Izračun plačila vrtca in kredit

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Memo milo... Me je pred nekaj leti že imelo, da bi odprl SP...
smirk-1.gif

Potem bi pa drugi mene qurčali, da se vozim s premium vozilom na rdeči križ po pakete tako kot se to dogaja v neposredni bližini.
Zastonj kosilo za otroke v šoli, brezplačni vrtec, dokladi na maximum...

Račune za storitve itaq ne daješ, keš nalagaš v štumf ali v davčne oaze... Ja... Res me ima, da bi šel med vas "privatnike"...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
delo na črno oziroma raznorazne mahinacije, kjer denar potuje v kuvertah, ne mešaj zraven, ker gre za povsem nekaj drugega, na kar niso imuni nobeni. je pa to vedno ples za dva, oba morata biti za.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Me nista razumela, oz. sem se verjetno nejasno izrazil.
.
Mene brutalno moti tole:
- najprej nam država nabije največje davke na svetu (da si z dva jurja BRUTO v 41% dohodninskem razredu ni nikjer-v normalnih državah seveda), da nam neto v denarnici ne ostane toliko denarja, da bi si plačali "normalno" (polno, tržno?) ceno vrtca - ob tem država seveda še dodatno z idiotskimi pravili omejuje kakršno koli zasebno iniciativo na tem področju.
...
https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Austria
sicer ne vem, če je na zgornjem linku vse res, ampak če drži vsaj tabela na začetku strani, si ga že v štartu pihnil..

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ali pa ko nekateri sp-ji delajo ko kret*ni, placujejo vse na polno, ne morejo vzet kredita ker so samozaposleni, delajo tudi takrat, ko srednji sloj vzame bolnisko in se bi lahko nasteval. Ne bodi bedak. Pa ne mi rect da se nikol nisi nic brez racuna kupil ce ti je bilo ponujeno

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
.
Mene brutalno moti tole:
- najprej nam država nabije največje davke na svetu (da si z dva jurja BRUTO v 41% dohodninskem razredu ni nikjer-v normalnih državah seveda), da nam neto v denarnici ne ostane toliko denarja, da bi si plačali "normalno" (polno, tržno?) ceno vrtca - ob tem država seveda še dodatno z idiotskimi pravili omejuje kakršno koli zasebno iniciativo na tem področju.
...
sicer ne vem, če je na zgornjem linku vse res, ampak če drži vsaj tabela na začetku strani, si ga že v štartu pihnil..

Zakaj bi ga pihnil že v štartu? Če je pri nas 2k bruto 41% dohodninskega razreda, je v Avstriji do cca. 2200 bruto 35%. Vključno s 13. in 14. plačo.

V Slo je 2k bruto nekje 1280€ neto. V Avstriji je 2k bruto cca 1480€ neto. Oboje je brez otrok, olajšav itd. Torej dobi Avstrijec 200€ večjo plačo za isti bruto. Plus 13. in 14. plačo, kjer dobi še več ven.

V Slo če želi dati podjetje delavcu cca. 1250€ neto plače, ma celotni strošek 2300€. Noro.

Še to, kot zanimivost. Povprečna neto plača v javnem sektorju je za 240€ večja kot v zasebnem sektorju, ki jo hrani (1179 proti 936).

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kolikokrat pa je že kdo plačal višji vrtec, ker je imel trenutno par jurjev na računu zaradi nakazila kredita?

Kakšni kretenizmi so pa to. Ni važno koliko ljudi se z.jebe, prav ni, pa če gre za 30 al pa tri eure.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Še to, kot zanimivost. Povprečna neto plača v javnem sektorju je za 240€ večja kot v zasebnem sektorju, ki jo hrani (1179 proti 936).
Ti ne razumeš tega: logično, da imajo višje plače, če imajo višjo izobrazbo.
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.757
113
pri taščici
Ni problem višja izobrazba.
Problem je bolj zahtevno in odgovorno delo, višja dodana vrednost v javnem sektorju ter večja storilnost kot v privat sektorju.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
To bo to ja, zgleda so plače premosorazmerne generiranju bullshita.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
.
Mene brutalno moti tole:
...

Zakaj bi ga pihnil že v štartu? Če je pri nas 2k bruto 41% dohodninskega razreda, je v Avstriji do cca. 2200 bruto 35%. Vključno s 13. in 14. plačo.

V Slo je 2k bruto nekje 1280€ neto. V Avstriji je 2k bruto cca 1480€ neto. Oboje je brez otrok, olajšav itd. Torej dobi Avstrijec 200€ večjo plačo za isti bruto. Plus 13. in 14. plačo, kjer dobi še več ven.

V Slo če želi dati podjetje delavcu cca. 1250€ neto plače, ma celotni strošek 2300€. Noro.

Zato ker mešaš dohodninsko lestvico in prispevke.

Po črto sicer imaš prav - pri nas je napačno razmerje med prispevki in dohodnino. Kar posledično pomeni, da v primerjavi z drugimi državami, relativno in absolutno plačujemo previsoke davke, po drugi strani pa imamo prenizke pokojnine in premalo za zdravstvo.
Zakaj ne spremenijo? Enostavno - prispevki gredo v jasno določene blagajne - dohodnina pa direkt v proračun, kjer se jo lahko "prosto" razporeja / troši.

Ampak dokler zaposleni ne bodo razumeli lastnih plačilnih list, bo pal tako kot je. Žalostno je, da niti sindikati ne pritisnejo na ta vzvod. Ni pa presenečenje.
crazy1.gif

Pa še to - pri 2k bruto si v drugem dohodninskem razredu - tj. 27% . (in po "naših" merilih že tajkun in bogataš
crazy1.gif
)