Izboljšanje sprejema

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na ebayu so se pojavli Reception Booster Pa me zanima, če to res kej pomaga. Je za kupit?
Vem, da ni mogoče ne vem kaj pričakovat. Bi mi pa prov prišlo, ker mi na eni lokaciji signal skos preklaplja, pa se sam za pol metra premaknem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
"Sam za pol metra" je ogromno za komunikacijo, kjer je lambda ~35 cm (za GSM900; za UMTS na 2100 MHz je samo se nekajnajst cm).

Ne se premikat oziroma se premikaj vsakic za polno valovno dolzino ali njen veckratnik, sicer pa kupi repetitor. Nekaj stvari na eBayu je videti kot antena (kako jo bos vgradil v tvoj telefon ?), nekaj je crnih ckatlic, ki bi dejansko lahko bile repetitorji, a za tako ceno ... ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, saj je tvoj denar
smile-1.gif
Mislim sicer, da je bolj verjetno da stvar z videa skoduje, kot da koristi, ce ze ni povsem inertna, a dokler ne poskusis, ne bos vedel. Spomnil bi te le na tiste teme, kjer uporabniki javkajo o stevilu crtic in slabem signalu ("imam 5 crtic pa je zanic signal" itd.).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo sedaj je že minilo nekaj časa od nakupa pa javljam rezultate.

Za 3G (umts) signal se ne pozna nič. Imam 4 črtice od 7 in ko se povežem na net skensla 3G in preklopi na edge. Preverjeno na večih lokacijah.

Za gsm signal pa nisem testiral. Imam pa vseeno notri, pač škodi ne koristi pa tudi ne
smile-1.gif
Mam bolj v upanju, da bom kdaj v kaki p.m. lokaciji, pa morda tole spraska kako črtico in me reši:)

BI pa znal pomagat, da telefon manj preklaplja med signali ko ni v uporabi in tako mal špara na bateriji.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Ali pa je bolj prodaja megle s kančkom upanja da je le kaka možnost kdaj?
smile-1.gif

Ko sem bral še preden si naročil sem upal da boš zadovoljen, da kupim še jaz kako za morebitne poti kjer je signala manj... vendar pomojem nima smisla kaj?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Fantje, za te stvari govorite s kaksnim radioamaterjem. Preprican sem, da vam bo povedal isto: najbolj verjetno je, da tista zadeva ne dela nic oziroma da (kot dodatna ovira; za mikrovalove je sploh skoraj vse ovira) kvecjemu kaj poslabsa.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pomagala bi izdelava pasivnega repetitorja ali pa zunanja antena. Samo slednja odpade, ker večina modernih mobilnikov itak nima več antenskega konektorja za zunanjo anteno. Torej ostane samo še koncept pasivnega repetitorja ali pa nakup aktivnega, če si kdo lahko privošči odcolat pol jurčka EUR.

Ogo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem se včeraj spomnil in na vikendu testiral še gsm signal.
2 enaka telefona en poleg drugega na različnih lokacija - nobene razlike! Tole res ne pomaga čisto nič. Tko, da ne priporočam nakupa.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tile reception boosterji so bad joke.
smile-1.gif

Resno ti bi pomagal le aktivni ali pasivni repetitor. Torej investicija. Pa še za to je predpogoj, da imaš dovolj signala zunaj bajte recimo na strehi, kjer bi namestil zunanjo anteno repetitorja. Če signala ni, potem nimaš nič.

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, to izgleda neprimerno bolj resno kot tiste nalepkice za telefone.
wink-1.gif

Edino ena caka je. Reč glede na specifikacijo ne podpira E-GSM 900 frekvenc, pokriva le osnovne GSM 900 frekvence. Torej Tušmobilov signal izpade. Seveda če specifikacije res drže do pike in so vgradili noter kak pasovno prepustni filter, ki zmeče ven vse izven osnovnega GSM 900 banda.

Ogo

Nazadnje urejeno: