Izravnava stenezi

corsol

Guru
11. mar 2010
3.040
996
113
.....ali kdo ve zakaj , ni v nobenem katalogu več KEMA AM RAPID(izravnalna 2-30mm) ???

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Torej, tole je neka spretnost ki zahteva [kar] nekaj časa da postaneš dober, ane?

Ker jaz sem sedaj dal gor prvi sloj in mnja, recimo da je zelo kmečki. Mogoče je vse skupaj še toliko bolj zahtevno ker je bila stena zelo luknjasta zaradi določenih ostankov starega ometa. Sedaj bi moral vse pobrusiti in nato še enkrat nanesti dodaten sloj ki bo bolj finalen. Razmišljam celo da bi si izposodil žirafo da ne bom na roke brusil.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ne brusil bos na koncu. Glej das omet na steno in z enakomernim pritiskom vleces po steni. Tudi ce potem opazis kaksne neravnine ko je omet se svez lahko z gladilko se popravljas. Ne dekiraj se vaja dela mojstra
smile-1.gif

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Okej, pol je običajno da se da dva sloja. Prvi je sedaj gor, precej grob. Bom počakal da se posuši in nato dal še drugega gor.

Hvala!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
En dan počakaj ( zrači vmes) nato z lopatko postrgaj dol večje nepravilnosti ( kaki kupæki, kamenčki) nato greš čez še z eno roko. Vedno se dela v dveh slojih. Prvi prekriva, drugi vizuelno finišira. Ker tudi izgled po prvrm sloju je še ' buh pumagej' po drugem bo pesem povsem drugačna.
A ne se bat nanašat mase na steno. Nanesi jo gor, pusti jo stat par minut ( zato nanašaš na večjo fleho) in nato z gladilko enakomerno vleci čez površino.

V eni roki imaš gladilko ( delavni) v drugi pa široko lopatko. Z lopatko vedno strgaš dol ostanke z glafilke ( na obeh straneh). Ko potegneš z gladilko mora le ta bit brez nečistoč, ker bojo te puščale sledi za sabo in bo površina obupna.

7274830454684abb29d54e.jpg

Po prvem nanosu izgled:
9804812394684ab6908b41.jpg

Nanašanje drugega sloja ( glej svetleči del...to je na novo nanešena izravnalna masa...stena je po višini razdeljena na tri dele...in se nato vodoravno nanaša)
20556264124684abbb35167.jpg

586488774684abc40ad8e.jpg

Izgled po drugem nanosu:
19829628954684abcc77bbd.jpg

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Slycer lahko tudi tretji sloj das gor s katerim bis samo se luknjice in rise popravljal ni panike. Kaksne manjse praske bo tudi na koncu jupol prekril.
Kar pogumno
smile-1.gif

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Fanta najlepša hvala za spodbudo in super nasvete. Nekje uro in pol sem še špohtlal in malo porihtal steno. Me pa skrbi da glede na to da gre za moj prvi poskus, stvar ne bo na nivoju pa če se še tako potrudim. Razmišljam da bi dal zaključni drugi sloj naredit profesionalcu ki bo naredil hitreje in bolje. Ampak imata kakšno idejo koliko bi to koštal? Vsega skupaj je cirka 15m2 sten.

Najbolj me motijo robovi, konveksni in konkavni, oboje sem grdo zaključil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
brusni papir pa eno luč v drugi roki in filter masko za na usta, pa bo zgledalo zelo profi
wink-1.gif

brusni papir more bit prov namesnki za barvo, ker navadni rdeč, ki je ponavadi za les, se zapaca takoj in ga lahko kr stran vržeš.
jst sem z vibracijsko brusilko vse prebrusil
obvezno pa potrebuješ luč pa še kako metlico. ker ko gledaš na uč je super, pol pa malo posvetiš pa glavo nagneš, te pa mine živet:)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Kot rečeno..brusni papir te reši vseh muk
wink-1.gif
jaz uporabljam zrnatost 100 delam pa vedno z rdečim. Morš imeti pa nastavek za brusni papir ...da imaš ravno površino.

( Iz katerega konca si?).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na koncu je pa vse odvisno od barve in mačka
smile-1.gif

na beli barvi se skoraj nič napake ne poznajo.
siva je pa kr zajebana
mačke imaš pa take, da če od blizu pogledaš zgledajo kot neke "packe, kapljice", pa tudi take bolj fine, kjer od blizu zgleda zelo ok.
mislim, da so s krajšim dlakam boljši, da uni res kosmati delajo "packe".

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Živjo fantje, se še nisem spravil k temu ker sem prej vse stene v hiši prebarval..

Sem pa vmes moral urediti nekaj sten kjer se je omet napihnil ali odpadel in za ta namen uporabil jubolin ker je že prikladno zmešan pa tudi šlo je za manjše količine. Pa me zanima, zakaj ste nekateri proti jubolinu? Zdi se mi super stvar. Samo skrbi me, da bo na nekaterih mestih nanos debelejši od 2mm.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Sam ti priporočam za debelejše nanose Roefix 180, ki ga samo zmešaš z vodo. Potem, ko imaš pa približno poravnano z ostalo steno, pa lahko čez potegneš jubolin, če ti odgovarjajo take stene. Meni osebno se jubolin ne dopade, ker je mehak material, takoj se poznajo udarci, pa še lepše mi je zaribano, kot pa čisto gladke stene.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Sej se ves ta prah meša z vodo. Problem je da nimam vedra kjer bi lahko naenkrat celo vrečo zmešal, pa tudi mešalca nimam, samo nastavek za bormašino in se bojim da bi pri večjih količinah skuril stroj. Na obroke se mi pa ful ne da s to packarijo ukvarjat kakor sem se pri prvem nanosu.

Itak morm najprej poštemat kanal za kabel za izmenično stikalo. Pa nekaj knaufa dati na del stene kjer je bil podboj in je zato del dvignjen za 2-3cm.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Kdo je rekel da jubolin ni OK? Super je. a to je tankoslojna izravnalna masa. Če imaš za izravnat 5 mm in dalje najprej uporabi kaj drugega..na koncu še vedno greš lahko čez z jubolinom za finiš.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Na prejšnji strani je doctorz rekel da je katastrofa, nihče pa ni ugovarjal. Mislim da je nanos s kemagletom dovolj OK da bi lahko samo z jubolinom šel čez. Pa še tako lepo se brusi jubolin.

Če bi imel opcijo zmešati celo vrečo kemagleta naenkrat bi to uporabil.