Izvršba - pritožba

99999

Zelenc'
28. sep 2015
10
0
1
Doletela me je izvršba s strani DURSa. Dolg sem isti dan, ko se je izvedla izvršba na mojih bančnih računih, nakazal na njihove račune. Nakazal sem zjutraj, trgali so mi popoldan.

Epilog je takšen, da sem dolgoval 200€ in še nekaj drobiža, blokirali so mi 4 račune, čeprav je bilo na vsakemu posameznemu več kot dovolj za poravnavo dolga. Stroški blokade vseh štirih računov + provizije bank za nakazila DURSu + stroški sklepa so nanesli še dodatnih 190€.

Čudne so transakcije, ki so se izvajale med mojimi računi. Najprej so iz enega od mojih osebnih računov nakazali na poslovni račun in sicer tri nakazila, za vsako postavko eno nakazilo, skupaj 200€ (točen znesek dolga). Potem so mi pa še iz drugega računa prenakazali na poslovni račun znesek skupnega dolga + stroške sklepa. Nato so izvedli delno nakazilo 170€, danes pa še preostalo okoli 65€. Torej iz osebnih računov so mi na poslovnega prenakazali 430€, naprej pa samo 235€.

Razumem, da je bila moja krivda, da nisem poravnal pravočasno. Ampak ne razumem pa potrebe po vseh teh (nepotrebnih) dodatnih stroških.

Kaj lahko dosežem s pritožbo, razen tega, da mi vrnejo denar, ki sem jim ga nakazal pred izvršbo? Izkušnje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Zamudil rok. Zamudil po opominu itd...

In so si postregli

99999

Zelenc'
28. sep 2015
10
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zamudil rok. Zamudil po opominu itd...

In so si postregli

Res je. Ampak vseeno so transakcije malo nenavadne in določeni stroški nepotrebni. Če bi mi pobrali z enega računa + njihovi stroški + stroški banke, bi prišlo skupaj 280€, tako je pa prišlo 400€.

Zanima pa me kakšne so sedaj moje opcije. To, da sem zamudil in da je moja krivda, je jasno.
smile-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Na 200€ izvrsbe moras pristet zakonske zamudne obresti 8,05% letno,sodno takso(44€) in cca 60€ sodnih stroskov...+ stroske izvrsbe po ceniku banke.ce se me motim

Nazadnje urejeno:

99999

Zelenc'
28. sep 2015
10
0
1
Da dobim nazaj tisto, kar sem jim nakazal (zjutraj) pred izvršbo, moram napisat pritožbo?

I

Izbrisan uporabnik 3287

to, da blokirajo vse racune: je kar pravilo in prav je tako. to, da ti racuna vsaka banka potem "stroske" blokade (in potem se deblokade) je pa "šola" za naslednjic. kako prides do denarja, ki si ga nakazal: nimam pojma. mogoce pritozba zaleze.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 99999 pravi:
Da dobim nazaj tisto, kar sem jim nakazal (zjutraj) pred izvršbo, moram napisat pritožbo?

Ne,le dopis

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Jaz se pa s tem sistemsko tudi ne moram strinjati, sam vem, da bi napisal eno lepo pozdravno pismo vodji izterjave na Fursu in v vednost direktorju Fursa , in še Finančnemu ministru, ker poznam primer velikega podjetja so mu brez opomina blokirali 3 račune na vsakem so imeli 100 t eur + in to zaradi dolga 10 t eur, podjetje je pa utrpelo ogromno poslovno škodo ......

Morda smo res NORA država, je pa enostavna rešitev, vsaj kak račun imaš odprt v tujini vse legalno, ker tam Fursovci ne morejo biti tako domači .....

Pa tudi v tem primeru ne vidim logike , kako si upajo z privat računa preusmerit denar na firmin račun, saj če gre za doo že ime vse pove ..., naj avtor malo pojasni ali ima s.p, ? Vsekakor namerno delanje škode ...
frown-1.gif

99999

Zelenc'
28. sep 2015
10
0
1
Situacija je taka, da sem zaprl s.p. in sem moral poravnat davek od dobička. Od opomina do izvršbe je preteklo 15 dni, tako da sem imel več kot dovolj časa, da jim nakažem. Bil sem v tujini in malo pozabil na vse skupaj. Ok. Sem zaj... in upravičeno fasal izvršbo. Kot sem že napisal sem jim takoj, ko sem prišel domov, zjutraj nakazal na njihove račune, popoldan so mi pa delali izvršbo. Ampak ok, verjetno je bil postopek že v teku.

Nikakor se pa ne morem strinjat, da mi nabijajo popolnoma nepotrebne stroške. Na dveh računih imam več kot dovolj, da bi se vse poravnalo iz enega. Ker še nisem zaprl poslovnega računa, so mi blokirali poslovnega in vse osebne račune (za vsako blokado strošek 40-45€). Iz dveh osebnih računov so mi nakazali zneske na poslovni račun. Iz enega znesek brez njihovih stroškov (205€), iz drugega pa skupni znesek 230€. Iz enega so nakazovali za vsako postavko posebej (3 nakazila), iz drugega skupni znesek. Stroški vsake transakcije dodatnih 5€. Naprej na durs so si nakazali v dveh zneski (ki namata nobenega smisla) in ne skupaj 230€. Preostali denar so mi pustili na poslovnem računu.

Zakaj temu tako? Nimam pojma. Bom razjasnil jutri na durs-u.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, pojdi na furs in osebno reši zadevo...bo najhitreje

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Men so avtomatsko naslednji dan vrnili nazaj na racun, ne da bi jih opozoril.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Si se že dogovoril......če se ne bi. Kar se tiče preplačil...... ali zahtevaš vračilo oz. ti oni vrnejo. Ali pa preveriš davčno kartico in naslednji mesec plačaš toliko manj.