GMD255
Hvala!
Cela štorija:
mesec in pol nazaj sem po daljšem teku in krajšem kolesarjenju peš na brežini zdrsnil. Desna noga v prazna, vsa teža na levi nogi in hkrati zasuk v levo - "pok" in bolečina v levem kolenu.
Koleno sicer boleno, a sem ga vseeno lahko še obremenil. Otekline ni bilo. Naslednji dan večanje bolečine, omejitev v upogibu z močno bolečino, koleno na dotik (patele in nad patelo) zelo boleče, brez otekline. Do večera samo še slabšanje, noč "prebedel" - naslednji dan koleno popolnoma negibljivo (zaradi bolečin), obremenitev možna samo ob iztegnjeni nogi.
Obisk pri domačemu zdravniku - diagnoza vnetje, nateg vezi kvadricepsa, terapija hlajenje, mazanje, ultrazvok - po enem tednu (pravzaprav po 4 dneh) sem bil na nogah - po 10 dneh tekel brez bolečin (ob uporabi steznika za koleno). Bistveno zmanjšal tek in kolesarjenje, vmes se je koleno še enkrat oglasilo za pol dneva, a je počitek je rešil zadevo.
No - in pred 4 dnevi se usedem na kolo - odgonim brez kakšnega pretiravanja svoj hrib ( nakar popoldan začne spet boleti - enaki ozr. še močnejši (ja, ja - občutljiv ...) simptomi kot že zgoraj opisano. Otekline ni (vsaj vidne ne) - odločim se sam za MR. Izvid zgoraj. Sedaj hladim in mažem in počivam, danes je tako, da koleno ob mirovanju ne boli več, ob upogibu še, hoja po stopnicah je komedija, hoja po klančini navzgor gre brez težav, ko hodim dol "racam", ker ne morem obremeniti.
Najbolj me skrbita tisti 6 mm kostni fragment in ruptura - tetivo bom že spravil v red (bo trajalo in tečno bo) in seveda nevarnost "ponavljanja".
Se pravi počakam na mojo zdravnico, napotnica fiziatra in čakat na terapijo (ozr. se odpraviti sam in seči v žep).