Izklop sovoznikovega Airbaga

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
VW Bora, l. 1998

Nikjer nimam nič za izklopit, zdaj pa sumim, da ima senzor za težo in da pri vožnji otroka v jajčki ni dovolj teže za aktivacijo. A se motim?

hvala

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Po mojem se takrat airbagov še ni dalo izklopiti. Sem pa skoraj prepričan, da v sedežu nima senzorja, ki ga omenjaš.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Vento letnik '93 je imel ključavnico za izklop sovoznikovega airbaga, in sicer od strani, ko odpreš sovoznikova vrata.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
ok hvala, bom šel na servis, pa naj mi povejo, kako se ga da izklopiti

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi če ima senzor bi se vklopil pri teži lupinice. Meni se je zadnjič vklopil celo pri dveh 2l plastenkah (začelo je piskat za nepripet pas).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vsak proizvajalec ima to reseno malo,drugace,,, vcasih so celo znotraj iste firme skozi generqcije razlike...Pomavadi je kaksna kljucavnica v predalu ali ob strani... Ali pa se samodejno izklopi, ce je montiran otroski sedez ali lupinica preko isofix sistema... Ali pa je treba na servis, da preko softvera to izklopijo...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
To smo enkrat že obdelali/obdelovali, pri VAG grupi je bila ključavnica za izklop sovoznikovega airbaga del dodatne opreme. Legalno niti ne vem če se pri teh modelih da s testerjem izkjučit oz. lahko ampak potem ti gori lučka za okvaro sistema airbagov.

Tudi to smo sicer že obdelali, ampak spredaj se otrok ne vozi, tudi vsi proizvajalci avtomobilov tako početje odsvetujejo!
grims-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
hahahahahaha, pa to ne more biti res
bonk.gif

Sem šel na Porsche servis vprašat če mi lahko izklopijo AB, pa so rekli ni problema, le stane vas to ca. 100€
13.gif

Zakaj pa?

Ker je potrebno na inštalacijo, katera je v predalu dati nek upor, kateri stane ca. 50€ + delo ca. urco in pol kar tudi nanese 50€ in to je to + tega morejo tako zvezat, da se v primeru trka aktivirajo ostali AB
uf-1.gif

Sem ga vprašal, če se ne da to kako narediti preko računalnika, pa se žal ne da
redface-1.gif

skratka, bullshit, tako da se bo otročiček lepo vozil odzadaj
rolleyes-1.gif

PS: aja, ko pa je otrok prevelik za jajčko, pa me ponovna aktivacija stane ca. 50€
stupid-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Kakor se spomnim je to bilo kot brezplačna dodatna oprema, ampak naročit jo je bilo pa potrebno. Itak pa kaj se sploh obremenjuješ s tem. Daš ga zadaj in imata oba z otrokom mir en pred drugim pa še bolj varno je.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Res je, ga daš zadaj pa je, kaj pa ko se začne otrok jokati, ker mu pade duda iz ust? Kak mu jo naj takrat uredim?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Res je, ga daš zadaj pa je, kaj pa ko se začne otrok jokati, ker mu pade duda iz ust? Kak mu jo naj takrat uredim?

Ugibam: ko ga imaš spredaj in mu pa pade duda iz ust in se boš sklonil pod sovoznikov sedež, iskal dudo (nato sledi obvezno pucanje ker je umazana) in nato otrokova usta. Tam 5 sec se boš na slepo vozil po cesti. Zelo odgovorno in varno!

Po drugi strani če otroku pade duda iz ust ni nič kritičnega. Če se začne cmerit naj se pač cmeri. V primeru da bruha boš pa itak moral ustavit ali je spredaj ali zadaj!

