Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Kje bi dobil informacije, kako izračunati višino prispevkov, ki jih je potrebno plačati za pretekli mesec, če je bil s.p. registriran proti koncu meseca (še 5 dni / 3 delovni dnevi)?
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Kje bi dobil informacije, kako izračunati višino prispevkov, ki jih je potrebno plačati za pretekli mesec, če je bil s.p. registriran proti koncu meseca (še 5 dni / 3 delovni dnevi)?
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Edavki ti sami izračunajo, le osnovo moraš vpisat, za feb 2016 je min 86x,xx eur iz glave
Pol pa vpišeš obdobje in sam zračuna...
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Tudi jaz imam podobno vprašanje. Za prispevke mi je sicer jasno, ni mi pa za akontacijo davka. "Normirani" s.p. sem odprl 29.2.2016, pri čemer sem določil mesečno akontacijo davka 45 €. Zanima me ali moram za ta en dan plačati akontacijo ali ne? Če bi jo moral bi jo verjetno moral do 10. ta mesec. Ali na dursu kaj komplicirajo glede tega?
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Tudi jaz imam podobno vprašanje. Za prispevke mi je sicer jasno, ni mi pa za akontacijo davka. "Normirani" s.p. sem odprl 29.2.2016, pri čemer sem določil mesečno akontacijo davka 45 €. Zanima me ali moram za ta en dan plačati akontacijo ali ne? Če bi jo moral bi jo verjetno moral do 10. ta mesec. Ali na dursu kaj komplicirajo glede tega?
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Da se pridružim z malo drugačnim vprašanjem? A so akontacije obvezne? Dejansko ne vem, kaj sem do sedaj plačevala, računovodkinja mi je vsakič ob bilanci rekla na ta in ta datum nakaži toliko in toliko, ampak se mi zdi da sem plačevala dohodnino za nazaj. Drugače sem pa vsak mesec plačevala zgolj prispevke. No, lani sem šla med normirance in v silvestru sem veselo izpolnila vse, vendar mi na koncu izračuna mesečno akontacijo. Zdaj pa, februarja sem se zaposlila pri tistemu s katerim sem največ delala in bo promet za več kot pol manjši. Če že moram plačevati akontacijo (najraje je pa ne bi), kako si jo lahko znizam.