izpit za voditelja čolna

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
glede na to, da je sam priznal, da ni sposoben po predpisih voziti niti avta, močno upam, da mu oblast ni zauspala 24 metrskih čolničkov...
rolleyes-1.gif

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
Samo problem je ker ga imaš lahko le na Hrvaškem! Sam sem ga naredil v prvo, izpit smo imeli v KOpru, je kar težek, če se delaš pametnega padeš, vaje smo imeli pa na Golem pri Igu. Velja pa povsod, do 24 metrov seveda!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.303
113
ni čisto tako - če "narediš" izpit na hrvaškem ti velja povsod razen v SLO, če pa narediš to v SLo pa ti velja povsod razen na Danskem ali Norveškem morju.... nekaj takega no
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Izpit sem delal v Kopru, če si antitalent za navtiko in podobno, bo kar problem in ga raje naredi na Hrvaškem, sicer pa ni pretirano zahtevno.

Je pa res da sem imel bogato podlago iz taborništva in povprejšnjega zanimanja za navtiko, tako da kaj veliko novega pred tem na predavanjih nisem odnesel.

Dobil se je celo priročnik za voditelja čolna in je not vse lepo opisano, tako da mora iti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ni čisto tako - če "narediš" izpit na hrvaškem ti velja povsod razen v SLO, če pa narediš to v SLo pa ti velja povsod razen na Danskem ali Norveškem morju.... nekaj takega no
smile-1.gif

Hrvaški izpit za voditelja brodice kat. B velja samo Hrvaškem. To ti piše tudi na samem papirju, Google recimo najde tole

Citat:

Voditelj brodice kategorije B može upravljati:
- brodicom ili jahtom do 20BT za osobne potrebe u području plovidbe III i IV.

Područja plovidbe III i IV obuhvaæaju:

Područje plovidbe III - plovidba unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim vodama RH i vodama koje su pristupačne s mora.
Područje plovidbe IV - plovidba lukama, zaljevima, rijekama hrvatskoga Jadranskog slijeva do granicama do koje su one plovne morske strane, te Prokljanskim jezerom.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Navigacija je najlažja, vozle se naucis en dva tri, edino kar te mogoče lahko heca je (vsaj mene je) , s kje piha kakšen veter in pa opisi vetrov, pravila srečanja so tudi lahka,največ dela ti dajo ravno lučke =)

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Jutri se tečaj začne začne na fkkt: fkkt če koga zanima je zadeva dosti ugodna.
Drugače je pa kot je lost povedal najbolj za j. so lučke, ker jih je kar veliko, ostalo niti ni tako težko. Mogoče koga zna malo namučiti računanje kurza(pravi, nepravi, vplivi čolna na kompas itd). Samo to je tako če se prej nič ne pripraviš.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smile-1.gif

Hrvaški izpit za voditelja brodice kat. B velja samo Hrvaškem. To ti piše tudi na samem papirju, Google recimo najde tole

Citat:

Voditelj brodice kategorije B može upravljati:
- brodicom ili jahtom do 20BT za osobne potrebe u području plovidbe III i IV.

Područja plovidbe III i IV obuhvaæaju:

Područje plovidbe III - plovidba unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim vodama RH i vodama koje su pristupačne s mora.
Područje plovidbe IV - plovidba lukama, zaljevima, rijekama hrvatskoga Jadranskog slijeva do granicama do koje su one plovne morske strane, te Prokljanskim jezerom.
kater ispit bi pa potem veljal v Piranskem zalivu??
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Do 24 metrov

Koliko traja vse skupaj, vključno s tečaji? 150 eur je strošek?

Ja 150€ , jaz sem imel Pet/Sob tečaj, v Sredo pa že izpit, drugače pa se na izpit caka cca 3 tedne, ( ce pustis instruktorju da te prijavi) .

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
in kje se to kupi pri hrvatih in koliko stane? itak me v slovenskem morju nebojo vidli s čolnom

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem videl tudi po hotelih reklamo. Doli je bistvo, da plačaš.

Konkretno pa ne vem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.033
3.703
113
Bistvo je, da plačaš ja, zato pa se na morju tudi dogajajo trčenja in poskusi preskakovanja otokov.