Izrael - Palestina

brane_new

Guru
10. feb 2008
15.030
2.453
113
To velja za levičarje.
On ima zagarantiranih 72 črnih, v starosti 72 let.

p.s. a ni noben na moji sliki videl, da tisti obisk v bolnici oponaša Ivana Janeza Janšo?
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.866
14.702
113

Izrael odobril zaseg večje količine ozemlja na Zahodnem bregu​

Izraelske oblasti so odobrile zaseg približno 12,7 kvadratnih kilometrov ozemlja na zasedenem Zahodnem bregu in ga razglasile za državno ozemlje.

»Razglasitev državnih zemljišč je ena najpomembnejših metod, ki jih Izrael uporablja za zagotavljanje nadzora nad zemljišči na zasedenih ozemljih. Zemljišče, ki je bilo razglašeno za državno, v očeh Izraela ne velja več za last Palestincev. Poleg tega Izrael državno ozemlje daje v najem izključno Izraelcem,« trdi izraelska organizacija organizacija Peace Now, ki spremlja gradnjo nezakonitih izraelskih naselbin na zasedenem ozemlju. Po njenih podatkih je Izrael od začetka letošnjega leta za državno ozemlje razglasil že 23,7 kvadratnih kilometrov Palestine, poroča katarska televizija Al Jazeera. Peace Now ob tem opozarja, da gre tokrat za največji zaseg palestinskega ozemlja v zadnjih treh desetletjih.

Izrael je zasedel Zahodni breg, vzhodni Jeruzalem in območje Gaze v vojni leta 1967. Tamkajšnje gradnje naselbin so v skladu z mednarodnim pravom nezakonite. Kljub nasprotovanju v tujini pa je Izrael v zadnjih desetletjih po vsem Zahodnem bregu zgradil več deset naselbin, kjer ob treh milijonih Palestincev živi okoli 500.000 Izraelcev.


 
  • Všeč mi je
Reactions: leibstandarte