Izlet v naravo

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Zanima me glede Trente in Velike planine....se da povsod priti z avtom zraven in so v redu ceste? Vem da na VP gre gondola, samo do tja me zanima. Pa kaj priporočate iz LJ, kam? Via michelin mi reče trenta 1.44h VP pa 1.30h. Kako vozijo gondole gor? Cena? Je še kje kak nemarno drag parking za plačat na teh dveh lokacijah?

Pa še: Kje imajo boljše restavracije in kje je bolj "možgane na off"? Da čim več vidiš pa da čim manj hodiš. Ker jaz bi šel dobesedno izležavat gor. Torej kam? Trenta al Velika planina?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Za gondolo za na Velko je zraven dovolj zastonj parkirnega prostora. Vendar za jutri skoraj ne priporočam obiska, ker bo preveč folka...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Se strinjam s Fe3 - Velika planina med vikendom in ob napovedanem lepem vremenu morda ni najboljša izbira. Tudi LJ-Izhodišče gondole za VP ni 1h 30 min!!

Jutri tudi Trenta ne bo nič manj prazna (po pravici povedano so hribi čez vikend ob lepem vremenu prepolni). Glede na to, da ne želiš veliko hoditi je morda dobra izbira Prevala, katero je omenil Jani S je zelo lahek izlet a je gor tudi kar gužva.

Podoben izlet je recimo tudi iz Planice do Doma v Tamarju, katerega lahko tudi malo podaljšaš. Ali pa Dolina Vrata (izhodišče Mojstrana), Dolina Voje (izhodišče Bohinj), pa še kaj bi se našlo. Sam Tamar raje izberem pozimi (med tednom, ko ni gužve).

Restavracij od naštetega ni nikljer... so le koče, ki ti postrežejo s standardnimi jedmi (žganci, štruklji, kaka obara, klobase... ipd). "Možgane na off" je pa tako ali tako povsod v naravi - pa, če je to Pekel (ki morda tudi ne bi bila slaba izbira) ali pa visokogorje.