izpit za voditelja čolna

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Se ga da kje v Lj delat ta mesec? Kakor berem je kriza. Mogoče se ga za kupit kje dobi
grin1.gif
?

I

Izbrisan uporabnik #488

Boš pač šel v Koper direkt na izpit, naučil se boš pa doma.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
ja v kopru je 6ga izpit ob štirih. v lj do semptembra nič.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Knjigo v roke, pa vrvico pa boš znal do 6. Al pa ne
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Knjigo v roke, pa vrvico pa boš znal do 6. Al pa ne
smile-1.gif
nnooo... kolk je men znano, se v 2h dneh težko vse to naučiš. Še posebej, če nimaš izkušenj, (nisi primorc).
Pa tista vrvica ...jaa....vozli... da se ti zvozla...
Če se ga da v dveh dneh narediti, ga grem pa tud jaz delat. A so kakšna predavanja, al vse doma lahko naučiš??

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kje lahko naredim izpit za vodni skuter? Gre se za potrdilo, če sem pravilno razumel.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Niso samo vozli.

Poznam jadralko, ki je tekmovala za reprezentanco, verjem, da pozna vse vozle, pa ni aneridila v prvem.
evil.gif

Se ni to dalo včasih kupit na hrvaškem?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
v LJ so ti izpiti čisti smeh, tako so enostavni. če vsaj enkrat prebereš gradivo, narediš izpit, saj ti izpraševalci ves čas pomagajo in skoraj namignejo odgovor, če se ti kaj zatakne.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Niso samo vozli.

Poznam jadralko, ki je tekmovala za reprezentanco, verjem, da pozna vse vozle, pa ni aneridila v prvem.
evil.gif

Se ni to dalo včasih kupit na hrvaškem?

sej pravim, da menda je kar nekaj treba znati. Mislim pa, da so tud nekakšne kategorije. Do tolko metrov plovila al nekak takole.
Vem da niso samo vozli.... ampak z vozli se je najlažje zavozlat. Sem se jih enkrat nekaj učil.... pet se jih že naučiš, pol se pa že počasi vse skupaj pomeša.
A ni nobenga primorca tukej, ko to obvlada??????

no nekaj sem našel kaj moraš znati:
* pravila o izogibanju trčenju na morju,
* pomorski predpisi,
* osnove navigacije,
* osnove motoroznanstva,
* mornarska dela in veščine.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik sass pravi:
v LJ so ti izpiti čisti smeh, tako so enostavni. če vsaj enkrat prebereš gradivo, narediš izpit, saj ti izpraševalci ves čas pomagajo in skoraj namignejo odgovor, če se ti kaj zatakne.

Izpiti so povsod enaki, ker so tudi izpraševalci isti. Da prideš brez znanja samo po podpis ni niti približno res. Jaz sem ga tudi pred leti delal v LJ in je bil prvi kapitan še posebej zvit - latino frajer, nazaj polizane lase, rejbanke, ice breaker debata:
-a ste vi kaj študirali?
-jaaa...
-ampak ne strojništva?
-ne, ne, ekonomijo
-ok, potem pa bova pogledala motoroznanstvo
butl...

V LJ jih čez poletje ne izvajajo, po urniku sodeč pa je tudi v Kopru gužva in pred drugo polovico avgusta ne bo šlo.

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
Jaz sem ga naredil lani,.. čoln+VHF, ampak sem vse že pozabil (razen pašnjaka).
Kar se teorije tiče lahko samo rečem, da se je bilo potrebno kar precej naučit in nikakor ni bilo enostavno. Orientacija na karti, vetrovi na jadranskem morju, izogibanje na morju !!, lučke !!!, madnarodni klicni znaki (Alfa, Charlie, Tango,...),.... skratka cel kup.

Hudič je, ker si potem max. 14 dni na vodi in vse pozabiš. Po mojem mnenju je tečaj skoraj nujen, saj če ne drugega, točno veš kaj sprašujejo.

Druga zgodba pa je VHF,... tam je tečaj brezvezen,.. tako kot bi šel na tečaj za mobilni telefon. Moraš znat prižgat in vedet, kako se uporablja postaja. Na pamet se naučiš kako se predstaviš in to je to....

Pa srečno!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Sem ga delal nedolgo nazaj
grin1.gif

PS: lahko se pride tudi hitrej na vrsto,samo mal je treba gospodične v Kopru lepo prosit pa obrazlozit da ga rabis nujno ( ce ga res rabis !! ) .

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Izpiti so povsod enaki, ker so tudi izpraševalci isti. Da prideš brez znanja samo po podpis ni niti približno res. Jaz sem ga tudi pred leti delal v LJ in je bil prvi kapitan še posebej zvit - latino frajer, nazaj polizane lase, rejbanke, ice breaker debata:
-a ste vi kaj študirali?
-jaaa...
-ampak ne strojništva?
-ne, ne, ekonomijo
-ok, potem pa bova pogledala motoroznanstvo
butl...

V LJ jih čez poletje ne izvajajo, po urniku sodeč pa je tudi v Kopru gužva in pred drugo polovico avgusta ne bo šlo.

brez znanja res ne narediš, ampak z malo truda pa. deklica pred mano je imela težave z vetrovi, potem pa sta skupaj z izpraševalcem šla skozi vse vetrove in končno našla pravega
če bi bili izpiti na faksu tako enostavni in profesorji tako prijazni, bi jaz še kakšen faks naredil
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.368
113
Hm kaj pa ce bi poskusil s fakulteto za pomorstvo in promet? Morda je pa podobno? =)

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
vprašanje, če so profesorji isti. tisti, ki je vodil tečaj, je vsakič rad omenil, da je bil včasih kapitan dolge plovbe
grims-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sem ga delal nedolgo nazaj
grin1.gif

PS: lahko se pride tudi hitrej na vrsto,samo mal je treba gospodične v Kopru lepo prosit pa obrazlozit da ga rabis nujno ( ce ga res rabis !! ) .

To imaš do 24 m ali si samo dobil potrdilo, da lahko upravljaš z vodnimi skuterji itd.?