izbira ponudnika trojčka

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
trenutno sem v fazi izbiranja novega ponudnika vseh teh priteklin v bajti....internet, tv, telefon.....torej rabim par nasvetov glede izbire ponudnikov, kateri razen siola, amisa, telemacha še obstajajo....kakšne izkušnje imate.....na kaj naj bom pozoren pri izbiri.....hvala že vnaprej, bom pa še sproti postavljal vrpašanja kar se bom spomnil....lp

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Verjetno je najbolj važno, kateri ponudniki so pri tebi možni. Če je na voljo samo bakreno oziroma navadno telefonsko omrežje si omejen tudi z oddaljenostjo.
Napiši vsaj kraj in zračno oddaljenost do pošte (oziroma kjer je bila pošta 10-20 let nazaj)
wink-1.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
hmmm....hja vidim da sm pomemben podatek spustil.....ja torej, trenutni priključki ki so je telekom adsl in kabelska preko telemacha....lokacija rače.....pošta paaa, hmm včasih je bla cca 700m zdaj pa 800m, vsaj po zraku

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Pomembno vprašanje je tudi, kdo bo zadeve uporabljal (predvsem TV). Moji starši so recimo imeli velike težave, ker je IP-TV komunikator večkrat zaštekal (slabo vreme, padla internet linija) in si niso znali sami nazaj usposobit TVja. Pri kabelski TV in novejšem TVju z DVB-C te težave ni več. Pa en daljinec manj....
Pri nas doma je zato telemach najprimernejša izbira.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
vprašaj še kakega soseda, kaj ima in kako mu deluje. lokalne informacije znajo biti koristne

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
da malo spet obudim temo....torej projekt je spet aktualen...je bil malo na stranskem tiru ker ni blo časa.....

torej gremo lepo po vrsti.....najprej kateri ponudniki pri nas sploh so....torej poznam siol, telemach, t2, amis ....še kateri?

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
narobe....najprej morem vedet kateri so ponudniki, šele pol jih lahko gnjavim če so pri nas dosegljivi, se ti ne zdi.....zato pa sem napisal da grem lepo od začetka

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

narobe....najprej preveri kdo na tvoji lokaciji deluje. kako? vsak ima na internetu možnost vnosa naslova in kaj na tem naslovu lahko ponudi. potem pa jih gnjavi

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
da vem kdo na moji lokaciji deluje morem vedet kdo sploh obstaja....kaj te tu ni jasno.....kakorkoli.....bolj ali manj izbira me t2, siol, amis, telemach

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Če maš kabelsko izberi kabelsko. Takoj ena škatla manj če imaš LCD. Če imaš opcijo VDSL izberi VDSL
smile-1.gif
Če nimaš je vse en **** kaj izbereš samo da bo bolj ugodno :p

B81

22. jul 2007
36.788
10.391
113
Z rač si ti?

Sam bi izbral ponudnika, ki da največ za nek denar in in ki ima najmanj izpadov. TI imaš tak menda vse omogočeno, telemach, amis, siol..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede izbire IPTV / kabelska bi vedno izbral kabelsko. Zakaj? Ker imaš lahko priklopljenih več TV-jev, kjer tehnično marsikje ni možno preko IPTV. Lahko cel kup ljudi v bajti gleda HD programe naenkrat, pa ne bo problema. Potem je priklop več TV-jev cenejši (kartice so cenejše kot komunikatorji), ni potreben dodaten daljinec, v sili lahko še 'brezplačno' analogno TV uporabiš.

Potem kabelsko enostavno sam napelješ po hiši do vseh priključkov, pri telefonskih linijah je to dosti težje.

Jaz na obstoj IPTV gledam kot nekaj, kar so si morali telefonski operaterji po svetu izmislit, če niso želeli propast. Torej kot izhod v sili in ne neka uporabna rešitev. Zato pa imajo ljudje s optiko po bajti napeljano kabelsko in ne kak IPTV.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
@Denis: a ti je znano če je T2 tudi tu? so nedavno nazaj nekaj kopali tu mimo pa nevem al so optiko delali al kaj

ja to tak gledam da dobim največ za določeno cifro €....kar se tiče izpadov pa je tak....trenutno mam net na siolu, že ene 10 let. če še ne kaj zraven, pa še ni blo nikol nekega hudega izpada izpada, dvakrat ponoči s predhodno najavo, ter enkrat podnevi za kako urco.....tv oziroma kabelska je trenutno na telemach-u, tam cca 3 mesece pa tudi digitalna Tv na novem LCD-ju pa so že bli problemi parkrat, pa še na centru za pomoč so neke šmrkle arogantne tak ko da so najbolj pametne na svetu....se mi nič kaj ne dopadejo....je pa stvar taka da je v bajti le en LCD, ter dva stara CRT-ja, se pravi analogni signal in bo tak tudi ostalo....če bo kak tv crkno, bo pač en manj....tak da en digitalni in dva analogna signala rabim....sem pa videl da siol tudi ponuja neke analogne priključke kabelske, ve kdo kaj več o tem