Izrael - Palestina

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113

Izraelci so tako sigurni v to, da nikoli ne bodo za to odgovarjal, da vsem na očeh delajo take posnetke in se smejejo vsem, medtem ko naša politika in Evropa trdno stoji z Izraelom, a v isti sapi pa imajo drznost omenjati Rusijo kot nemce izpred 80 let.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.440
7.056
113

erikson

Guru
25. avg 2007
22.693
6.463
113
19b94d8d363a0ac7f058-protest-palestina.jpeg

1a27df57eeca456cdf8e-protest-palestina.jpeg

1708892668-kek2-750x500.jpg

Med včerajšnjo tekmo v Kopru je Franci Kek pritekel na igrišče v podporo Palestini.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113
Takrat ko Hamas to počne naši plešejo, ko se pa zadeva obrne pa jočejo.
IDF to počne že 70 let.
Sankcij nobenih.

Pred izraelskim veleposlaništvom v Washingtonu se je protestno zažgal ameriški vojak

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.137
-369
63
IDF to počne že 70 let.
Sankcij nobenih.

Pred izraelskim veleposlaništvom v Washingtonu se je protestno zažgal ameriški vojak
Dajmo se že dogovorit, kako daleč v zgodovino bomo šli.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Kaj vi bi mirno gledali, ko bi vam sosed na vaši zemlji začel gradit? In to že vrsto let, malo po malo.
Sosed je 100x močnejši od mene. Seveda mi ne bi bilo všeč, seveda bi se upiral. Ampak ne bi bil presenečen, če me bo imel poln k. in me zradiral do konca, ker to moč ima.
Edina opcija bi bila doseči premirje/dogovor v sklopu mednarodne skupnosti. Težaško in dolgotrajno? Verjetno ja, ampak ne toliko, če bi bila cela "država" za in konec koncev so to tudi poizkušali leta nazaj. Ker pa Hamasu in večini tam dol visi za dejanski dogovor, smo pa ostali na nivoju opic, ki s palico toliko časa pikajo leva, ki vdira na njihovo ozemlje, da so dobili po glavi.

Jasno je, da je Izrael agresor s svojimi vdiranji na njihovo ozemlje. A hkrati je tudi jasno, da Palestincem NI do miru in dogovora. Tam imajo moč teroristi, ki z mirom izgubijo vso moč. In žal prebivalci, ki so tako zaslepljeni, da to podpirajo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Kako? Če pa Izrael noče nič slišati o Palestinski državi. Pa hebe se mu za mednarodno skupnost. So vse inštitucije proti širitvi židovskih naselbin, pa se Izrael poserje na to in gradi dalje.
Najprej se pokaže enotnost z izvolitvijo legitimnega vodstva, ki ima 100% podporo k ureditvi teh razmer. Nato se začnejo pogovori z mednarodno skupnostjo, ki pritisne na Izrael, da se začne pogovarjati. Daleč od tega, da je preprosto. Ampak dejstvo je, da tile mojstri padejo že pri osnovi, torej podpora enemu (nenasilnemu) vodstvu, ki bi poizkušal uresničit cilj. Dokler pa bi jih 5 kaj naredilo v to smer, 95, pa jih raje vpije in kolje, se pa z njimi noben ne bo pogovarjal.

Izrael je premočan za Palestince, da bi se med sabo lahko menili z nasiljem in to bi jim moralo biti že počasi jasno, ko so izgubili že skoraj vse.
Dodatno so tako trdi, da nimajo podpore niti pri sosednjih državah iste vere.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Tole se lahko bere tudi kje drugje:

Najprej se pokaže enotnost z izvolitvijo legitimnega vodstva, ki ima 100% podporo k ureditvi teh razmer. Nato se začnejo pogovori z mednarodno skupnostjo, ki pritisne na Rusijo, da se začne pogovarjati. Daleč od tega, da je preprosto. Ampak dejstvo je, da tile mojstri padejo že pri osnovi, torej podpora enemu (nenasilnemu) vodstvu, ki bi poizkušal uresničit cilj. Dokler pa bi jih 5 kaj naredilo v to smer, 95, pa jih raje vpije in kolje, se pa z njimi noben ne bo pogovarjal.

Rusija je premočna za Ukrajino, da bi se med sabo lahko menili z nasiljem in to bi jim moralo biti že počasi jasno, ko so izgubili že skoraj vse.

Ampak tako branje ni v skadu z "mednarodno politiko", mar ne

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Najprej se pokaže enotnost z izvolitvijo legitimnega vodstva, ki ima 100% podporo k ureditvi teh razmer. Nato se začnejo pogovori z mednarodno skupnostjo, ki pritisne na Izrael, da se začne pogovarjati. Daleč od tega, da je preprosto. Ampak dejstvo je, da tile mojstri padejo že pri osnovi, torej podpora enemu (nenasilnemu) vodstvu, ki bi poizkušal uresničit cilj. Dokler pa bi jih 5 kaj naredilo v to smer, 95, pa jih raje vpije in kolje, se pa z njimi noben ne bo pogovarjal.

Izrael je premočan za Palestince, da bi se med sabo lahko menili z nasiljem in to bi jim moralo biti že počasi jasno, ko so izgubili že skoraj vse.

samo v trenutnih razmerah nekako ni možno izvoliti novega vodstva, a ne? A bojo v volitve v Rafi, k je 1,5mio beguncev?

Je pa res, da bi se morali odločit koga bojo podpirali. Ampak seveda - podpiraš tistega, ki ti obljublja pridobitev ozemlja nazaj in odpor izraelu. Pro-izraelsko vlado dvomim da bi tam lahko izvolili.

Če egipt odpre vrata za begunce, bojo valda šli vsi tja, izrael pa se ne bo nikoli umaknil, tako da begunci ne bojo mogli nikamor vrnit. In zato jih, logično, nočejo.

Mene zanima, kdaj se bo medarodna skupnost zenotila in obsodila ta genocid, in potem sprejela sankcije. Ker take osnove naj bi nam bile vsem skupne.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman