Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Veste kaj mi ni jasno.
Da napadejo neko mrd multinacionalko, potem pa zahtevajo 300 evrov al kolk je že pisalo.
Luknja je že bila od NSA, zlorabili so jo pa hekerčki. In take bi bilo treba polovit in ...Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Upma, da se bo politika zdaj zresnila in na hekerje začela s ketne spuščat tajne službe po sistemu wanted dead (not alive). Ko bi jih prvih zatolkli, bi začeli razmišljat (razen ko gre za primere, ko napadalce podpira neka država).
Kot na primer NSA, ki zahteva vgradnjo lukenj kot je bila tale? Resno, večina hudih zadev zadnje čase je kar delo (kontra)obveščevalnih služb. Če bodo že našli kakšnega hekerčka, bo to samo za mazanje oči javnosti in prikrivanje vladnih vohunskih apetitov.
Izjeme so mogoče, niso pa pogoste.
Zlorabili so jo oboji.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Luknja je že bila od NSA, zlorabili so jo pa hekerčki. In take bi bilo treba polovit in ...Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Upma, da se bo politika zdaj zresnila in na hekerje začela s ketne spuščat tajne službe po sistemu wanted dead (not alive). Ko bi jih prvih zatolkli, bi začeli razmišljat (razen ko gre za primere, ko napadalce podpira neka država).
Kot na primer NSA, ki zahteva vgradnjo lukenj kot je bila tale? Resno, večina hudih zadev zadnje čase je kar delo (kontra)obveščevalnih služb. Če bodo že našli kakšnega hekerčka, bo to samo za mazanje oči javnosti in prikrivanje vladnih vohunskih apetitov.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Točno tako. Mene je uporabnica klicala, ker ni mogla odpreti fajla, za katerega je imela bližnjico na desktopu. Nekaj sto fajlov je bilo že kriptiranih, delo pa še ni bilo opravljeno do konca. Virus sem v offline načinu hitro potolkel, fajle pa obnovil iz shadow kopije, ker to bazo na srečo virus pobriše šele na koncu.
Tako ja.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Saj veš kako to gre: "Jaz nisem čisto nič naredila!"
Hja ... Enim bo treba dokazat, da so kršili zakon. In sem prepričan, da če bi ga, bi jih že pred sodišče vlekli. Pa je očitno že tako napisana zakonodaja, da eni lahko, eni pa pač ne. Jebiga, tak je lajf, pa če nam ni všeč ali pa ne.Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Zlorabili so jo oboji.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In obe strani bi bilo treba kaznovati.
WannaCryCitat:
Uporabnik Gonzo pravi:
KSZ.
Na nettopu Targi sem poskušal posodobiti XP-je. To je tista posodobitev, ki jo je Malimehki dal za ta virus. Na uradni strani ni nikjer tega.
Kje lahko najdem posodobitev ?. XP-ji so tapravi in ne ..khm piratski.