperti. Si že videl sploh kakšno cigansko naselje, si se vprašal kaj počenjajo za vse "dobrine" za katere misliš da jih nimajo??? Ma dej bluziš v sanjah in se mi ne da ukvarjat s tabo. REs mi je pa hudi da je takih kot si ti na žalost malce preveč, ko živijo v oblakih in od svojega vrta dalje ničesar ne vidijo, razen kar gledajo na oddaji Svet ali še huje CNN, pa zraven še kakšne človekove pravice
In to je razlog da se velikokrat zadeve nikamor ne premaknejo. Zadeva v Ambrusu se navzven sliši mogoče kruta ampak žal je do tega moglo priti in imajo mir in red, akterega prj ni bilo. Ja kmetje so vzeli oblast v svoje roke, žalostno ampak mogoče če pogledaš iz drugega zornega kota - verjetno njihovim težavam nihče ni prisluhnil, tako kot ti tukaj gor lapaš....
Pojdi v svet ampak ne v drugo pisarno na drug konec sveta ampak pojdi med ljudi, poglej na probleme brez zakonika ali blesavih medijev, pa boš marsikaj spoznal.
Pa prosm ne mi s kakšnim moraliziranjem da te napadam ali kaj podobnega ampak sanjaš no. Edino kar ti še manjak je da poveš da greš kmalu v obljubljeno deželo - U S faking A. Pa brez zamer.