Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Večina izbrisanih je iæev, ki do zadnjega trenutka niso skrili svojih treh prstov. Ponos je pač ponos, zdaj pa bi kljub mržnji Slovenije želeli pridobit ta klinčev papir, da bi začeli vsi po vrsti izkoriščat pravice, denarne pomoči, ipd. ki bi jih bili deležni.
Evo vam, prst v rit.
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
jaz pa mislim, da je fajn, ce vas je res premal,
kajti posplosevalcev, ki na tisoce ljudi mecejo v isti kos res ne rabimo
priporocam branje mojega podpisa,
veckrat, ce je potrebno
Saj so vzeli. Status prebivalca so jim vzeli.Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Zakaj ga niso vzeli takrat?
Ah, še en iz vrtca, ki mu osnove niso jasne.Citat:
In tim naj damo državljanstvo!?? Tudi, če ga dobijo, Sloveneci ne bodo nikoli. Pa wtf, kaj sploh delajo tukaj?
OK, vmes pa ti pokaži zakon, ki pravi kdaj in kako se lahko komu vzame status prebivalca.Citat:
Uporabnik tis pravi:
Torej naj zadeve namesto masovno rešijo individualno. Vsak od t.i. izbrisanih (jaz jih imenujem zgrešenci) naj na novo odda vlogo v kateri naj natančno objasni (in predloži dokaze) zakaj ni v ustreznem trenutku uredil lastnega statusa in kje se je nahajal in kaj je delal v vmesnem času.
Citat:
gdaj ti je blo fajn?
kerga oz. do kerga leta?
Citat:
Uporabnik stein pravi:
OK, vmes pa ti pokaži zakon, ki pravi kdaj in kako se lahko komu vzame status prebivalca.Citat:
Uporabnik tis pravi:
Torej naj zadeve namesto masovno rešijo individualno. Vsak od t.i. izbrisanih (jaz jih imenujem zgrešenci) naj na novo odda vlogo v kateri naj natančno objasni (in predloži dokaze) zakaj ni v ustreznem trenutku uredil lastnega statusa in kje se je nahajal in kaj je delal v vmesnem času.
Saj je bil izbris zakonit, ne ?
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
gdaj ti je blo fajn?
kerga oz. do kerga leta?
Do 1914. Takrat smo bili tudi uradno v (srednji) Evropi, najmanj od Baltika do Jadrana smo ravno tako kot danes lahko potovali brez potnih listov...Dokler se ni pojavil en srbski terorist in fental prestolonaslednika. Potem se je zdruzevanje Evrope prestavilo za ene 90 let...
Drugace pa ja - izbrisane se mora resevati na case-by-case osnovi. Mislim, da so to vrli politiki ali sodniki dognali ze pred letom ali vec, pa ne vem, kaj spet pogrevajo (volitve ja...). Tisti, ki so takrat cakali, da Slovenijo porusijo in ohranijo "jugoslovansko drzavljanstvo", pa nekako niso upraviceni do slovenskega drzavljanstva, kaj sele kaksnih odskodnin, mar ne?Ocitno je bilo cajta za ureditev vseh papirjev dovolj, ce imajo se moje necakinje, ki stanujejo 1600 km stran v (takrat ze EU) drugi drzavi, hkrati tudi slovensko drzavljanstvo.