Izrael - Palestina

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
Zanimiv članek o Netanjahujevi politiki do Hamasa, ki je pripeljala do sedanje situacije:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Zionist airstrikes on Gaza, blind and aimless bombing just to take casualties from innocent Palestinian people

Tel Aviv: "Israel drops more than 1000 tonnes of explosives on Gaza."

With Zero strategic achievement, just getting deliberate civilian casualties to not look weak. their bombing campaign is for PR as well to save IDF face.

Ampak še vedno velja: Russia bad, Iran bad, Kim bad, Orange man bad.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
true, pravo bo , če bodo noter vkorakali, potem pa imaš bakhmut in podobno sceno, zravnano in vse mrtvo, ogormno žrtev na obeh straneh.

še onemu, kje bi bili...

pod avstroogrsko smo se priklonili in živeli, pod jugo enako, ko smo šli na "svoje" je bil pač pravi trenutek, če bi imela JNA in srbija željo, bi nas potamanili.... kritični je čas, da počakaš na nekoga jakega, ki ti pomaga. Zadnji primer UA. In tako dalje.
Neke idealnega medu in mleka ni (razen ja FDV), ne pred mio leti, ne pred 2000 leti, ne pred 80imi, ne danes in ne jutri.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in msenjur

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Na Pohorju so jim v mrtvi sezoni oddajali apartmaje - več škode kot koristi! Čistilke so jokale kakšne svinje so - vsi drugi okoli njih pa ničvredni psi!
Ja, tudi jaz sem slišal veliko takšnih zgodb.
Pa v restavracijah vedno hočejo pogajati za ceno hrane... ...na splošno nihče od turističnih delavcev, ki je imel opravka z (izraelskimi?) židi o njih nima dobrega mnenja.
Ampak, ali imamo rajši "Allahu akbar" muslimane, ki po Koranu(!), ne predvidevajo enakopravnega sobivanja z nobeno od ostalih religij, da njihovih ostalih "značilnih navad" (umori žensk "iz časti", metanje kisline v obraz nepokritim ženskam, obešanje/metanje s stavb geyev itd...?
.
Jaz vseeno raje/lažje prenašam zoprne žide.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Nisem veren, pa vseeno vem, da se Bog sramuje Izraelcev kot tudi Palestincev. Prebral ogromno zgodovine in hotel priti do nekega zaključka glede Izrael-Palestina. Moj zaključek je bil, da si noben ne zasluži tiste zemlje in je treba vse izselit. Tudi kristjane. Bi lahko imeli tisti del Zemlje kot skladišče in party prostor. Mogoče naredimo tam prvo mednarodno "državo". Tja začasno damo begunce iz kakšne vojne, mnogo idej.

• Všeč mi je
Reactions: 9999 in Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Nisem veren, pa vseeno vem, da se Bog sramuje Izraelcev kot tudi Palestincev. Prebral ogromno zgodovine in hotel priti do nekega zaključka glede Izrael-Palestina. Moj zaključek je bil, da si noben ne zasluži tiste zemlje in je treba vse izselit. Tudi kristjane. Bi lahko imeli tisti del Zemlje kot skladišče in party prostor. Mogoče naredimo tam prvo mednarodno "državo". Tja začasno damo begunce iz kakšne vojne, mnogo idej.
pa spet se pobijejo med sabo, te države so z razlogom problematične, ko ti begunci hodijo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Nekaj v tej zgodbi ne štima...izrael je najbolj varovana država na svetu. V konfliktu so nonstop in so na to nonstop pripravljeni. Oboroženi so do zob, imajo vse možne sisteme, da se obvarujejo pred tem kaj se je recimo zdaj zgodilo.

V preteklosti smo videli neštetokrat, kako iron dome leteče petarde sklati dol brez najmanjšega problema.

Zdaj pa se palestinci zapeljejo čez mejo kot da gredo na izlet, na izrael prileti nekaj tisoč raket, ki zadanejo svoje cilje. Wtf? False flag, da imajo opravičilo za final solution...zasesti vsa preostala ozemlja?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Mogoče tudi občutek vara in nam mediji servirajo samo eno stran, to ne vem, se nisem nikoli zanimal, ampak palestina in palestinci so predstavljeni kot krvoločneži, kar precej posnetkov se vidi, kako zmaličijo trupla izraelcev, tudi ta nedavni dogodek na partyju na meji je še en tak dogodek, ki skoraj svodi že v stereotip palestinca. Pa je res? Mogoče. Mogoče so tudi Izraelci enaki, ampak ne vem, vidimo pa kot Izraelce neke bolj taktične osebke, z bolj "znanstvenim" pristopom do situacije. Se mi pa vse skupaj ne zdi niti malo podobno s situacijo UKR vs RU, kot nekateri tu želite prikazati.
To pises bolj za hamas kot palestince na splosno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
To pises bolj za hamas kot palestince na splosno.
Je res, ampak hamas je palestinska zadevščina... So pa izrodki, vsaj sodeč po videnem. Verjamem, da so do tega prišli po letih zatiranja ipd, ampak v takšni luči kot se zdaj kažejo, so padli na nizek nivo, od koder verjetno ni več vrnitve.

• Haha
Reactions: jonny77

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Je res, ampak hamas je palestinska zadevščina... So pa izrodki, vsaj sodeč po videnem. Verjamem, da so do tega prišli po letih zatiranja ipd, ampak v takšni luči kot se zdaj kažejo, so padli na nizek nivo, od koder verjetno ni več vrnitve.
No pac, preveckrat potegnemo kr neke vzporednice na cel narod.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113

Avstrija in Nemčija zaradi nasilja ustavljata razvojno sodelovanje s Palestinci​

zatiskanje oči pred realnostjo, ki prihaja za Palestince, se je začelo

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
Nekaj v tej zgodbi ne štima...izrael je najbolj varovana država na svetu. V konfliktu so nonstop in so na to nonstop pripravljeni. Oboroženi so do zob, imajo vse možne sisteme, da se obvarujejo pred tem kaj se je recimo zdaj zgodilo.

V preteklosti smo videli neštetokrat, kako iron dome leteče petarde sklati dol brez najmanjšega problema.

Zdaj pa se palestinci zapeljejo čez mejo kot da gredo na izlet, na izrael prileti nekaj tisoč raket, ki zadanejo svoje cilje. Wtf? False flag, da imajo opravičilo za final solution...zasesti vsa preostala ozemlja?
Plus politična kriza v Izraelu.....idealno za poenotit narod in da nehajo protestirat proti vladajočim...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj