Jahanje

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Živjo!

Mene pa zanima, če se kdo ukvarja z jahanjem. Je to zanimiv šport, kakšna je problematika?

lp

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Sestra se ukvarja z jahalnim športom. Za 2x tedenski obisk jahalnega centra in izposojo konja ni panike. Naučiš se tehnike, malo jahaš, prekočiš kakšno nižjo oviro. Cenovno znosno (vseeno rabiš nekaj lastne opreme - hlače, čevlje, čelado ipd.).

Problem rata, ko zagrabiš bolj resno. Potrebuješ solidnega konja (cca. 10k evrov za začetek), potrebuješ sedlo (500 evrov po tamalem), prehrambeni dodatki ki niso poceni, fency oblačila za turnirje... Potrebuješ prostor in hrano za konja, potrebuješ kvalitetno in po možnosti še pokrito manežo za treninge ko je vreme v qrcu... Potrebuješ močan avto in prikolico da konja odpelješ na tekmovanje... Ko na koncu sešteješ vse stroške računaj brez stroška konja in prikolice od 5k evrov naprej letno.

Sky is the limit pri zapravljanju v tem športu. Raje kupi športne copate pa idi laufat
smile-1.gif
.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Zdej čist odvisn kako si vzameš vse skupi. Mi imamo konja že cca 8 let. Iz katere regije pa si , pa za koga te zanima. Starost? Potem ti lahko malo več pomagam.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Živjo!

Ma, jaz ne bi ravno pretiraval z nabavo konj in tekmovanji. Poanta je malo se rekreirat in malo občudovat naravo.
Verjetno bi konja(kmetijo) sezonsko menjal, ker se mi ne bo luštalo stalno po enih in istih poteh ganjat.
Sem pa slišal od kolegice, da je kupila konja skupaj s sedlom za 1500EUR, no malo po vezah ampak vendarle, dobra cena!
Ura jahanja je menda okoli 10EUR, toliko stane recimo badminton.

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Sem iz LJ. Bi pa vsaj v začetku potreboval par ur šolanja. Nisem še nikoli sedel na konju.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Živjo!

Mene pa zanima, če se kdo ukvarja z jahanjem. Je to zanimiv šport, kakšna je problematika?

lp

Kolega se s tem bavi, ima svojega konja. Meni osebno to ni zanimivo, sem šel parkrat z njim.

Jahal sem tudi že na prostem, kar pa je zanimivo
smile-1.gif
Nisem imel nekih izkušenj, na hitro si mi razložili kako ga upravljaš z uzdo in konj je ubogal. No poleg je bil seveda inštruktor.

Tak čez ovire ali v hali pa me ne mika.

Plačaš tečaj, kupiš opremo (škornje, hlače, čelada itd.) in je to to.

Problematika pa je v tem, da lahko padeš s konja, al pa da ti na nogo stopi ipd. nezgode.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Konj je res zakon, v Tivoliju, z nachotom, majonezo, paradižnikom, solato in čebulo...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Konj je res zakon, v Tivoliju, z nachotom, majonezo, paradižnikom, solato in čebulo...

S pogledom na "the bitches" med aerobiko
cheer.gif