J.D.Power 2009

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Zanimiva je primerjava Škode, VW, Seata in Audija
evil.gif

Imam ketno pomeni nižji strošek na splošno.
Sicer pa je odvisno kako je avto narejen, torej koliko je norma za menajvo filtra kabine in zraka. Pri nekaterih porabiš pol ure, pri drugih 15 min, pri tretnjih pa v 3 min narediš vse.

Veliki serviis je pri japoncih več ali manj še svečke in filtri. Seveda pa je potem lahko še marsikaj, od zavor, metlic,...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pa tekočine za pucat šipe po 20 EUR na liter. Za katero te na srečo na Toyota servisu prej povprašajo.
smile-1.gif

Pripopal še servisne intervale pri Priusu. Treba gledat tam kamor so črne pike, ki označujejo model, ker so dokumenti delani za vse modele Toyot.

Ogo

Priponke

• 704816-prius_maintenance.pdf
    103,6 KB · Ogledi: 157
Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Na mojem avtu se recimo pri velikem servsu vodna pumpa ne menja, ker ni gnana preko glavnega jermena. Zgleda, da je tudi veliki servis za vsak avto drugačen.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Sej se lahko smejiš....

... ampak Laguna je že od 2007 (še star model) zelo zanesljiv avto. Ko je bil predstavljen novi, je proizvajalec dejal, da po zanesljivosti in kakovosti cilja med prve tri v razredu. In očitno niso blefirali.

Original linka ne poznam, bilo pa je v včerajšnjem Delu:
http://www.delo.si/tiskano/html/20090704/Delo/0

(klikni na "Mali Daihatsu prekosil veliko konkurenco")
Morda zgolj ena pripomba, da boste nekateri pravilno brali J.D.Powerja. Le ta raziskava ne govori ZGOLJ o KVALITETI avtomobila, temveč o celotnem ZADOVOLJSTVU kupcev s samim avtomobilom. V to pa je v manjši meri zajeta tudi KVALITETA.
Upam, da bo zdaj kaj bolj jasno.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Sej se lahko smejiš....

... ampak Laguna je že od 2007 (še star model) zelo zanesljiv avto. Ko je bil predstavljen novi, je proizvajalec dejal, da po zanesljivosti in kakovosti cilja med prve tri v razredu. In očitno niso blefirali.

Original linka ne poznam, bilo pa je v včerajšnjem Delu:
http://www.delo.si/tiskano/html/20090704/Delo/0

(klikni na "Mali Daihatsu prekosil veliko konkurenco")
Morda zgolj ena pripomba, da boste nekateri pravilno brali J.D.Powerja. Le ta raziskava ne govori ZGOLJ o KVALITETI avtomobila, temveč o celotnem ZADOVOLJSTVU kupcev s samim avtomobilom. V to pa je v manjši meri zajeta tudi KVALITETA.

Govori o mnenju kupcev. Če ja šel s slabšega avta na boljši bo vesel, če pa iz neke luksuzne limuzine na majhen avto pa ne bo več vesel in tudi manj zadovoljen.

Zadovoljstvo se da lepo dvigniti ( ali pa znižati ) z stvarmi ki nimajo nobene veze s kvaliteto vozila. Npr. s prijaznostjo in ustrežljivostjo srvisov, prodajalcev,.... Z ustrežljivostjo in nekompliciranjem pri reklamacijah,...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:Govori o mnenju kupcev. Če ja šel s slabšega avta na boljši bo vesel, če pa iz neke luksuzne limuzine na majhen avto pa ne bo več vesel in tudi manj zadovoljen.

Zadovoljstvo se da lepo dvigniti ( ali pa znižati ) z stvarmi ki nimajo nobene veze s kvaliteto vozila. Npr. s prijaznostjo in ustrežljivostjo srvisov, prodajalcev,.... Z ustrežljivostjo in nekompliciranjem pri reklamacijah,...
Fajn, samo da smo razjasnili
cheer.gif
.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:Govori o mnenju kupcev. Če ja šel s slabšega avta na boljši bo vesel, če pa iz neke luksuzne limuzine na majhen avto pa ne bo več vesel in tudi manj zadovoljen.

Po moje pa je ravno obratno. Od dobrega in dragega avtomobila pričakuješ, da vse dela kot se zagre. Potem pa zaslišiš kakšnega črička za katerega se pri kakšnem Renaultu še zmenil ne bi, in nezadovoljstvo je tu
smile-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Se strinjam.

Vendar avto za 70 k ne moremo primerjati s tistim za 10 k, to sem hotel povedati, če je preskok dol potem joj vse je narobe.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kolko te stane servis?

Dva beljona meljonov.
hysterical-1.gif

Na 15.000 km 146,10 EUR z DDV, na 30.000 km pa 206,55 EUR z DDV. Oboje na pooblaščenem servisu v Ljubljani, ne Pri Mujotu pod bližnjim mostom.
smirk-1.gif

Ogo

Vau. BMW 320d žre manj kot 7 litrov dizla pri moji vožnji, ki je konstantno nad omejitvami. Ob nežni nogi, kakršno imajo vozniki Priusa, pa prideš zlahka na 6,5 litra. Ogromno, a ne? Še Prius pije nekje tukaj.

