Daj se no hecat. 250 EUR do NY je vec ali manj - special offer, tocno doloceni datumi, pa vsaj par mesecev vnaprej kupljena karta.
Pa, spet, za en teden nimata na zahodni obali KAJ ISKATI, ker bosta 2 dni porabila v eno smer. Pojdita lepo v NY, lete imata direkt, American (ceprav je za en k****c letalska druzba) dokaj ugodno leti iz Budimpeste - kaj se hoces drugega cista zmaga. Pa stanujta lepo v enem motelu v Jerysju, okoli 80$ na noc, kjer vaju bus pripelje do Port Authorityja v pol ure za 4.75 USD.
Ce sta pa RESNO vsekana:
15. Oktobra (na primer) ima American Airlines (www.aa.com), recimo, departure 08:25 AM iz Budimpeste v San Francisco (via LON via DFW) kamor prides ob 11.25 istega dne (po okoli 24 urah potovanja), nazaj pa 22. Oktobra ob 02:35 PM iz SFO, prides (via DFW via LHR) pa v Budimpesto en dan kasneje (I think, malo me casovne cone jebejo danes) ob 05:40 PM po 18 urah potovanja.
Cena, od oka 500 EUR na glavo.
Ampak to je samomor iz zasede. Mrtev bos, ko bos prisel v SF, padel v komo, se zbudil naslednji dan ob 12h totalno "zmackan", blodil okoli 4 dni kot duh, ker ti ne bo cisto jasno kje si in kaj delas, in potem letel nazaj, kjer bos pristal se bolj mrtev (meni je USA-Europe tezje prenesti), in se vozil 4.5h domov. Itak, da lahko... RedBull, kofeinske tablete, kava in veliko volje, ampak garantiram, da potem doma se en teden ne bos uporaben.
A ti lahko cisto prijazno predlagam, da izbereta nekaj blizjega za zacetek, ker glede na vprasanja si:
1) USA "komaj" privoscita
2) Nimata tam, z vajnom "urnikom" kot ocitno ne pretirano izkusena popotnika/planerja kaj iskati
3) Rineta za en teden, ko ima pa smisel najmanj dva, splacat se zacne pa pri treh?
Pojdita na agencijo, pa naj vama najde ene orenk karte za NY z normalno letalsko druzbo, placajta kaksen EUR vec in letita kot gospoda iz Ljubljane (ali Benetk) z enim prestopom v NY, kjer lahko za 2500 EUR (kolikor vama ostane) mirno prezivita 6 dni v precejsnjem udoblju.
Pa da ne bos mislil, da kar tako malo nabijam izvoli, moje 4 reference (od leve proti desni Lufthansa Senator/StarAlliance Gold, Air France Gold/SkyTeam Elite Plus, Ukranian Airlines Gold in Malev Gold/OneWorld Sapphire - hvala firma, ker me nikoli ni doma in sem naredil 650.000 milj od 1.1.2010 do 1.5. 2011
)