Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Ali Jankovič (MOL) kaj znižata razred za plačilo vrtca, če imaš stanovanjski kredit?
Pa kako točno je definiran stanovanjski kredit?
A je to tudi kredit za zasteklitev balkona?
Citat:
Ali Jankovič (MOL) kaj znižata razred za plačilo vrtca, če imaš stanovanjski kredit?
Citat:
Pri vlogi za dodatno znižanje plačila staršev, zaradi reševanja osnovnega stanovanjskega problema, celostno pregledamo socialno sliko vsake družine posebej. Za uveljavljanje te pravice mora stranka priložiti:
Kupoprodajno pogodbo, iz katere je razvidno, da z nakupom oz. gradnjo te nepremičnine dejansko rešuje osnovni stanovanjski problem (da nima druge nepremičnine, da ne gre za finančno naložbo ter da se družina v to nepremičnino dejansko preseli oz. tam živi)
Kopijo pogodbe z banko o sklenitvi dolgoročnega stanovanjskega kredita (namenskega)
Kopijo plačila zadnje anuitete, iz katere je razvidno, da kredit še ni bil poplačan
Če družina izpolnjuje navedene pogoje, določimo za en plačilni razred nižje plačilo vrtca, kot bi ga starši plačevali na podlagi dohodka in premoženja. Višino anuitete, ki jo starši plačujejo za nakup nepremičnine tako ne odbijamo od dohodkov družine.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Meni pa recimo ne. Obrazložitev, kot napisano zgoraj, je bila, da (ne morem citirat, ker je tega že nekaj let) kredit (stanovanjski, za prvo stanovanje, torej rešitev stanovanjskega vpršanja) ne zmanjša moje socialne varnosti toliko, da bi mi nižali razred. In sem ostal v najvišjem razredu. Lani se je znancu zgodilo enako.
Sem pa zgoraj narobe napisal, prav bi seveda bilo: V praksi se seveda lahko mirno zgodi, da ne znižajo.
enako.....Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Meni pa recimo ne. Obrazložitev, kot napisano zgoraj, je bila, da (ne morem citirat, ker je tega že nekaj let) kredit (stanovanjski, za prvo stanovanje, torej rešitev stanovanjskega vpršanja) ne zmanjša moje socialne varnosti toliko, da bi mi nižali razred. In sem ostal v najvišjem razredu. Lani se je znancu zgodilo enako.
Sem pa zgoraj narobe napisal, prav bi seveda bilo: V praksi se seveda lahko mirno zgodi, da ne znižajo.
Če si v top razredu, ti ni hudega. Jaz sem na 50%, kredit z mesečnim obrokom 610€ so mi upoštevali in imam zdaj 40%.
Citat:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če si v top razredu, ti ni hudega. Jaz sem na 50%, kredit z mesečnim obrokom 610€ so mi upoštevali in imam zdaj 40%.
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Vrtec spadajo pod občino in so od občine do občine različno urejeni. Recimo Škofja Loka subvencionira 100€/mesec tistim staršem, ki niso dobili vrtca, kar v Ljubljani tega ni. In zaradi Zokijevih "for" s stalnim bivališčem, smo morali mi lani plačevat si varuško, ki pa ni bila poceni.....