Jaz ne vidim nobenih težav pri tem, če nekdo predela joomlo ali wordpress ali katerikoli drugi CMS. Dokler je to narejeno tako, da je naročniku všeč, je projekt uspešno zaključen. Zakaj bi nekdo odkrival toplo vodo, če pa ta že obstaja. Da ne govorim o morju raznih modulov, ki so prosto dostopni. Vse kar sedaj rabiš vedeti je, kako dober template naredit in nekaj osnovnega znanja php in mysql. Isto je pri spletnih trgovinah.
Primeri, ki jih je navedel avtor teme pa so morda do neke mere zanimivi. Problem nastane v tem, ko bo želel naročnik ali več teh naročnikov, da jim popravljaš stran vsak teden ali morda vsak dan....in to celo leto. Zato se bolj splača vdelat cms, jim en help napisat in imaš potem mir.
Kar se pa tiče cen je pa tako. Jaz ko sem začel delat strani, sem prvo prodal za takratnih 200.000 sit. Čeprav je bila slabo skodirana in polna nepotrebnih tagov, ter je bila grafično tko tko, je bila naročniku všeč. V končni fazi je samo to pomembno, ker vse to delamo za denar, ne zato, da pokažemo kako obvladamo. Jaz mislim, da so cene prenizke. Ko odšteješ vse stroške (20€ domena in 10€ za hosting), ti ostane 170€. Tudi če na črno delaš je to ništa, saj boš v enem letu, ko boš moral popravke delat na roke, ze zivce zgubil. Vmes bos lahko dobil nove stranke, ki ti bodo spet dale 200€, ampak medtem ti bo pa zmanjkalo časa za stare, ki jim moraš zastonj strani popravljat. Še huje je, če nimaš pogodbe dobro narejen, ker potem te lahko vsak dobesedno v glavo jeb**. Dvigni cene! Tudi če boš zato imel manj strank. Pa ker ti očitno to ni vir preživetja, mislim, da lahko brez težav reskriraš.