IZSKUŠNJE Z NIKON D300??

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na novo tehnologijo v novejših fotičih, bi si upal reči, da je že skoraj malce zastarel, po drugi strani pa pogledam svojega 5 let starega delavčka (Canon EOS 1Ds mk II), pa si rečem, da ga ne dam iz rok za noben denar.
smile-1.gif

je pa res, da je en pro izdelek, drug pa za napredno uporabo ... to zna biti razlika ...

če pa pogledam tako - ekrat sva s kolegico delala vzporedni test - Canon 40D in Nikon D300 - Nikon D300 precej boljša zadeva ...
wink-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@Dizzy, zakaj bi bil zastarel? Ma vse kar majo novi, razn video. Drugače pa si je z njegovim naslednikon D300s v vsem enak.

@karamanica, jaz prodajam D300, če te zanima ZS

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Ja jaz ga prodajam iz razloga ker ga ne uporabljam več ker je za moje delo premalo. Sem pa s tem aparatom naredo vse stvari, ki so me pripeljale do sem kjer sem. Tak kot je nekomu dovolj D90, bo karamanici verjetno D300 (ker po njem sprašuje), tako je meni D3s.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
starejša zasnova senzorja, procesorja, baterij ... dans je šla tehnika tako naprej, da če tako pogledaš, zna bit vse pred dobo, ki jo je začel Canon 5D mk II in Nikon D3s kar malce ... zastarelo.
smile-1.gif

kar pa ne pomen, da je to slabo ...
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
D 300 je bil pred nekaj leti vrhunski in moderen aparat, danes pa je še vedno vrhunski, moderen pa ne več. Kar je pravzaprav brez pomena, za veliko večino amaterjev (in verjetno tudi kakšnega profesionalca) več kakor dovolj za vse, kar si želi narediti v fotografiji.

Če ni pretirano uporabljan (več kakor 100k posnetkov, obtolčeno ohišje spraskan LCD), potem se nakup vsekakor splača. Razočaranja ne bo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tako, odlično povedano.
grin1.gif

D300 je napredni polprofesionalni fotič, ni greh, da bo dobro služil hobi fotografu. plus, da zdaj, ko je na sceni D300s, je cena še malce bolj ugodna.

še ena luštna leča zraven, pa je vse zmagovito. .)

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Dobro si napisal zgoraj Dizzy ja. Včasih ko pogledam mojega D3s se zamislim, da ma "samo" 720p video, medtem ko ma že vsak drugi kompakt FULL HD
smile-1.gif
.

Drugače pa ta moj D300 je brez praske, zgleda kot nov. Ima pa narejenih cca 50.000 posnetkov. In res se s tem aparatom, da delat tudi profesionalne stvari, meni je res služil za vse kaj sem delal.