Servis? Na 30.000 km. Cena 240 EUR. Nazadnje delan na 60.000 v pooblaščenem servisu. Glavnina stroška olje, torej se da še tu prihranit, če ga kupiš sam.

ne pretiravaj s tem Priusom. Saj je super, da se je nekdo tega lotil, a ne boš me prepričal, da je najlepši, najbolj zanesljiv, največji, najbolj EKO, najbolj trendovski in pravi superman avtomobilske industrije. Daleč od tega. Pa tudi njegova okoljskost je zelo vprašljiva.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik kihko pravi:

Res je. Res pa je tudi, da pri Laguni nisem mislil samo na to raziskavo (nisem prebral, zgolj preletel), ampak na napoved proizvajalca in zadnje statistike ADACa, pomojem sem jih videl v Motoreviji. Te pa temeljijo na številu njihovih posredovanj na cesti in številu in tipu napak, ki jih odpravljajo. In od 2007 dalje je Laguna dejansko po več kriterijih v vrhu razreda, med prvimi tremi. Tako da nekaj bo že na tem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kolko te stane servis?

Dva beljona meljonov.
hysterical-1.gif

Na 15.000 km 146,10 EUR z DDV, na 30.000 km pa 206,55 EUR z DDV. Oboje na pooblaščenem servisu v Ljubljani, ne Pri Mujotu pod bližnjim mostom.
smirk-1.gif

Ogo

Vau. BMW 320d žre manj kot 7 litrov dizla pri moji vožnji, ki je konstantno nad omejitvami. Ob nežni nogi, kakršno imajo vozniki Priusa, pa prideš zlahka na 6,5 litra. Ogromno, a ne? Še Prius pije nekje tukaj.

Servis? Na 30.000 km. Cena 240 EUR. Nazadnje delan na 60.000 v pooblaščenem servisu. Glavnina stroška olje, torej se da še tu prihranit, če ga kupiš sam.

ne pretiravaj s tem Priusom. Saj je super, da se je nekdo tega lotil, a ne boš me prepričal, da je najlepši, najbolj zanesljiv, največji, najbolj EKO, najbolj trendovski in pravi superman avtomobilske industrije. Daleč od tega. Pa tudi njegova okoljskost je zelo vprašljiva.

Ob nežni nogi (kot si reko da jo sigurno imajo Priusovci), pridem jaz komot na 7 litrov. Zdaj pa vračunaj da sem na kurilcu,
pridem (finančno) na 4 litre.
smirk-1.gif

Servis 285€, ki ga pa iz osebnih razlogov in bol ugodnih možnosti ne delam pri pooblaščencu.

Je pa res da ma moj "čefur-čapac-o" meter v rdečem polju, medtem ko Prius niti ne premakne kazalčka
smile-1.gif

Samo sn raje jugoviæ.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:

Spet pizdiš brez podlage in si off topic. Ampak ker že provociraš.
evil.gif

Moja trenutna povprečna poraba je 4,6 litra na 100 km, merjeno po vtočenemu gorivu na bencinski pumpi. To je skoraj dva litra manj od tvoje navedene kao šparovne. Servis je cenejši od bavarije, zanesljivost in oprema za isto ceno prav tako. 6,5 litra povprečne porabe na 100 km jaz vidim, samo če neskončno peljem v klanec.
Na lokalnih cestah, pa mi ni problem dosegat tole, brez da bi delal zastoje, čisto po omejitvah torej:

DSCN0025.jpg

nahrung002.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Finančno je še na boljšem nekdo, ki ima par ukradenih tablic in na črpalki pobegne, če smo se že pripravljeni požvižgati na predpise in zakone. Lahko tudi pri 400+ konjih, če je treba.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kolko te stane servis?

Dva beljona meljonov.
hysterical-1.gif

smirk-1.gif

Ogo

Ob nežni nogi (kot si reko da jo sigurno imajo Priusovci), pridem jaz komot na 7 litrov. Zdaj pa vračunaj da sem na kurilcu,
pridem (finančno) na 4 litre.
smirk-1.gif

Servis 285€, ki ga pa iz osebnih razlogov in bol ugodnih možnosti ne delam pri pooblaščencu.

Je pa res da ma moj "čefur-čapac-o" meter v rdečem polju, medtem ko Prius niti ne premakne kazalčka
smile-1.gif

Samo sn raje jugoviæ.

Čaki malo, ti ultra-gangsta-full-of-dad's-money-playa-drivin'-the-ultimate-driving-machine tankaš kurilca?
shocked-1.gif

C,C,C...
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Finančno je še na boljšem nekdo, ki ima par ukradenih tablic in na črpalki pobegne, če smo se že pripravljeni požvižgati na predpise in zakone. Lahko tudi pri 400+ konjih, če je treba.

Govorimo o tem kdo se ceneje vozi, brez da bi kaj kradel. Se pač zgodi pa primem za narobno pipo, kajčeš.

Sicer pa zakaj pa nesmem, sej bom tudi kazen brez ugovora plačal... Če si nekaj pripravljen plačat, zakaj pa ne...