Tole pa tako zgleda kot upravičeno in nujno potrebno bombardiranje beograda
Je treba red naredit
Je treba red naredit
Palestinci so zaje*bali po ww2 ker niso sprejeli deala, tudi mi Slovenci nismo dobili celotnega ozemlja. Se še bijemo z Italiani?
Takrat so se marsikatere meje risale in Britanci so imeli načrt kateri jim ni bil všeč. To je sicer meni znano, mogoče sem napak obveščen.
Palestinci so zaje*bali po ww2 ker niso sprejeli deala, tudi mi Slovenci nismo dobili celotnega ozemlja. Se še bijemo z Italiani?
Takrat so se marsikatere meje risale in Britanci so imeli načrt kateri jim ni bil všeč. To je sicer meni znano, mogoče sem napak obveščen.
"Titovi pionirčki"Najbolj bodo nasrkali člani Hamasa, stari od 0 do 10 let.
Zgleda, da je prišel čas za globalno vojno, da se zresetira vse.
Ne kliči jo, bo sama prišla in to kmalu.Zgleda, da je prišel čas za globalno vojno, da se zresetira vse.
Je pač levi zmerni radikalec....taki vedno uberejo nek mix pokroviteljsko militantnega pristopa....Ne kliči jo, bo sama prišla in to kmalu.
Zgleda, da je prišel čas za globalno vojno, da se zresetira vse.
Verjamem, da so bili viri problem, vendar kot površino so se mi zdi dobili takrat največjo opcijo. Jasno skupaj s sosedami so mislili da se bodo Izraelcev rešili pa so se zmotili. Sam sem imel z Izraelci posla in ko jih enkrat srečaš nekako veš kaj je delal Hitler, več pa nebi....Jah deal je bil tak, tu pa tu (glavna mesta) živi že precej židov, ta del bomo razglasili za židovsko državo pa tam kjer so naravni viri (voda/zemlja) bo še njihov. Vam ostanejo širne oaze (dejansko puščava) pa 1000 kamel. Zelo fer predlog rešitve problema.
Drugače itak ni bil realni problem kaj bi dobila novo ustanovljena države sredi že obstoječe države v smislu gospodarskega pomena, glavnem problem je bil itak verski. In se je začel že mnogo prej preden je izrael obstajal. Sveta dežela je pač sveta na žalost vsaj za 3 pomembna verstva sveta (muslimane, kristjane in jude). Tudi evropski indoktriniranci so hodili v "sveto deželo" v srednjem veku umirat, in to danes (zgodovina izraela od ustanovitve dalje) ni nič drugače od križarskih pohodov takrat.
Palestina je bila del Otomanskega cesarstva za časa ww1, to je bilo na strani Nemčije in je Palestino izgubilo v prid Britancev. Ti so pa obljubljali malo tem malo tem. Če so prav ali narobe pa ne moreva midva odločat. Takrat so bili oni velesila jeb*i ga. Nas so tudi vsi šetali malo sem malo tja.kaj je imela palestina z ww2?
britanci so najprej nasral arabce. pol so jim pa se zide uvalili v palestino. in pol so zidi ze britance s.fukal in dobili svoj izrael.
kaksen deal je to, da kar podaris ozemlje neki 3. osebi?
In gotovo so to stolpnico naseljevali sami Hamasovi poveljniki.
Koga briga, po dogajanjih ta vikend ni več civilistov tu.In gotovo so to stolpnico naseljevali sami Hamasovi poveljniki.
Vsakemu priporočam, da si o nastanku judovske države prebere že dokaj staro knjigo "Jeruzalem, Jeruzalem", katere objektivnost so priznali tako Judje, kot Arabci. Tudi slovenska Udba je imela zraven kar nekaj prstov.
Verjamem, da so bili viri problem, vendar kot površino so se mi zdi dobili takrat največjo opcijo. Jasno skupaj s sosedami so mislili da se bodo Izraelcev rešili pa so se zmotili. Sam sem imel z Izraelci posla in ko jih enkrat srečaš nekako veš kaj je delal Hitler, več pa nebi....
Vojna je bila pa neverjetno ravno takrat ko so američani končali vse "mirovniške" akcije v evropi in niso vedeli kako bi čim ceneje orožje in opremo (tudi težko, tanke ipd.) spravili nazaj domov oz. jih nekomu podturili. BTW takrat je tudi juga dobila nekaj ameriških tankov, ker jih je bilo ceneje šenkat titotu kot vozit nazaj v USA.