Sam sem že imel izkušnjo ko je mamica vijugala po cesti pred mano, me kmalu izrnila s ceste ko sem prehiteval (vozila je itak 50% dovoljene hitrosti) in sem kmalu videl banalen razlog za tole. Dojenčku je potrebno ščipa lička, mu popravljat dekico in tlačit dudo v usta!
rolleyes-1.gif

(skratka vožnja z otrokom spredaj = 1.5-3.0 promila alkohola v krvi = smrtno nevarno, neodgovorno, obvezno prepovedat čimprej)

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Otroci imajo eno tako varovalko da ne umrejo ravno takoj ko jim pade duda iz ust oziroma če se pet minut derejo. Sicer je pa utiševalec vse povedal. Ne vem no, jaz tudi ko sem še imel samo enega otroka sem ga imel vedno zadaj, tudi če je bila žena zraven je sedela spredaj, otrok pa zadaj. Pa smo imeli vse od bruhanja, do izpadle dude, 150 km kričanja,.....in je preživel, mi pa tudi. Ustaviš, pohendalš kar se da in greš dalje.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
ma to ne, da bom iskal dudo če mu pade pod sedež, ampak zdaj ko je otrok star mesec dni pa ga je jeba vozit odzadaj če si sam v avtu, ker če pade duda iz ust itak ne pade daleč od glave, drenje pa je takšno, da ne gre opisati
smile-1.gif
.

So pa eno ženske za volanom, ko ne znajo voziti niti če bi jih dal na letalsko pisto in bi imele vključenega avto pilota
smile-1.gif

Kaj pa se tiče vseh nevarnosti, pa mi je popolnoma jasno, ampak tudi razni GSMi, SMSji, štrcanke po radiju odvrača pozornost od ceste, pa to vsakodnevno prakticiramo.

Aja, pa ko dam otroka na sprednji sedež ga peljem na relaciji max. 3km, pa še to mestne vožnje oz. hitrosti do max. 50 km/h :p

Če je zraven punca, pa itak oba sedita zadaj pa je mir v avtu
zmaga.gif

PS: ko pa bo otrok vsaj malo starejši, pa bo itak vedno odzadaj

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Citat:
Uporabnik DMX pravi:

Aja, pa ko dam otroka na sprednji sedež ga peljem na relaciji max. 3km, pa še to mestne vožnje oz. hitrosti do max. 50 km/h :p

Po isti logiki tudi ni prav nobenega razloga da bi izklapljal airbag ker se itak ne boš zaletel.
bonk.gif

Kaj boš naredil ko bo otrok pri ene dveh letih iz samo njemu znanega razloga ravno pri volji za dveurno dretje, ti boš pa 300 km od doma? Šel v hotel in počakal da se planeti ujamejo in čez tri dni naprej? Namesto izklopa airbaga si v glavi izklopiš dretje in pičiš dalje. Da me ne bo kdo napadel, valda preveriš kaj mu je, ponavadi tudi veš za razlog, ampak če je razlog izsiljevanje pač ne gre drugače kot da "odposlušaš dretje" dokler ne prideš na cilj oziroma dokler junak ne omaga.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
hahahahahaha, pa to ne more biti res
bonk.gif

Sem šel na Porsche servis vprašat če mi lahko izklopijo AB, pa so rekli ni problema, le stane vas to ca. 100€
13.gif

Zakaj pa?

Ker je potrebno na inštalacijo, katera je v predalu dati nek upor, kateri stane ca. 50€ + delo ca. urco in pol kar tudi nanese 50€ in to je to + tega morejo tako zvezat, da se v primeru trka aktivirajo ostali AB
uf-1.gif

Sem ga vprašal, če se ne da to kako narediti preko računalnika, pa se žal ne da
redface-1.gif

skratka, bullshit, tako da se bo otročiček lepo vozil odzadaj
rolleyes-1.gif

PS: aja, ko pa je otrok prevelik za jajčko, pa me ponovna aktivacija stane ca. 50€
stupid-1.gif

za kateri avto se to gre.ker pri ibizi se je dalo to narediti preko računalnika.dela pa za 3 minute

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Za kateri avto se to gre.ker pri ibizi se je dalo to narediti preko računalnika.dela pa za 3 minute

VW Bora l. 1998

Evo, sem preveril še pri Avtu Jarc in tudi tam so mi rekli, da ni druge opcije kot samo mehanski poseg.

hvala vsem za pomoč
zmaga.gif

Over & out

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
100€ da izklopjo airbag. Pa te pooblaščeni servisi se res norca delajo iz strank

notri ti da navadn upor (ker ti precvika kable ki gredo na ta airbag) da ti ne sveti lučka v armaturi. tak upor stane v hte 20centov

pelji prvemu avtoelektričarju in ti bo zrihtal