Izbira routerja

mistique

Guru
16. jun 2009
14.035
1.841
113
Emona / Carnium
Ker je Asusov RT-N15 doživel nekakšen šok in se spremenil v neuporaben kos elektronike, ki utripa, moram poiskati nov router.
Želja po čimvečji oddajni moči je velika. Budget je 40-60€. Gre to skupaj? Imate kakšne predloge?
Razmišljam o Mikrotiku, vendar se mi zdi, da je budget krepko premajhen za kaj takega.

Situacija je takšna, da rabim iz vogalne kletne pisarne pripeljati stabilen signal eno nadstropje višje, skozi armiran beton.

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Tale bo verjetno idealen, moč odajanja 1W, in seveda odličen RouterOS. Cena je tam okoli 80 EUR, verjetno se splača malo čez budget

Mikrotik

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
prodano že
smile-1.gif
poglejte če ima nemški amazon še.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Boljšega routerja, katerega link ti je dal Robert, za tako ceno, ne boš dobil na zemeljski obli
smile-1.gif
Moj glas za Mikrotik. Edino nastavljanje ni ravno za začetnike, čeprav so zdaj vsaj osnovne nastavitve olajšali s quick set-om.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
To je cena z davkom doma na tvojemu pragu - manjka samo še tvoj podpis
wink-1.gif

Se pa splača še kaj naročit saj je poštnina enaka za par kilogramov.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.035
1.841
113
Emona / Carnium
KSZ
Hvala vsem za predloge. Danes dobim na test Linksysa (mislim, da E3200). Če ne bo "vleklo", potem probam še MikroTika, ki ga (RouterOS) kar dobro poznam.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Narkotik pravi:
Tale bo verjetno idealen, moč odajanja 1W, in seveda odličen RouterOS. Cena je tam okoli 80 EUR, verjetno se splača malo čez budget

Mikrotik
Zdaj sem se tudi jaz zapalil za ta router. Me pa nekaj zanima. Vsi ga tako hvalite..a to ste ga že sprobali, da ga tako hvalite? Skratka na osnovi česa je tako Oh in Ah??

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Zdaj sem se tudi jaz zapalil za ta router. Me pa nekaj zanima. Vsi ga tako hvalite..a to ste ga že sprobali, da ga tako hvalite? Skratka na osnovi česa je tako Oh in Ah??
Torej? Se mi je kar zdelo, da nekateri kar na pamet govorijo in hvalijo.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Zakaj MikroTik?
- ker je zanesljiv,
- ker je poceni,
- ker omogoča nastavitve praktično vsega kar obstaja v IP routingu - huda konkurenca Ciscotu,
- omogača izvajanje skript,
- ...

Je pa zadeva malo bolj advanced za nastavljat, ni samo par kljukc in klikov kot npr. DD-WRT, Tomato...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Če bi rad videl v živo kako izgledajo menuji in kaj se da nastavljat potegni WinBox in se poveži na server demo.mt.lv ali demo2.mt.lv. username je demo, geslo pusti prazno.

picture.png

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ko mi bo naslednjič shodil moj linksys (pa se to noče zgoditi) bom sigurno spet vzel linksysov wrt54-gl ali nek podoben model, ker to je top, robusten, ne sesuva se nič, lahko poljubno naložiš drug fw, skratka spimpaš si ga po svoje in dela kot urica, pa še zunanjo anteno lahko priključiš gor...pa še garancijo ma dobro.
Res da ni lep kot kaki drugi modeli...