Izvoz - uvoz e-mailov, help

Francoz

Pripravnik
Živjo!

Imam kar velik problem. Imam dva namizna računalnika, eden je star 6 let, drugi pol leta. Na drugem imam le fotografije in filmčke in ga za surfanje ne uporabljam.

Problem je v e-mailih. Starejši (star 6 let) ga čedalje pogosteje lomi (crkujejo ventilatorji, disk) in bo moral v kratkem v smeti. Na njem imam kakih 800 ali več emailov od začetka leta 2005. Rad bi jih prepisal, oziroma izvozil v Outlook (Outlook 6) tega novejšega.

Prosil bi, da mi napišete »pot«, oziroma postopek izvažanja iz starega ter uvažanja v Outlook drugega.

Zadnjič sem sicer na starejšemu nekaj poskusil izvažati, pa mi je naredil 4 folderje. To mi sploh ni jasno. Razumel bi, da naredi enega za prejete, drugega pa za poslane mejle... Poleg tega so se mi e-maili izgubili na disku računalnika in sem folderje komaj našel s psom slednikom...
smile-1.gif

Na obeh računalnikih imam inštalirane Windowse XP in na obeh Outlook express 6.

Računalnika nista v mreži!

Adresar in certifikati mi niso pomembni, e-maili pa zelo...

Star sem 50+, torej me je čas že povozil.
frown-1.gif

Če mi boste pomagali, me bo malo manj...
grin1.gif

Hvala vnaprej!

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če znaš angleško: http://support.microsoft.com/kb/270670

Drugače pa na kratko povzetek: Odpreš outlook express, meni orodja -> možnosti -> vzdrževanje, kllikneš mapa za shranjevanje

Pogledaš kam ti outlook shranjuje sporočila. To mapo si skopiraš na cd, usb ključ, pač kamorkoli in skopiraš v novi računalnik.

V novem odpreš outlook express, odpreš meni datoteka -> uvozi -> sporočila, izbereš outlook express 6, klikneš uvozi pošto iz mape za shranjevanje (ne vem točno kak je v slovenščini, ker imam angleške windowse), poiščeš mapo, ki si jo skopiral iz starega računalnika in to je to.

Za vsak primer pa še ne zbriši sporočil v starem računalniku, prvo poglej, če ti je vse v redu skopiralo v novega.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
PS: Pri 50 te čas še zdavnaj ni povozil, moja starša se (sicer počasi) ampak vztrajno prebijata skozi iskanje po internetu, online bančništvom in preverjanjem vremena na internetu. Sosed pa ima 82 let in ima na računalniku celotno družinsko drevo do leta 1800 nazaj. Vztrajen je in gre.

Francoz

Pripravnik
Hvala za pomoč in vzpodbudo!
Me veseli za starša in soseda. Upam, da nas bo ščasoma več, ki ne bomo imeli odpor, ali celo strah pred novimi tehnologijami.
Kljub temu, da je 80% funkcij, tako na računalniku, kot na mobitelu predvsem za starejše nepotrebnih in nas samo mede...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je pa čisto res. Obogatel bo tisti, ki bo uspel naredit enostaven operacijski sistem za starejše in ki bo že instaliran na računalniku.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
Kljub temu, da je 80% funkcij, tako na računalniku, kot na mobitelu predvsem za starejše nepotrebnih in nas samo mede...
To je pri mladih isto, samo neradi priznajo(mo).

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Jaz imam pa težave z OUTLOOKom.
Preden sem "podrl" sistem, sem izvozil e-pošto in sedaj bi jo rad uvozil nazaj, vednar je možnost Uvoz in izvoz v Outlook-u zamrznjena in ni mogoče klikniti nanjo.

Kakšna ideja, kako bi se dalo še drugače rešiti vse maile od prej? Aja, prešnje "uporabniške mape" oz. celega uporabnika imam še.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
Če imaš še vedno stare datoteke, potem ni težav. Najprej poženeš outlook, si nastaviš mail ipd in zapreš. Potem poiščeš na disku datoteko pst in jo zbrišeš. Spet zaženeš outlook, ki ti bo "zatežil" da nima več pst datoteke. Æe jo imaš shranjeno v posebni mapi (kot npr. d:\pošta), mu pokažeš pot do tja, drugače pa samo skopiraš na mesto, kjer si prej zbrisal. In to je to. NAčeloma preprosto
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
V XP imam prijavljena "dva uporabnika"
V enem vidim mejle (mape mejlov )tam med Identites, pri drugem pa ne. PRi prvem lahko izvažam pri drugem pa ne. Kaj delam narobe. Štos je v tem da imata oba dva uporabnika, mejle ki sta namenjena enemu uporabniku in bi ju rad zružil in naredil back up (leto je okoli in sedaj je priložnost za back up lanskih dokumentov)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Hmm je imel slučajno kaj " Strnjevanje" kaj prste zraven? Do včeraj se je pot končala tule : C:\Documents and Settings\.......\Local Settings\Application Data\Identities\{D28BEC46-EF94-4C0B-B06D-3587843810D2}, saj je bila zadnja prazna, danes po strnjevanju pa so v njej mape iz OE!

Uspelo mi je uvozit od enega uprabnika k drugemu mapo iz OE.
Čez nekaj dni če bom imel težave, se pa spet oglasim
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: