J.D. Power Porsche, Kia, Jaguar in Hyundai

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Forumaši so o študiji povedali svoje. Z molkom...
aplauz.gif
Če ti tega ne znaš razbrati, ti ne morem pomagat.
Lahko pa odpreš temo septembra, ko 3/4 folka ne bo več na dopustu, pa boš morda takrat kaj več izvedel
wink-1.gif
.
Sicer pa, ni kaj. Kia rula, zanesljiva, poceni, itd. Samo še rjo poštimate
evil.gif
:

Na fotki so vrata 6 let stare Kie Ceed karavan, nič zlorabljene in nič barvane.

ma daj... kot da VW, BMW, Mercedes ne rjavijo? še mlajši letniki so rjavi
uf-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Pri MB me to ne bi preveč skrbelo....na prerjavenje je garancije 30let.
Je pa res da so to uvedli po rjavečih avtomobilih iz konca 90-ih in začetka 2000.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Pri MB me to ne bi preveč skrbelo....na prerjavenje je garancije 30let.
Je pa res da so to uvedli po rjavečih avtomobilih iz konca 90-ih in začetka 2000.
Ne bo držalo.
Ravno mercedes, Audi in BMW noče rjavenje priznat in odpravit v okviru garancije. Japonci in korejci to odpravijo zastonj oziroma reklamacijsko.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
maš kak link za to ?
smile-1.gif
Nimam linka, vem pa zato, ker je moja žena včasih imela mazdo, ki je po 7 letih začela na robovih blatnikov malo rjavet, pa so to na servisu poštimali zastonj in pod garancijo. Potem pa je imel moj brat mercedesa, ki je prav tako rjavel že po 5 letih kot kakšen star yugo, in on ni mogel uveljaviti garancije na rjavenje. Rekli so mu da mora pleh prerjavet, torej mora nastati luknja, da bodo upoštevali garancijo. Audija 4ko pa ima moj nekdanji sodelavec, ki mu je prav tako rjavelo na blatnikih, pa mu tud niso hoteli poštimat pod garancijo.
Sicer so pa tud na kakšnih mercedes forumih o tem veliko govorili.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
vzameš tamal sveder......pred zimo navrtaš v rjo pa spomlad na garancijo
smile-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
maš kak link za to ?
smile-1.gif
Nimam linka, vem pa zato, ker je moja žena včasih imela mazdo, ki je po 7 letih začela na robovih blatnikov malo rjavet, pa so to na servisu poštimali zastonj in pod garancijo. Potem pa je imel moj brat mercedesa, ki je prav tako rjavel že po 5 letih kot kakšen star yugo, in on ni mogel uveljaviti garancije na rjavenje. Rekli so mu da mora pleh prerjavet, torej mora nastati luknja, da bodo upoštevali garancijo. Audija 4ko pa ima moj nekdanji sodelavec, ki mu je prav tako rjavelo na blatnikih, pa mu tud niso hoteli poštimat pod garancijo.
Sicer so pa tud na kakšnih mercedes forumih o tem veliko govorili.

letniki MAzde, MB in Audija ?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kolikor se spomnim, ima MB 30 let na prerjavenje, AUdi in BMW po 12. Pa za lak imajo tudi, mislim da 3 leta ...

ima, le da je pogoj opravljanje vseh servisov na uradnem servisu oz. poštempljana knjižica.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Videvam kakšnega Vito-ta sem in tja, rjavega in preluknjenega tako, da ne morem verjet, da je to MB.
wink-1.gif
Vito sodi med gospodarska vozila pri MB, ne? Tam so druge garancije (in še kaj drugega) ipd ...

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vito sodi med gospodarska vozila pri MB, ne? Tam so druge garancije (in še kaj drugega) ipd ...

Ima pa na nosu Mercedes-Benzovo zvezdo.
bonk.gif

Citat:
Men je važno zgolj in samo to, kaj mi proizvajalci ponuajo. Kaj je zame kot kupca in potrošnika, sploh pomembno kdo je od koga kopiral in kdo je začel prej avte delat? In če znajo korejci narediti boljši in cenejši avto od nemškega, bom kupil pač kokrejskega.
Včasih je večina med nami prisegala na telefone znamke Nokia, danes imamo skoraj vsi Samsunge. Kupiš pač tisto, kar je boljše in ponuja več za določeno količino denarja. Po tej plati je Kia naredila v zadnjih letih ogromne korake.

