Izplačilo zavarovanja invalidnosti ob alkoholu?

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Lep pozdrav.

Nisem vedel, kakšen naslov naj dam, da bo dovolj jasen.

Pred meseci sem si poškodoval palec na levi roki. Skratka, po nerodi pri delu sem si ga odrezal stran na cirkularki.
Ker je bilo lepo vreme in smo pri prijatelju prekrivali streho, sem popil dva ali tri močne špricarje od "veselja", ker je bilo dobro vzdušje ... potem sem nevede, da sem popil nekaj alkohola, šel za cirkularko pomagat prijatelju.
Žagala sva fasle (ne znam točnega prevoda) za roženice za streho ... nekako sem po narodi zraven žage nastavljal na mero in se mi je pospeljalo z roko in sem udaril po cirkularki, ki pa mi je odrezala prst.

Ko so me peljali na Ptuj v bolnico, mi je doktor, naslonjen na štok, kar od daleč rekel, da prsta ne more več rešiti (držal se je še malo na koži), ker sem videl, da je dr.´Füle, kakor se je pisal, bil brez interesa oz življenja ... zato sem zahteval, da hočem takoj v MB, in so bili toliko dobri, da so mi dali rešilca do MBja...

In ko sem prišel v mb, so mi pred operacijo vzeli kri, ki je pokazala, da imam 0,1 promila alkohola v krvi ...
... dalje več ni važno. Prst so namreč tam prišili zraven, ampak je zdaj za nohet krajši (boljše to kot nič)...

In zdaj je problem pri zavarovalnici ... sicer še nisem tako daleč, da bi mi kaj dali ... ampak ... ko bo treba dati izplačilo, bo verjetno nastal problem ...

Zanima me, kako je s tem, če se poškoduješ (predvidena invalidnost) in imaš v sebi vsaj 0,1 promila alkohola v krvi, kakšni so zakoni glede tega? Bodo kaj komplicirali ali kaj?

Ko sem na fizioterapiji to povedal, da verjetno nič ne bom dobil od zavarovalnice, pa je rekla, da bi bilo boljše, če bi si vzel svojega odvetnika, ki naj bi bil plačan preko zdravstva ali nekako tako, v glavnem, zame zastonj, ker bi naj zavarovanje naredilo vse, da ne bi dobil, ker država hoče čim več pobrati in čim manj dati ...

Slišal sem, da je meja 0,25 promila alkohola, da zavarovalnica še plača, ampak me vseeno daje občutek, da s tega ne bo nič ...

POZOR!! Pogleda naj tisti/tista z dobrim želodcem.

Slika poškodovanega prsta ... - 2 dni po operaciji ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne razumem, prst so ti prišili nazaj, kje je zdaj invalidnost? Ne funkcionira več 100% ?

17. dec 2010
1.174
0
36
124
tako je ... nimam več spodnjega sklepa ... tam kjer je šivan ... pa tudi zgornjega zaradi poškodb ne bom po vsej verjetnosti mogel premikati ... zdaj še čakam, kaj bo naredila svoje terapija ...

Prst je za nohet krajši tudi ...

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ne razumem, prst so ti prišili nazaj, kje je zdaj invalidnost? Ne funkcionira več 100% ?

jaz pa ne razumem tebe. se ti zdi da je prst kot prej?
seveda je-bo invalidnost. omejeno gibanje, oteženo prijemanje predmetov, morda moteno čutenje z prstom. palec je za prijemanje glavni in tale s slike ne bo nikoli več kot nov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Numy: ne vem ali je avtor objavil sliko ali ne. Na gsm ne vidim.
Si pa malo smesen glede tvojega vprasanja.
Avtor: najprej povej kako zavarovanje imas.
Mislim pa taka kolicina alkohola ne bi smela vplivat na izplacilo. Sicer pa najbolje da pogledas v svojo polico in si preberes pogoje ki veljajo za tvojo zavarovanje. Na pamet pa ne vem koliko % je za palec. 10%?
Ostali prsti so manj. Vendar tebi ne bodo priznal najbrz % kot za amputacijo, ali pa tudi mogoce?se pravi:kaksno in kje si zavarovan. Načeloma si lahko sam izracunas invalidnost, lahko pa najmes odvetnika, sploh ce bo zavarovalnica kaj mutila

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Ne vem točno kakšno zavarovanje imam, ker sem zavarovan preko mame - službeno, kjer bi naj imeli visoke odškodnine. Kako točno imajo tam, ne vem ... dela pa v Zavodu, kjer so umsko prizadeti ljudje - tudi do 100%.

