Izlet obala - kam jest?

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Je kakšna gostilna z dobrimi picami na obali (če se da v Izoli ali Kopru, lahko tudi drugje) iz krušne peči, lahko priporočate?

Sem tip jedca, ki ima rad dobro obloženo pico (za primer kot jo naredijo v piceriji Bolero v Naklem) in ne nekega tankega podplata. Kaj takega na obali obstaja?


Bral sem že marsikaj, na koncu sem že mislil iti v Primavero v Izoli ker imajo pico iz krušne peči in sem videl neke slike velikih pic, ampak so me odgnali negativni komentarji.
Če ne rabi biti točno na obali, zavijte do Divače, picerija Etna. Meni je tam enkratna.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A vas lahko nekaj prosim pri teh picerijah?

Meni je tam enkratna, pa tam je ta boljša,... to mi čisto nič ne pove. Kak zelo kratek opis: debelo/tenko testo, zelo obložena, obilo pelatov/sira,...

Imamo različne ideje kaj je komu dobra pica, nebi pa se vozil okoli in testiral nekaj kar že v osnovi ne prenašam - recimo debelo testo, če ni glih tista iz pasaže maxija na koncu levo iz avtomatične peči, pa še to samo zaradi nostalgije po 80ih (se mi zdi da tam zdaj ni več tega).
 
  • Všeč mi je
Reactions: Oakey

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
A vas lahko nekaj prosim pri teh picerijah?

Meni je tam enkratna, pa tam je ta boljša,... to mi čisto nič ne pove. Kak zelo kratek opis: debelo/tenko testo, zelo obložena, obilo pelatov/sira,...

Imamo različne ideje kaj je komu dobra pica, nebi pa se vozil okoli in testiral nekaj kar že v osnovi ne prenašam - recimo debelo testo, če ni glih tista iz pasaže maxija na koncu levo iz avtomatične peči, pa še to samo zaradi nostalgije po 80ih (se mi zdi da tam zdaj ni več tega).
Copy/paste iz njihove strani :).

Prvovrstne sestavine našim picam dajejo poseben okus, drugačnost in preženejo idejo, da je pica tista jed, ki zahteva najmanj truda.
Kvalitetna polnozrnata moka, mleta na kamen v italijanskem mlinu Molino Quaglia, prava italijanska mocarella iz slovenskega mleka, mesnine iz lokalnih sušilnic ter zelenjava z bližnjih kmetij.
Skrbno merjenje temperatur in časa mesenja, testo iz polnovredne moke, vzhajano 48 ur s predtestom ali bigo (0,1g kvasa na pico), ročno oblikovanje hlebčkov ter peka v vrtljivi krušni peči, ki zagotavlja enakomerno pečene pice.
Strast in natančnost picopeka poskrbita, da so naše pice izjemnega okusa, hkrati pa so zdrave in lahko prebavljive.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Nič mi to ne pove (običajno PR nakladanje) - hočem tvojo subjektivno oceno s kratkim opisom. ;)
 

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Hehe, kaj čem ti reč. Testo je srednje visoko, ravno prav zapečeno. Jaz jem vedno isto, gor je tartufata, suha salama, brie sir...meni res sekajo okusi.
Lahko da ješ štiri letne, pa ti ne bo dobra sploh...
 
  • Všeč mi je
Reactions: McGiver

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
A vas lahko nekaj prosim pri teh picerijah?

Meni je tam enkratna, pa tam je ta boljša,... to mi čisto nič ne pove. Kak zelo kratek opis: debelo/tenko testo, zelo obložena, obilo pelatov/sira,...

Imamo različne ideje kaj je komu dobra pica, nebi pa se vozil okoli in testiral nekaj kar že v osnovi ne prenašam - recimo debelo testo, če ni glih tista iz pasaže maxija na koncu levo iz avtomatične peči, pa še to samo zaradi nostalgije po 80ih (se mi zdi da tam zdaj ni več tega).
Picerija Parma.

