Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Niti ni neka teža. Če ostrešje zdrži sneg, bo tudi gips.Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
pojdi do statika pa ga vprašaj če ti bo streha zdržala knauf plošče.
sj ti bo zastonj izračunal
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Delo s stekleno volno ni prav nič škodljivo za zdravje, tudi neprijetno ne, če kupiš ustrezen tip ob ustreznem času.
Večina kupi volno (katerikoli tip, samo da je v akciji) že leto prej, potem premetava bale in poseda po njih, potem se pa *****, ker se ob delu praši.
Če kupiš ustrezno volno je polaganje isto neprijetno kot postiljanje postelje.
Citat:
Uporabnik Greko pravi:
Izolacije na mineralni osnovi so manj izolativne od recimo celulozne, lesne, ovčje volne...
Sam sem uporabljal celulozno izolacijo Trendisol, ki se zelo dobro obnese. Kjer se je dalo izolacijo nasuti, sem nasul suhe oblance (dobil zastonj pri mizarjih), katere sem impregniral z Borosolom proizvajalca Regeneracija iz Lesc, ker vsebuje borovo sol, ki ščiti izolacijo pred škodljivci.
Najcenejša izvedba kvalitetne izolacije na plošči bi bila, če bi na ploščo položili lege (20 cm bo kar zadoščalo), med lege nasujete oblance, katere kar na mestu impregnirate z Borosolom (sadjarska šprica), premešate, in dan zatem čez lege položite Agepan DWD 16 mm, ki delujejo, kot paroprepustna zunanja folija, kot izolacija (izolativnost enaka 9 cm stiropora), poleg tega so DWD plošče pohodne.
Naša hiša se obnaša odlično, kjer imamo oblance ni nič slabše, kot tam kjer imamo Trendisol, najslabše je tam, kjer sem zaradi tekme s časom dal Urso. Poleg tega je delo z mineralnimi izolacijami zelo neprijetno in škodljivo za naše zdravje-
Pozdrav vsem-
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
prvič je stiropor trši, drugič je pol cenejši
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Plastična okna so tudi izrinila lesena okna, pa folk počasi prehaja spet nazaj.
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Les je lep, plastika pa pocen