Izobraževanje - GIMP

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.608
347
83
Kras
www.mtl.si
Upam, da ne skače ravno iz konteksta tega dela foruma, sicer pa naj moderator prestavi v pravi del.
Določene zadeve delam v GIMP-u in me kar precej hecajo, po domače sem obtičal
uf-1.gif
. Ker enostavno nerad zabijam čas zaradi tega, bi prosil za kakšnega stručkota, da bi si vzel uro do dve časa in bi mi pokazal določene zadeve. Nočem postati profi, le določene stvari bi rad razumel in potem sam naredil v normalnem času brez ''izgubljenosti''.

Seveda proti vnaprej dogovorjenemu plačilu na uro, pa s tem ne mislim na pivo ali dve.
wink-1.gif

Po možnosti Ljubljana ali Primorska, glede termina sem prilagodljiv. Lahko se pa zadeva izvede tudi remote npr. preko TeamViewerja. Več pa na zasebno.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.608
347
83
Kras
www.mtl.si
Ok, recimo da ravno butelj glede tega nisem (tudi neki napredni uporabnik ne, da ne bo pomote), ampak očitno imam težave z razumevanjem nekaterih zadev, ker enkrat lahko neko zadevo naredim bp, drugič pa ni šans. Recimo naredim eno plast prosojno. O tem, da bi jakost prosojnosti štimal, se pa raje še nisem spuščal v to, ker je prišel ven nek zmazek. To je recimo ena od stvari, ki me zanima.
V skrajnem primeru bom vzel kakšen online tečaj, ampak mi je škoda časa, ker ne rabim znati vseh milijon možnosti, temveč le določene zadeve. Ne uporabljam GIMP-a namreč vsak dan 8 ur in ni to ravno core biznis;). Pa ta čas bi raje investiral v video obdelavo, ta mi je pomembnejša.
wink-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Sicer nerad svetujem tak način, vendar obstajajo GIMP tutoriali kot so:
OST Training - Gimp 1: Introduction
OST Training - Gimp 2: Colors, Effects, Exposure
OST Training - Gimp 3: Selections, Filters, Tools
Photo Manipulation in GIMP
Naslove sem skopiral s pašnika.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.608
347
83
Kras
www.mtl.si
Hvala, sem sicer najbolj perečo zadevo rešil z obvozom
smile-1.gif
.
Občasno se je namreč zgodilo, da enostavno nisem mogel plasti premikati in jo senčiti. Ponovni zagon Gimpa zadevo reši ob identičnih opravilih
shocked-1.gif
. Tako da, to imam urejeno, ostalo bom pa počasi naprej.
Je pa precej zadev online, ampak je težava, ko obstaneš
grin1.gif
.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če neke stvari delajo po ponovne zagonu, to pa verjamem, da človeku lahko dvigne plafon:/

Očitno ne bo druge, kot google za vsako stvar, ki ne veš kako jo naredit. Verjetno nas je večina tako začela;)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.608
347
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, drži da na netu najdeš več ali manj skoraj vse tutoriale.
Samo ko zakašič si pa mrzel. Zabil eno uro v iskanju rešitve za tisto zgoraj, delal po x navodilih in nič. Še vedno se plast ni hotela premaknit. Popi..., ugasnem vse skupaj in grem delat drugo. Pridem nazaj, zaženem Gimpa in evo ti, točno po navodilih vse bp.
Potem mi je še nekajkrat se isto zgodilo, ponovno zagon Gimpa rešil zadevo. Še vedno ne vem kaj se dogaja, ampak mi je praktično vseeno sedaj.
smile-1.gif
.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sam take glupe stvari bi potem vedel samo kak "stručko", ki je pač enako naj... ježa, kot ti:)
Hočem povedat, da pri takih glupostih ni druge kot google in sreča:)
Ja tudi pri adobe-u že bilo kaj takega. Samo je bolj sreča, da ga več ljudi uporablja in se prej najde rešitev.
Vem, da je bila neka kombinacija tipk za tudi neko glupost, ki je včasih ni hotel naredit. Pač googlaš pol šihta, pa vse k jih poznaš pokličeš:/