izgubljena tablica

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
kaj je treba nardit, če izgubiš tablico? treba kaj policiji javit al pa kaj al sam greš po drugo tablico? pa kolk stane približno?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Najbolš je tudi prijavit izgubo, ker morda jo kdo najde in gre z njo tankat
grims-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Prijavit moraš policiji tam kjer si opazil da si jo izgubil, oz na najbližji policijski postaji ...

LP

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
kaj je treba nardit, če izgubiš tablico? treba kaj policiji javit al pa kaj al sam greš po drugo tablico? pa kolk stane približno?
Morda ni izgubljena.
Postopek: prijava policiji, nove tablice, nova prometna.
Če misliš, da ni ukradena, počakaj kakšen dan in nato kliči policijo, če se je morda našla.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Če sumiš da si jo izgubil na avtocesti, greš v tisto avtocestno bazo ki tisti del vzdržuje, in če so jo našli pregledniki avtoceste jo dobiš nazaj.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ok, sem našel stran, kjer je pojasnjeno kaj je treba nardit. policiji pa je treba prijavit samo, če je ukradena, kar v mojem primeru ni. sicer imam zdaj obe tablici na avtu, ker sem imel eno za prikolico, sam vseeno bi rabil še 1 tablico. bom ju3 šel pogledat če se je že našla kjer sem jo izgubil. sem jo šel iskat danes, sam je nisem našel (poplavljena cesta ca 50cm vode
smile-1.gif
)
Citat:
Lastnik vozila mora zamenjati registrske tablice za nove:

*

kadar je vsaj ena registrska tablica pogrešana ali uničena in
*

kadar postanejo zaradi obrabljenosti neuporabne.

Namesto pogrešane, uničene ali obrabljene registrske tablice se na zahtevo lastnika vozila izda nova registrska tablica, ki ima registrske oznake pogrešane, uničene oziroma obrabljene registrske tablice.

Izgubo registrskih tablic prijavi lastnik vozila pri upravni enoti, ki vodi vozilo v evidenci; in sicer takoj, ko opazi izgubo. Če so bile tablice ukradene, je potrebno krajo prijaviti na pristojni policijski postaji.

Prošnji za izdajo novih registrskih tablic je potrebno priložiti:

*

registrsko tablico (v kolikor je bila izgubljena ali ukradena le ena registrska tablica),
*

lastnoročno napisano izjavo o izgubi oziroma kraji tablic,
*

dokazilo o istovetnosti lastnika vozila,
*

potrdilo - zapisnik o odjavi vozila v pooblaščeni organizaciji za opravljanje tehničnih pregledov.

Prošnja za izdajo novih tablic se vloži na predpisanem obrazcu na sedežu upravne enote in se kolkuje z upravno takso.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
ko smo že pri tablicah: oče gredo podaljšat registracijo, pa mu uslužbenka pove da ima ukradeno tablico

kako, reče, če sta obe na avtu
in lej no glej, v EU je avto z enako registrsko označbo, le da na Poljskem in ta je tam prijavljena kot ukradena...
potem so naredili uradni zaznamek in je normalno na obstoječe tablice podaljšal registracijo...

zlatorog87

Pripravnik
14. jan 2008
177
1
18
na Seniku
če izgubiš tablco greš samo tja kjer opravljaš teh. pregled in naročiš novo.tako sem jaz naredil ko sem isto izgubil 3.tablico

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Kaj pa če sem avto prodal ampak ne naredil prepisa, ker pač unega idiota nisem več dobil. Zdej se je pa najdu en, ki mu ga je un očitno prodal naprej tist avto in mormo zdej prepis nardit, tablic pa ni nikjer, noben nima pojma kje so. Kaj nardit? Od tega je pa že zagotovo 4 leta... Kak nasvet ?
smile-1.gif
Zaupanje me je pač stalo...

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Kot (še vedno) lastnik avtomobila lahko na upravni enoti podaš izjavo, da so tablice izgubljene in je zadeva, kar se tablic tiče, čista.

L.p., Kloko

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Torej grem na občino oz. UE, podam izjavo, da sem izgubil tablice in bo potem naslednjič (tam kjer bomo delali prepis) zabeleženo v računalniku, da so kao tablice vrnjene oz. da se lahko naredi prepis (ker zdaj jim piše da nimajo tablic in jih je treba vrnit)?

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Priporočam ti, da vzameš prometno dovoljenje od tega avtomobila in svojo osebno izkaznico in greš na upravno enoto, kjer boš vse zrihtal. Jaz osebno sicer nisem "izgubil" tablic, so mi jih ukradli, ampak ti lahko garantiram, da tete na UE ne grizejo.

L.p., Kloko

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Policijo ti zaradi tega omenjajo, da prijaviš krajo tablic in tako se ne bodo javili pri tebi doma, ker je nekdo naredil kaznivo dejanje z avtom na katerem sta bile tablice.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
In kaj je razlika, če na UE vnesejo, da so tablice izgubljene ali pa če to naredijo miličniki?