Janša o tistih na robu

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ja, do neke točke se strinjam s tabo, nisem ne bel , ne rdeč, ampak se čudim, kako so vsi skočili pokonci, ko je nekdo rekel NE skupinam ljudi, ki bi na prevarantski način prišli do nekih pravic in seveda , odškodnin, potem naši reveži, ki po mojem mnenju to niso in samo izkoriščajo socialo, za taprave reveže pa itak ne izvemo. Potem se jezijo ljudje , ki so dobili pravico do pokojnin po ne vem kakšnih zaslugah in ne majhnih pokojnin , ogromno denarja gre za skupine, ki nočejo delat, tako imenovane " okvirje", kaj bi potem radi? A se kdo vpraša, kako se počuti delavec, ki vse to podpira? Zahod ima demokracijo že 200,300 let, pri nas smo komaj začeli, morda bo nekoč država tudi pravna po meri navadnega človeka.
13.gif

Jaz spadam med tiste, ki prispevamo veliko in me tudi moti, da nekateri živijo na moj račun. Brez moje privolitve.

Izbrisane ne vse metat v isti koš. Naša država bi lahko že zdavnaj uredila ta problem, pa se je pometalo pod preprogo. Zdaj je prepozno. Za nastalo situacijo je kriva izključna naša država. Država je izvedla nezakonit izbris, država si je zatiskala oči, zdaj bo treba plačati. Tisti, ki nasedajo Janševi in Gorenakovi retoriki so slepi in neumni. Zdaj bomo dejansko plačevali tudi tistim, ki si tega ne zaslužijo. Ampak kriva je še vedno država. Zdaj je prepozno za reševanje od primera do primera.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.750
900
113
tu in tam
Tako je. Plačajo pa naj tisti, ki so konkretno izvedli izbris-ne bo jih težko najti. Ne pa da lajajo, češ slovenija mora zdaj plačati odškodnino..kakšna slovenija? jaz, ti, sosedov Janez? kaj smo pa imeli takrat zraven te godlje?
jezen.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dejte nehat s temi "naj plača kdor je", bla bla bla. Sploh ni važno, kdo je kaj, ker ni nihče nič, vsi so samo prelagali na druge, vključno s telim zdaj. Mi smo jih izvolili in si moramo zapomniti, da je to feler, ki gre na minus stran.

Zadevo bi že zdavnaj morali urediti poimensko, ker je med kalkulante padlo kar nekaj povsem nedolžnih - kolateralnih žrtev. Ti si odškodnino vsekakor zaslužijo, ostali pa prst v rit in naj odjahajo na njem.

Mimgrede, kaj se zgodi, če volitve v celoti bojkotiramo dokler ne kandidirajo povsem novi ksihti?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne bo ratal. K ziher bodo prignal nekaj svojih vojščakov in volitve bodo legitimne (pa čeprav bo volilna udeležba nul koma josef, bodo demokratične in legitimne). Da ne govorim, s kako velikim procentom se bodo hvalili...
Dejansko bi morali VSI na volitve (100% udeležba) in se izjasniti z neveljavnimi glasovalnimi lističi... Je razlika, če te voli 1000 ljudi ob 11000 volilne udeležbe (madona smo jaki) ali pa če voli 1600000 ljudi (menda toliko je volilnih upravičencev).

Isto bi moralo za referendume biti v ustavi; ni 50% volilne udeležbe, referendum ni veljaven. Isto volitve. Ne pa da potem z kretivno matematiko pridemo do tega, da absolutna manjšina diktira večini in vsiljuje svojo voljo...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.834
854
113
toti Maribor
In kdo je kriv? Sami. Vsak ima možnost it na volitve, pa ne gre. Isto je z referendumi. Potem pa manjšina res diktira večini. Če hočemo imeti vsake volitve in referendume in bla,bla,bla legitimne, je potrebno urediti obvezno udeležbo. Pri nas je namreč problem, da tisti, ki niso volili, potem najbolj pljuvajo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
ne-ne-1.gif

Is voting compulsory?

Yes, voting is compulsory for every Australian citizen aged 18 years or older. If you do not vote and do not have a valid and sufficient reason for failing to vote, a penalty is imposed. For further information see Compulsory Voting.

What happens if I do not vote?

Initially the Australian Electoral Commission will write to all apparent non-voters requesting that they either provide a reason for their failure to vote or pay a $20 penalty.

If, within 21 days, the apparent non-voter fails to reply, cannot provide a valid and sufficient reason or declines to pay the penalty, then prosecution proceedings may be instigated. If the matter is dealt with in court and the person is found guilty, he or she may be fined up to $50 plus court costs.

Bi se hitro uredilo...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja, samo je treba potem tudi sankcije za večne politične sralce uvest. Vlada pade, celoten sklic ban za 3 polne mandate (12 let). Vlada pade, nič nadomestila za nikogar zaradi krivdnega razloga.
Hitro bi dobili strokovnjake v politiko.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
No, pa še nacionalne liste bi bilo obvezno ukiniti. Naj bo izvoljen preprosto tisti, ki dobi več glasov.
Ne pa tako kot se je zgodilo v naši občini, ko je kandidat PS dobil preko 6000 glasov, kandidat SD okoli 4000, v parlament pa je prišel kandidat NSi, ki je dobil manj kot 2000 glasov. Dokler tega ne skenslajo, ne grem več na volitve.