Izolacija podstrešja

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
pojdi do statika pa ga vprašaj če ti bo streha zdržala knauf plošče.
sj ti bo zastonj izračunal
Niti ni neka teža. Če ostrešje zdrži sneg, bo tudi gips.

wink-1.gif

Greko

Zelenc'
1. apr 2011
2
0
1
Izolacije na mineralni osnovi so manj izolativne od recimo celulozne, lesne, ovčje volne...
Sam sem uporabljal celulozno izolacijo Trendisol, ki se zelo dobro obnese. Kjer se je dalo izolacijo nasuti, sem nasul suhe oblance (dobil zastonj pri mizarjih), katere sem impregniral z Borosolom proizvajalca Regeneracija iz Lesc, ker vsebuje borovo sol, ki ščiti izolacijo pred škodljivci.
Najcenejša izvedba kvalitetne izolacije na plošči bi bila, če bi na ploščo položili lege (20 cm bo kar zadoščalo), med lege nasujete oblance, katere kar na mestu impregnirate z Borosolom (sadjarska šprica), premešate, in dan zatem čez lege položite Agepan DWD 16 mm, ki delujejo, kot paroprepustna zunanja folija, kot izolacija (izolativnost enaka 9 cm stiropora), poleg tega so DWD plošče pohodne.

Naša hiša se obnaša odlično, kjer imamo oblance ni nič slabše, kot tam kjer imamo Trendisol, najslabše je tam, kjer sem zaradi tekme s časom dal Urso. Poleg tega je delo z mineralnimi izolacijami zelo neprijetno in škodljivo za naše zdravje-

Pozdrav vsem-

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Delo s stekleno volno ni prav nič škodljivo za zdravje, tudi neprijetno ne, če kupiš ustrezen tip ob ustreznem času.

Večina kupi volno (katerikoli tip, samo da je v akciji) že leto prej, potem premetava bale in poseda po njih, potem se pa *****, ker se ob delu praši.

Če kupiš ustrezno volno je polaganje isto neprijetno kot postiljanje postelje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Delo s stekleno volno ni prav nič škodljivo za zdravje, tudi neprijetno ne, če kupiš ustrezen tip ob ustreznem času.

Večina kupi volno (katerikoli tip, samo da je v akciji) že leto prej, potem premetava bale in poseda po njih, potem se pa *****, ker se ob delu praši.

Če kupiš ustrezno volno je polaganje isto neprijetno kot postiljanje postelje.

Če ne bi v študenskih letih delal v proizvodnji tega srarnaj, bi ti morda še verjel ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
ustrezen tip je pomemben.
Neka verzija novejših ni toliko srbeča, tista klasična pa...
zato pa predlagam da namečeš križzno stiropor in nekaj čez njega.
prvič je stiropor trši, drugič je pol cenejši, tretjič pa ne srbi, režeš ga pa ravno tako lahko z vsakim orodjem ki je vsaj malo ostro.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik Greko pravi:
Izolacije na mineralni osnovi so manj izolativne od recimo celulozne, lesne, ovčje volne...
Sam sem uporabljal celulozno izolacijo Trendisol, ki se zelo dobro obnese. Kjer se je dalo izolacijo nasuti, sem nasul suhe oblance (dobil zastonj pri mizarjih), katere sem impregniral z Borosolom proizvajalca Regeneracija iz Lesc, ker vsebuje borovo sol, ki ščiti izolacijo pred škodljivci.
Najcenejša izvedba kvalitetne izolacije na plošči bi bila, če bi na ploščo položili lege (20 cm bo kar zadoščalo), med lege nasujete oblance, katere kar na mestu impregnirate z Borosolom (sadjarska šprica), premešate, in dan zatem čez lege položite Agepan DWD 16 mm, ki delujejo, kot paroprepustna zunanja folija, kot izolacija (izolativnost enaka 9 cm stiropora), poleg tega so DWD plošče pohodne.

Naša hiša se obnaša odlično, kjer imamo oblance ni nič slabše, kot tam kjer imamo Trendisol, najslabše je tam, kjer sem zaradi tekme s časom dal Urso. Poleg tega je delo z mineralnimi izolacijami zelo neprijetno in škodljivo za naše zdravje-

Pozdrav vsem-

Me prav zanima kakšni so faktorji prevodnosti teh opevanih materialov. Sicer pa, omenjeni materiali so že dolgo med nami, kako to da se niso prijeli? Če so pa tako tako oh in sploh... Meni se zdijo samo "eko", kar se danes sicer prodaja ampak to ni to...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
volne
razen če mu je v zadnjem letu nemarno zrastla cena. Izolativnost imata pa oba podobno, edino kar je volna boljši zvočni izolator,

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Plastična okna so tudi izrinila lesena okna, pa folk počasi prehaja spet nazaj.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Da ne bomo samo pri besedah....

10 cm knauf volno dobim po 2€/m2.

Če zrihtaš stiropor za pol cene ti dam 200€ na roko.

Rabim 45m3.