Izboljšanje kakovosti avi formata?

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Pozdrav vsem forumašem, ker pri hitrem pregledu foruma nisem našel rešitve me zanima slednje, s fotoaparatom sem posnel video v resoluciji 640x480, sedaj pa me zanima kako bi izboljšal kakovost tega formata ali je sploh mogoče spremenit in s katerim programom?

Hvala in lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj dosti se ne da narediti, kar si posnel, si posnel, ni nekih magičnih programov, ki bi bistveno izboljšali kvaliteto slike.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
misliš, da ni kakega programa za izboljšanje kvalitete slike, kateri program pa uporabljate za obdelavo videa, mislim da ni preveč zahteven za uporabnika?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Kot so ti že povedali drži, lahko pa spreminjaš zadevo v druge formate (npr. za objavo na netu...) eden izmed mnogih programov je tudi canopus pro coder...

Lp.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Magix in podobno.

Povečajo kontrast, barve uravnajo, šum zmanjšajo.
Če imaš srečo je rezultat precej dober.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tega nisem rekel.
Lahko pa umazan avto opereš in namažeš s polirpasto.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Ok hvala vam za info, se bom mal poigral s tem magic video programom, upam da mi uspe.
LP

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Razprave o izboljšavi kakovosti videa me vedno asociirajo na peugeot reklamo izpred nekaj let:

Ne samo, da je zabavna, ampak tudi vsebuje odlično "razlago", zakaj se videa ne da "izboljšati".

Z vsakim dodajanjem kontrasta, barv, sharpeninga ipd kakovost videa samo še poslabšuješ. Lahko da se ti zaradi tega zdi slika bolj... vidna, ampak kakovost videa je zato nižja. Točno to je videti v reklami - čeprav on svoji kripi da izgled 206-ke, je s tem ni prav nič izboljšal, le poslabšal jo je - avto je ves obtolčen. On se samemu sebi zdi frajer, češ kaj je naredil, realnost je pa drugačna.

lp

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Po priporočilu veselo uporabljam progrm Magic video in kar gre, zanima me ali je mogoče video posnetek obračat oz. vrtet podobno kot pri slikah (zasuk) namreč nekaj posnetkov imam narobe obrnjenih. Pa še nekaj za uporabnike Magic videa, zanima me ali lahko na koncu lahko izbiraš kakšen format želiš imeti (avi, mpeg, wmw,...)
Hvala in LP

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Najprej obdelaj video v Magicu, potem ga daj pa recimov Movie Maker - je priložen Windowsem se mi zdi - pa ga tam obrni, če ima to opcijo... ali pa Sony Vegas, ki je že majčkeno bolj zmogljiv program..