Doma imamo vsi zavarovanje sklenjeno pri Adriaticu, preko česa pa sem preko mame zavarovan, pa ne vem ... bom jo jutri vprašal.

Sicer, pa mi je po eni strani malo vseeno, če bom kaj dobil ali ne, ker meni se je šlo samo za to, da obdržim prst ... ker če bi bil brez prsta, mi ta denar, kolikor bi ga dobil, ne bi nič pomenil ... bi pa vseeno rad bil, da bi nekaj dobil ... saj zato tudi mama plačuje ... mislim, da za vse štiri mene, mamo, brata in ata plačuje mama nekje 200 evrov .. oz za vsakega 50 eur ... oz nimam pojma ... bom vprašal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

jaz pa ne razumem tebe. se ti zdi da je prst kot prej?
seveda je-bo invalidnost. omejeno gibanje, oteženo prijemanje predmetov, morda moteno čutenje z prstom. palec je za prijemanje glavni in tale s slike ne bo nikoli več kot nov.

Kaj mi zdaj težite? A ne smem niti vprašati, z namenom da razjasnimo situacijo?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Kolikor sem jaz bral pogoje (ker nisem imel kaj pametnega za delat, ko sem ležal v postelji 2 meseca), je vsaj pri meni pisalo, da se zavarovalnina ne izplača, če imaš v krvi >1,0 promila. Je pa to bilo pri Zavarovalnici Triglav.

Tako da pomoje se zaradi 0,1 promila ne rabiš sekirat.

Pa še nasvet iz lastnih izkušenj. Sam sem bil zavarovan pri 2 zavarovalnicah. Pri prvi (zgoraj omenjeni) so mi zelo korektno ocenili stopnjo invalidnosti, medtem ko sem pri drugi sprva dobil 2x majnši procent. Če nebi prej dobil ocene od prve zavarovalnice, bi si mislil, da je to pač to, tako pa sem se pritožil in dobil še enkrat toliko (čeprav še vedno ne toliko kot pri ZTG). Tako da če boš samo posumil, da so ti prenizko ocenili stopnjo, se splača pritožiti.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ne vem točno kakšno zavarovanje imam...

Dokler tega ne veš, ne moreš dobiti dobrega odgovora.

Da bi lahko kaj pričakoval, moraš biti nezgodno zavarovan in potem za ostale podrobnosti preberi splošne pogoje _tvojega_ nezgodnega zavarovanja.

Obstaja sicer tudi možnost kaj potegniti iz zavarovnja odgovornosti prijatelja, če le ta ima to sklenjeno. Ta postavka je običajno vključena tudi v "požarnem" zavarovanju nepremičnin, vendar v primeru novogradnje to običajno še ni sklenjeno. Če ste pa menjali streho na starejši hiši, pa se pozanimaj tudi o tem.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Preko mariborske sem.

Pred kratkim sem dobil dnevno odškodnino za 7 mesecev, ki je bila kar lepa ...tako, da mislim, če sem že dobil dnevno odškodnino, da bom potem tudi za prst dobil kaj.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Preko mariborske sem.

Pred kratkim sem dobil dnevno odškodnino za 7 mesecev, ki je bila kar lepa ...tako, da mislim, če sem že dobil dnevno odškodnino, da bom potem tudi za prst dobil kaj.

Za 7 mesecev DNO ? ( cca 200+ dni ) A nima ZM da izplača max 150 dni ?
confused-1.gif

Je pa super da si nekaj dobil in upam da še boš kaj dobil
zmaga.gif
Pelji mamo na kosilo ali pa ji kupi kakšno rožo,ker ti plačuje zavarovanje.