Izbira paketa

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Lahko: zaradi omrežja.
Kaj pa je z Bob-ovim (Simobilovim) omrežjem narobe?
confused-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Paket pri Tušmobil-u ti omogoča večjo fleksibilnost. Možnost nakupa telefona, če se kdaj kasneje odločiš. Popust ob vezavi, v višini 10%. Večja možnost uporabe storitev. Pomoč v vsakem trenutku zastonj, bolj osebno reševanje težav.

Možnost brezplačnega testiranja omrežja 7 dni na tvoji lastni lokaciji, da se prepričaš o vsem, kar te zanima, brez lažnih obljub, kdo je največji in kdo najboljši na papirju ter reklami.

Možnost uporabe dveh omrežji za enako ceno, kar lahko upoštevaš kot čisti luksuz
wink-1.gif

Možnost spreminjanja paketov nižje, višje, odvisno od kasnejših potreb, nisi fiksiran z eno tarifo, enim paketom, itn.

Naj nižja cena gostovanja v EU.

Možnost, aktiviranja dodatnih tarif za klice po naj nižjih cenah v tujini, itn. itn.

Lp.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Paket pri Tušmobil-u ti omogoča večjo fleksibilnost. Možnost nakupa telefona, če se kdaj kasneje odločiš. Popust ob vezavi, v višini 10%. Večja možnost uporabe storitev. Pomoč v vsakem trenutku zastonj, bolj osebno reševanje težav.

Možnost brezplačnega testiranja omrežja 7 dni na tvoji lastni lokaciji, da se prepričaš o vsem, kar te zanima, brez lažnih obljub, kdo je največji in kdo najboljši na papirju ter reklami.

Možnost uporabe dveh omrežji za enako ceno, kar lahko upoštevaš kot čisti luksuz
wink-1.gif

Možnost spreminjanja paketov nižje, višje, odvisno od kasnejših potreb, nisi fiksiran z eno tarifo, enim paketom, itn.

Naj nižja cena gostovanja v EU.

Možnost, aktiviranja dodatnih tarif za klice po naj nižjih cenah v tujini, itn. itn.

Lp.
Super razlaga. Hvala
nahrung002.gif

Citat:
To ste mi že obrazložili apak sem zgleda bolj bukov in ne zastopim čisto.
Primer:
- Imam free paket kateri ima zastonj klice v Tušmobi. Ali to ostane če sem v Tuševem ali M@ omrežju?
- Če sem jaz in druga oseba (Tušev naročnik) v M@ omrežju ali se kličeva zastonj?
- Če sem jaz v M@ omrežju in kličem Mobitelovega naročnika..zastonj/ne zastonj??

Hvala

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ja.
Ja.
Ne.

V tretjem primeru ti bo odštelo enote iz tvoje količine, ki jo imaš na voljo, v prvih dveh primerih pa ne.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri bobu so stvari dosti bolj preproste, nobene filozofije, vse je po 4 cente in rešeno
smile-1.gif

Plačaš kolikor porabiš in se ne rabiš obremenjavti z nobenim paketom, pavšalom, naročnino, ker je ni.

Tuš že ve zakaj lahko/moraš pri njih uporabljaš še drugo omrežje in sicer Mobitel... zaradi slabega signala.

Je pa res, da če se pelješ z vlakom Mb-Lj, ti pred Ljubljano tam na enem odseku kakšnih 5-10 minut ne bo delal noben operater.

Glede gostovanja v "tujini" (eu) pa je tu neka tabela
http://www.mobilna-telefonija.com/evrotarifa/

Kar je prednost drugih operaterjev al pa je bila, da imaš tam večjo izbiro telefon po "subvencionirani" ceni, ki te potem spet sili v vezavo oziroma če nimaš "hudega" paketa za telefon odšteješ več kot na prostem trgu v EU.

http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni.html#m_mid178
Kar poglej si primer...

To ni "s" od subvencije. Da ne govorim o drugih ponudnikih. Preden pa razbereš iz tabele za kaj gre pa tudi rabiš pol ure. zaradi vseh teh paketov in opcij je vse skupaj nepregledno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lastne izkušnje. Pelji se enkrat z vlakom boš videl
smile-1.gif

Sem prvo mislil, da mi je telefon crknil potem pa začne "okolica" jamrat, da ni signala...

Subvencije so skromne, da bolje ne morejo biti, dal sem le primer iz ponudbe enega od operaterjev, saj pri drugih ni bistveno drugače. Vezava, še kakšen dodaten podatkovni paket ali mesečni obrok (plačilo na obroke je to).

