poisici še twit od tega king davida ce bos nasel..
jaz nobenmu nic ne verjamem, tudi v rtvslo dvomim.
Ko je Trump rekel: hoteli so napasti našo bazo v VB, si ti rekel: LAŽEŠ, sam kerozin so prišli prečrpat...
poisici še twit od tega king davida ce bos nasel..
www.instagram.com
Poznate Sefardske Jude?
![]()
Sefardski Judje - Wikipedija, prosta enciklopedija
sl.wikipedia.org
Jutri zvečer bo v Radovljici solo Damir Imamović, ki ohranja tudi tradicijo Sefardov. Lepo bo.
Nedavno bil v Andaluziji, kjer je kar nekaj sledi Sefardov...Damir je... Bog sevdaha. Tudi njegov oče je bil glasbenik. V temi kaj poslušamo ga imaš z Žigo Golobom. Z begunci je pa veliko delal tudi Vlado Kreslin, poznaš Vali?Seveda poznamo Sefardske Jude. Ne vseh, ampak poznamo!Nedavno bil v Andaluziji, kjer je kar nekaj sledi Sefardov...
Damir pa je zelo aktiven avtor, raziskovalec bosanske sevdalinke ter tudi pedagog. Nedavno je izšla njegova druga knjiga. Zelo zanimiv, izobražen in svetovljanski človek. Med drugim močno povezan z ljubljansko zgodbo o sevdahu preko skupine Dertum, ki so jo ustanovili bosanski begunci, ki jih je v 90ih sprejela Slovenija. To je dokaj pomemben fakt, saj je po njegovih besedah skozi prijateljevanje s Farah (članica Dertuma) ugotovil, da je sevdah nekaj izredno zanimivega in drugačnega, kot je spoznal skozi družinske zgodbe in izkušnje (dedek Zaim je bil priznan izvajalec in tudi avtor sevdalink).
Kot zanimivost, Dertumu se je na tolkalih pridružil tudi Marjan Stanić, naš uveljavljeni perkusionist. Na YT boš lahko našel njihov živi album iz KUD France Prešeren.