Še vedno je in še vedno je ista tunelska peč.

Jaz grem tja s tamalim in gledava kako pice čez letijo. Vsak eno pico in 3 deci borovničevega soka. Ta ni več tako dober kot je bil 20 let nazaj. Cena pa komaj kaj višja od dveh ornk sendvičev.

Tako za občasno, pa da še 7 letnik vidi kako so stvari včasih laufale je super.
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Prvomajske bom prezivel v Izoli, zanima me kam it jest morsko/nemorsko hrano, pa da je cena zmerna? Pa ce zapase pica slucajno..je v Izoli kje uzitna?
 
Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.356
6.146
113
Za ribe predlagam Bujol (Verdijeva 10). Ambient izgleda kot bi se vrnil v neke prejšnje čase, ampak ribe so okusne in imajo zelo dober domač kruh. Osebje je bilo zelo prijazno.

Malo bolj "fancy" je Sidro (Sončno nabrežje 24), ki je tudi v redu.

Za pico pa Casa della Pizza / Moby Dick (Dantejeva 4).

Poročaj tvoje izkušnje.
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Poskusim in porocam. Kje je pa dobra kava in zvecer prenos lige prvakov na platnu?
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
Za ribe predlagam Bujol (Verdijeva 10). Ambient izgleda kot bi se vrnil v neke prejšnje čase, ampak ribe so okusne in imajo zelo dober domač kruh. Osebje je bilo zelo prijazno.

Malo bolj "fancy" je Sidro (Sončno nabrežje 24), ki je tudi v redu.

Za pico pa Casa della Pizza / Moby Dick (Dantejeva 4).

Poročaj tvoje izkušnje.
Preverim poleti in poročam.
Sidro mi nekako ne potegne
Tam okoli Bujola pa sem v preteklosti že enkrat jedel,pa ni bilo ravno vaw da bi se vsakic vrnil. Pa sedaj niti ne vem kaj ne je takrat zmotilo.
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Bujol je ok ja, za pizze pa je men primavera cist ok, mal so cene dvignl zadnje par let ampak ok. To je v isti stavbi kot je interspar nad simonovim zalivom. Za prenos fuzbala pomoje ni panike v veliko lokalih. Vem da nasproti primavere -cantante imajo vedno prenose na tvju.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
Mah, Primavera mi je mal od rok....pa na morju imam raje ribo kot pizzo. Seveda pa ne bi rad plačal slabo pripravljene poceni ribe po 50 evrov/kg s slabo postrežbo. Ponavadi je najbolje iti tja, kjer je gneca
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Samo stran od Bujola. Jedel vceraj kalamare s cebulo, pohvaljeni so bili tudi v Delu. Tako gumastih lignjev ze dolgo ne, ob robu pa napol srova cebula. Vem, da je z lignji konec in so itak rizicni za narocanje, ampak tole je bilo pa pod vsako kritiko. Sem potem govoril z eno lokalko in je rekla, da je najboljs v Izoli kar pri unem stantu ob morju pred Bujolom in (ne vem, ce sem si prav zapomnil) hotel Marina, drugje je pa vse hudo padlo.
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja no tudi Sonja je nekako, odlična ribja juha, so me pa letos presenetile ribe, ki so bile prejšnja leta grenke in take, ki jih nočem, letos pa so bile za prste oblizniti, tako, da verjetno novi kuhar.

Sicer pa na obali, da so me res pozitivno šokirali, kot nobeden že zelo dolgo ne in solidne cene je Nimis Vanganel, pri Kopru.
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
V soboto bili v ribji kantini pri Polonci v Piranu, zelo toplo priporočam.

Res sveže ribe zelo okusno pripravljene, cene pa čisto normalne
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Ne, to je takoj, ko prides iz garazne hise (formace) dol po klancku, kjer pobira avtobus na leci strani.

Ne mores falit, se vidijo odprte marele.