Izbiram fotoaparat in bi rabila pomoč?

annica

Zelenc'
25. nov 2011
1
0
1
Odločila sem se da si kupim nov fotoaparat. Na zdajšnjem fotoaparatu so slike zelo čudne, sedaj bi rada izbrala boljši fotoaparat, pri katerem mi je predvsem pomembno, da dela lepe slike oseb.

Izbiram med dvema: http://www.mimovrste.com/artikel/1730419934/digitalni-fotoaparat-praktica-luxmedia-14-z4-zelen - ta mi je všeč ker v opisu piše da prinaša številne izboljšave fotografij, zazna prizor ter samodejno prilagodi osvetlitev in ostrino + tehnologija sledenja obrazov, ki bo poskrbela, da bodo obrazi na posnetkih idealno izostreni in osvetljeni.... to se mi zdi zelo pomembo saj hočem da bi osebe na slikah čim boljše izgledale...
Gledala pa sem še tega, ki mi je všeč ker je dražji in ker je Nikon in po tem sklepam da je boljši? http://www.mimovrste.com/artikel/1730397030/digitalni-fotoaparat-nikon-coolpix-l120-crn-darilo
Ampak ta 2. je bolj za slikanje narave pa tega kot pa za slikanje oseb ne?
bonk.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pri teh, tako imenovanih enostavnih kompaktih je Nikon že nekaj časa bolj slab. Povsem druga zgodba je pri naprednih (in precej dražjih) Nikonih, kjer se kar lepo kosa s konkurenco.
V tem cenovnem razredu aparatov, ki ga iščeš, poglej za Canoni in Sonyji, trenutno so v tej skupini najboljši.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Če iščeš aparat v cenovnem rangu okoli 70€ potem je čisto vseeno kaj kupiš ker noben aparat ne bo delal čudežev. Čeprav Practica je med vsemi najslabša. To kar piše v opisu Practice vsebujejo že vsi aparati, ki so trenutno na tržišču tako, da to te sploh naj ne zavede.
Rajši poglej za Sony, Canon ali Nikon. Dejansko v rangu do 120€ dejansko šteje kateri je lepši
smile-1.gif
. Kvaliteta je pri vseh podobna.
Če pa iščeš za okoli 200€ potem pa ti priporočam, da še daš 50€ zraven in kupiš Nikon P300. Za ta denar ne boš dobila boljšega ker kar ponuja za to ceno, ti ne ponudi noben.
In ne me napadat, da pač poveličujem Nikon ampak s P300 se z mano strinja tudi predstavnik Sony-ja in Canon-a.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Casio ni ob boku canonu, v to me ne bo nihče prepričal. Sem zamenjal pred letom ixusa s casiom... slike so ojej, kar se ostrine in barv tiče. Testi so ga kar hvalili, resnica pa ni čisto tam. Številke so pa kul, to pa. Panasonic se mi tudi nikdar ni zdel presežek kljub hvali.

Kar se mene tiče velja pri kompaktih samo eno pravilo: še nikogar niso odpustili, ker je kupil canona
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vidiš, pri meni pa ravno obratno.
grin1.gif

z bivšo sva imela za razne izlete/roadtripe in podobno Casia. zakon zadeva. pa je bil že star, pa sva nabavila enega Sonyja, ker ga je pač ona hotela, ker je bil "lep", pa sem iz enata popustil, da bo videla kaki šrot je. in se je izkazalo, da je res šrot. potem sem nabavil Panasonica, in je res top, še danes ga imam in še danes me navdušuje. potem sva se razšla, vendar ostala v kontaktu in vem, da ima zdaj Ixusa. približno ista generacija, kot moj Panasonic in je Panasonic boljši kar se fotke tiče, kar se tiče samega ostrenja. ampak vsem pa je za korak spredaj tisti stari Casio, kar ne bi nikoli verjel, če ne bi sam uporabljal tega Casia ...
wink-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
za Sonya pa itak že skoz trdim, da je zadaj za vsemi tule naštetimi ...
smile-1.gif

Tukaj pa si ga konkretno mimo pihno
smile-1.gif
. Sony ima trenutnov v razredu kompaktnih najboljše aparate. Kaki model HX9 je prava mašina in poseka marsikaterega.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi: Sony ima trenutnov v razredu kompaktnih najboljše aparate. Kaki model HX9 je prava mašina in poseka marsikaterega.
Natanko to so v sredo na predstavitvi v 3A trdili trije poznavalci aparatov - vodja servisa, Miha Podlogar in Alan Orlič.
Ta trditev je nekoliko presenetila tudi mene, ki kljub temu, da sem že desetletje uporabnik Minolta/Sony sistema (in bi moral potem takem biti velik "fan" Sony-ja) ni bilo ravno moje prepričanje. res pa je, da kompakta firme Sony nisem imel v lasti že več kakor desetletje... pa to so bili drugi časi, ko je bila ločljivost 0,3Mp (nula tri)
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hm.
Na katerega misliš?
Nex-a? To ravno ni kompakt, pravkar preskušam največjega iz te serije, pa je bližje DSLR-jem, kakor kompaktom.
Ne vem na kaj misliš, ker mi je pred kakšnim mesecem kazal nek aparat v pinki barvi, samo nisem prepričan če je bil Sony...

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Drži.
V pinki barvi.

Sicer pa: opravičujem se za off-topic, upam, da bo šla debata nazaj v smer pomoči...