Takšna so dejstva, dopuščam pa možnost, da se kje motim.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Vem kak je signal vsaj med Ljubljano in Celje..in zaradi tega ne bom pljuval po bilo kerem operaterjev...

In če že govorim kdo ma bolši signal med to relacijo je Mobitel in Tušmobil naj slabši je Si.mobil...govorim iz lastnih izkušenj
wink-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Lastne izkušnje. Pelji se enkrat z vlakom boš videl
smile-1.gif

Sem prvo mislil, da mi je telefon crknil potem pa začne "okolica" jamrat, da ni signala...

Subvencije so skromne, da bolje ne morejo biti, dal sem le primer iz ponudbe enega od operaterjev, saj pri drugih ni bistveno drugače. Vezava, še kakšen dodaten podatkovni paket ali mesečni obrok (plačilo na obroke je to).

Takšna so dejstva, dopuščam pa možnost, da se kje motim.

Ravno, zaradi tega ker so izkušnje posameznikov različne, je meni osebno ok pri Tušmobil-u to, da imaš možnost 7 dnevno brezplačno testiranje, naj boljša možnost, da se prepričaš o svojih lastnih izkušnjah ter uporabe na svoji lastni lokaciji ali pa tam, kjer se giblješ
wink-1.gif
. Nisi poročen z operaterjem, lahko prekineš, če ugotoviš, da to za tebe ni.

Ko se že subvencije omenjajo, imaš možnost, da za 8 € na mesec skupnega stroška s paketom Free 5 prejmeš slednje;

KLIK

Lp.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem kdo bi se vozil po Sloveniji in testiral signal 7 dni ali? Le zakaj je ta "ugodnost" ponujena.

Tudi boba lahko kadarkoli prekineš.

Si dal subvencijo za telefon ki stane 132 eur. Na ebayu je po 100 eur+ nov.

Vezan si za dve leti, dodatno plačilo 3 EUR na mesec = 72 eur na dve leti.

Realna subvencija za 28 EUR? o tem govorim, da so to neresne ponudbe.

Ali sem kaj narobe razumel ob tako pregledni ponudbi, kjer spodaj šele piše da je to vezava na 24 mesecev.

--------------------------------------

Ne razumem zakaj bi povprečen uporabnik šel na Tuša, 7 dni testiral omrežje, če solidno lovi, nato pa bi še mesece ugotavljal kateri paket je za njega primeren glede na porabo in nonstop spreminjal pakete, vmes pa bi ga še za 24 mesecev ujeli za "subvencioniran" telefon.

Recimo da vzame paket 20 (tega sem mislil vzeti).

Pa se ti zgodi, da si določen mesec malo več v EU, kamor te ne preveč pogosto tudi pokličejo ali pa še ti malo pokličeš.
Doma te čaka račun 20 EUR + tujina. 20 eur si jim "podaril."

Pa tudi ko si doma se zgodi, da morda pa kakšen mesec dejansko nakličeš le za npr. 7 EUR... si jim spet 13 podaril.

In povprečen uporabnik ne bo zaradi tega nonstop gnjavil in spreminjal pakete, morda še za spremembo kaj plačal?...

Lepo vzame ponudnika, ki mu zaračuna po dejanski porabi, brez mesečnega pavšala oz. naročnine. Pošteno.

Pa še nekaj. Menda na subvencijo ne boš jemal takšnega "slabega" telefona, ampak nekaj pravega, vedno je bilo tako, da če si se že vezal si vzel nekaj solidnega, ne pa ropotuljice za 100 eur.

In ker so super telefoni izjemno dragi, klici pa ne več tako oderuški kot v preteklosti (ko si še s klicem pokrival telefon), je subvencija to kar pač danes je... plačilo na obroke s popustom.
---------------------------

Moje mnenje je to.

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo pri mobitelu, Lumia za 1 EUR.
Privlačno, ampak 24 mesecev vezave za paket povezani 2000, torej 23 EUR na mesec, ok, na to pa še dodatek 15 EUR na mesec dve leti, torej 360 EUR plačaš za telefon, Na netu pa ga vidim novega že za 320...

Prisilijo te torej v drag paket = 23 EUR
Telefon pa plačaš v CELOTI na obroke (preplačaš dejansko) = 360 EUR.

Pa še 1 EUR daš
smile-1.gif

To je lep "nateg". To ni subvencija, ampak prepračilo na obroke.

http://www.mobitel.si/akcije/Nokia-Lumia-800.aspx

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Kdo je tebi dal titulo, si zasluži enega rosnega. Če pa še nastavi, da utripa, dobi še enega.
smile-1.gif