Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poglej; ko si šel na cenilno linijo si rekel da boš popravljal avto pri Selmarju. OK. To je bilo zabeleženo tudi na zapisniku. Sedaj so te pozvali, da jim dostavi račune (pa Selmarja bodo tudi) da bodo zaključili primer.
Dvomim, da boš sedaj lahko rekel, poglejte, jaz bi raje denar... To bi moral storiti na začetku, da se strinjaš s poravnavo po predračunu (kjer ti odbijejo DDV).
Sedaj boš ali dostavil račune ali pa ne boš dobil denarčka... Ostalo pa preveč očitno diši na zavarovalniško goljufijo.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Itak. Pač si se naknadno odločil, da ne boš popravljal pri Selmarju. Tu ti ne morejo nič...
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
naredi servis pri selmarju, na račun naj ti pa napiše barvanje.....
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To kar si napisal nikakor ni res... Zavarovalnica ima samo normative v urah, podane s strani proizvajalca (za Audi Audijeve. Če tam piše da se nek del potrebno 2 uri za pripravo in 3 ure za ličanje in da je to 1m2 za lakiranje je to to in nič drugače). Servis potem izda račun v skladu z normativi po urni postavki in zavarovalnica to plača. Ni tukaj nič moja postavka, postavka zavarovalnice. Lahko te kvečjemu napoti na popravilo v svojo pogodbeno delavnico, če imaš pač tak tip zavarovanja sklenjenb (prepusti izbiro izvajalca zavarovalnici). To potem pomeni samo to, da ne moreš na popravilo k svojemu frendu pač pa k pogodbeniku (največkart pooblaščena delavnica v bližini). Če nimaš te postavke (in na ta račun popusta) greš lahko popravljat kamorkoli. S to razliko, da pri nepogodbeniku boš moral storitev najprej plačati, prinesti račun in potem ti zavarovalnica refundira.
Če pride do natačnejšem pregledu do odkritja dodatnih poškod mora avto na ponovno cenitev (tu načeloma velja, da pogodbenik pokliče cenilca in mu pove kaj je vse še odkril in ta potem to doda v zapisnik. Pri nepogodbeniku pa pride cenilec na ogled...)
Do težav pride v primeru, če hoče servis zaračunati več kot je v normativu priznanem s strani tovarne (le ti pa so dokaj napihnjeni kot vemo).
Tako dela ZT, za ostale pa ne vem...
@Vaginko: če ti bo majster napisal račun v skaldu z normativi mu lahko povrneš DDV in stroške obdelave računa... Ostanek je pa tvoj...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ni res, da zavarovalnica sama določa ceno urne postavke, saj bi v tem primeru vsi morali doplačevati iz lastnega žepa. Prav tako ima cenilec normative s strani proizvajalca, kar poglej. Drugo pa je ali se bo odločil za popravilo ali menjavo. Pa tudi tu se da pomagati, če prineseš strokovno mnenje kaj je bolje narediti.
In ja, prav zaradi tega kar si napisal za Generali sem še vedno raje na ZT, kjer pri avtomobilu nikoli nisem imel težav s cenilcem in priznanimi storitvami/deli. Cenitve sem delal na Verovškovi. Še vsakič je cenilec rekel; Gospod to je to, če pa se bo pri razdiranju še kaj našlo kar se sedajle ne vidi pa me naj kontaktirajo iz delavnice. Računi vedno poravnani v roku. Zadnji račun za popravilo poškodb toče je znašal tisočaka, b.p. plačano.
Citat:
Zmeni se s cenilcem.
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Sem dobil odgovor Triglava, da izplačilo škode NI možno.