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
JD Power ima samo en problem: ocene so subjektivne, vezane na pričakovanja uporabnikov. Nekaj je notri tudi štetja napak, tza del je OK, ampak vprašanje "ali ste zadovoljni z avtom" oz "ali je izpolnil pričakovanja" je pa hudo problematična stvar in vedno favoriziora znamke, ki imajo kupce z zelo nizkimi pričakovanji.

Zato pa je na prvem mestu Porsche, takoj za njim pa Kia
hysterical-1.gif

p.s. Predlagam ti, da si pobližje ogledaš vprašalnik. Zadeva je vse prej kot enostana in kratka. J.D. Power ni Nina medija ali kakšno temu podobno slovensko jajce.
grin1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kolikor se spomnim, ima MB 30 let na prerjavenje, AUdi in BMW po 12. Pa za lak imajo tudi, mislim da 3 leta ...

ima, le da je pogoj opravljanje vseh servisov na uradnem servisu oz. poštempljana knjižica.

kot pri vseh drugih znamkah.....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
JD Power ima samo en problem: ocene so subjektivne, vezane na pričakovanja uporabnikov. Nekaj je notri tudi štetja napak, tza del je OK, ampak vprašanje "ali ste zadovoljni z avtom" oz "ali je izpolnil pričakovanja" je pa hudo problematična stvar in vedno favoriziora znamke, ki imajo kupce z zelo nizkimi pričakovanji.

hysterical-1.gif

p.s. Predlagam ti, da si pobližje ogledaš vprašalnik. Zadeva je vse prej kot enostana in kratka. J.D. Power ni Nina medija ali kakšno temu podobno slovensko jajce.
grin1.gif

Ga poznam zelo dobro, ne le vprašalnik, tudi zakaj je takšen ipd...
In ker je tale tema o initial quality, je recimo zanimivo vedt, da v njej za napako šteje tudi "where controls or features may work as designed, but are difficult to use or understand". To pa v resnici ni kvaliteta in pri takih stvareh so hitro v prednosti bolj oskubljeni avti.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ima pa na nosu Mercedes-Benzovo zvezdo.
bonk.gif

Citat:
Men je važno zgolj in samo to, kaj mi proizvajalci ponuajo. Kaj je zame kot kupca in potrošnika, sploh pomembno kdo je od koga kopiral in kdo je začel prej avte delat? In če znajo korejci narediti boljši in cenejši avto od nemškega, bom kupil pač kokrejskega.
Včasih je večina med nami prisegala na telefone znamke Nokia, danes imamo skoraj vsi Samsunge. Kupiš pač tisto, kar je boljše in ponuja več za določeno količino denarja. Po tej plati je Kia naredila v zadnjih letih ogromne korake.

Koga prepričuješ? Sebe ali druge? Opažam da Kia loverji posebno radi posiljujejo s svojim prepričanjem. Če je tako super fajn, ne vem zakaj stalno iščete neko potrditev...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

hysterical-1.gif

grin1.gif

Ga poznam zelo dobro, ne le vprašalnik, tudi zakaj je takšen ipd...
In ker je tale tema o initial quality, je recimo zanimivo vedt, da v njej za napako šteje tudi "where controls or features may work as designed, but are difficult to use or understand". To pa v resnici ni kvaliteta in pri takih stvareh so hitro v prednosti bolj oskubljeni avti.

Iz omenjnega članka(linka) ....sta mi v oči padla 2 stavka--:.:
-. ".....The survey is based on consumer reports from the first 90 days of ownership......"
-"...For the third straight year, entertainment systems and connectivity technology such as voice-recognition systems were the top complaint,...." (to pa so stavri v bolj eopremljenih avtih.........)

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi: Kupiš pač tisto, kar je boljše in ponuja več za določeno količino denarja. Po tej plati je Kia naredila v zadnjih letih ogromne korake.

Se sliši razumno , ampak svet se drugače vrti.

Avto velikokrat ni ravno racionalnen nakup(prav tako kot številne druge stavri).....vsak za sebe se odloči kje je tista meja "racionalnosti" do katere bo šel.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Videvam kakšnega Vito-ta sem in tja, rjavega in preluknjenega tako, da ne morem verjet, da je to MB.
wink-1.gif

Itak poglej raje za kakim ekvivalentom Vita pri kii. Saj se ne moreš ker jih ni več na cesti vsi so popolnoma zrjaveli in malo močnejši veter jih je odpihnil, ker so zrjaveli v prah. Mimogrede kdo se sploh spomni kako se je imenoval kombi pri kii. Pa brez googlanja prosim.