Izpiranje ustne votline z oljem aka Oil pulling

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To je bila samo replika rawr-u, ki mu očitno osnove niso jasne, zato je bilo bolj površno napisano, za lažje razumevanje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kaj vam dela enim? Pač zanima me, če dejansko pomaga odstranit obloge in bakterije na naraven način, pa še zobje postanejo bolj beli. Sem bivši kadilec pa bi rad malo spravo rumeni odtenek z zob pa zaščitil dlesni. Lahko maš lepe bele in zdrave zobe brez oblog, če pa so dlesni boge in po možnosti polne bakterij, ti nebo samo zdravje zob nič pomagalo.

Očitno je, da nas/vas večina sploh ne ve, kaki vpliv ima bolano zobovje/ustna votlina na telo... Še vedno smo DALEČ od razumevanja telesa in vsega okoli nas, tak da se nonstop učimo...

Hvala @upiwaly za komentar
smile-1.gif

Če te res skrbi, se lahko pri nas naročiš na samoplačniški pregled, pa ti povemo vse, kar je narobe, kaj narobe delaš in kaj je treba storiti, da bo dobro.

"žepkov" resda ne moreš očistiti (sam) mehansko, je pa tudi res, da žepkov v zdravih ustih ni, če pa imaš žepke ob zobeh, pa jih je treba z ustreznim zdravljenjem odpraviti, pa ti nobeno olje ne bo pomagalo.

Bakterije imajo v ustih (kot tudi drugod v telesu) svoj pomen, in prekomerno kemično odstranjevanje bakterij ti lahko poruši normalno ustno floro.

Zdaj pa hitro olje grgrat, da boš mel lepe bele zobe.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Še povem, da poznam 80+ letno babico od kolegice, ki že 50+ let vsako jutro to z oljem prakticira. Zobe ima še "originalne". Zdaj ali je samo zaradi olja to ali ne? Pojma nimam.
Kot pa sem že omenil, se res pozna, da nimaš oblog gor, ko 15min precejaš prek zob
grin1.gif

Najmanj oz praktično brez oblog je bilo po olivcu, če sem imel sončnično se je nekak kr en film po zobeh naredil, pa mi ni bilo všeč.
Moj dedek je nekaj æez 80 in ima tudi original zobe. Drugi dedek je ene 5 let mlajši pa ima že skoraj 10 let protezo. Tukaj je pomojem odvisno veliko od genetike in sam kvalitete zob. Jst nisem nikoli preveč časa posvečal ustni higijeni pa imam pri 21 nula zvezdic. Pač, če so te naredil kreljavega, nimaš kej
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Tudi pri meni je podobno, s tem da jih štejem "malo" več. Zobodohtar se vedno čudi kvaliteti zob
wink-1.gif

Ampak pomoje je to tudi zaradi prehrane, nikoli namreč nisem jedel slaščic in pa pil mleka (glede na izjave zobodohtarjev lahko prekomerno pitje mleka vodi v karies). Pač cuker je hudič.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Jst nisem nikoli preveč časa posvečal ustni higijeni pa imam pri 21 nula zvezdic.
To je zato, ker si še navaden smrkavec.
evil.gif
Jaz tudi cel faks nisem imel nič plomb, no, zdaj v globokih tridesetih se pa vseeno počasi nabirajo, pa zobe pucam precej bolj kot včasih. Pa granolom sem tudi že doživel ter štemanje modrostnih zob. Počakaj da boš kaj star, 21 pa res ni še nič.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Darjan, nevem, jst pa spijem ogromno mleka.. Na dan sigurno ene pol litra.. Tudi sicer jem svašta, od sladkega pa mastnega itd.. Sicer pa nevem, na sistematskih na faksu sem bil en redkih s tako kvaliteto zobovja, očitno večini uspe zje-bat zobe tudi do rosnega 21 leta.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Se pardoniram, napačno sem se izrazil, problem bi naj bilo čokoladno mleko, 2L+ dnevno

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Karkoli 2L+ na dan ni najbolj zdravo/normalno. Razen seveda vode in mogoče še kak nesladkan čaj.
(ob obremenitvah telesa je seveda včasih potrebno spiti še več, ampak to so potem že izjeme)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Se pardoniram, napačno sem se izrazil, problem bi naj bilo čokoladno mleko, 2L+ dnevno

a se ti ne zdi, da je morda problem 30 dek cukra, ki ga je v 2 litrih čokoladnega mleka in ne mleko?