Izbira paketa

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Ženi poteče aneks pri Mobitelu, in sedaj bi radi spremenili paket, ker ne mislim več plačevati oderuških položnic pri nacionalnem operaterju. Prosil bi vas, da mi malo svetujete glede izbire operaterja oz. paketa. Odločam se med Bob in Tušmobilovim Free 5 paketom.
V povprečju imamo mesečno cca. 50-60 min. klicev in cca. 50-60 SMS-ov.
Kaj mi priporočate? Tudi glede zanesljivosti in pokritosti.
Hvala

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Si.mobilov bob ima klicni center na 090 (1 €/min) če se kaj zalomi.

zakupljene enote na Free paketih (razen prenoas podatkov) veljajo tudi na m@ roamingu. brezplačna poraba moj.tusmobil.si.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:

če si prijavljen na m@ omrežju se ti prav tako iz zakupljenih količin prenašajo enote za klice, SMS, MMS.
Če prav razumem ni razlike, če si prijavljen na Tuševo ali Mobitelovo omrežje? Ali?

JapanskaBuba

Zelenc'
7. jul 2010
17
0
1
Če imaš sedaj 50 min v Mobitel, 10 min v Si.mobil in 5 min v stacionarna omrežja (sklepam po tržnem deležu in trenutnem operaterju) + 60 sporočil SMS, te najceneje pride bob, naročniški paket. Če se bodo destinacije spreminjale (npr. poleg žene, preideš na drugega operaterja tudi ti, ki te največ kliče) si lahko najugodnejšo tarifo izračunaš preko kalkulatorja na strani: http://www.tarife.si/si/vnos-mesecne-porabe.html
1484840-Izracun.png

Priponke

• 1484840-Izracun.png
    1484840-Izracun.png
    11,8 KB · Ogledi: 172

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Hvala za vse informacije. Vidim da ni neke cenovne razlike med Tušmobilom in Bob-om.
Kateri je boljša izira?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Ne nihče ni na Tušmobilu. Jaz imam služnei m@, hčera pa Džabest..tako da mi tisti zastonj klici znotraj omrežja nič ne pomagajo. Je pa res, da bi lahko hčera ko ji poteče aneks prešaltala k Tušmobilu. A je kakšna opcija Džabestu pri Tušmobilu? Klice pa ima 90% v Mobitel

JapanskaBuba

Zelenc'
7. jul 2010
17
0
1
Hm, bob je malo cenejši, a zaračuna dodatne storitve (npr. klic na informacije) in ne ponuja subvencioniranih telefonov. Free 5 pri Tušmobilu je malenkost dražji, a lahko dobiš še subvencioniran telefon (sicer minimalno cca 20 EUR v primerjavi, če ga kupiš na mimovrste ali podobni trgovini, si pa potem vezan 24 mesecev).

Bob uporablja omrežje Si.mobila, ki je trenutno največje 3G omrežje, Tušmobil pa lastnega in deloma nacionalni roaming pri Mobitelu. Sam bi izbral bob, verjetno tudi zato, ker sem že ves čas (od 1999) pri Si.mobilu in nimam problemov. V klicni center ne kličem
wink-1.gif
Če imaš kakšno reklamacijo, pa jim jo tudi na bobu lahko pošlješ 4free na e-mail.

Verjetno bo tudi tvoja odločitev bolj odvisna od tega, kaj ti je ljubše oz. kje imaš boljši občutek. Če ne potrebuješ telefona, pa v vsakem primeru dosti ne tvegaš. Vzameš ljubšega operaterja in ga po potrebi zamenjaš kasneje. Vse kar te stane je dodatna priključnina in MNP (5 EUR).

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Pozdravljeni

Ženi poteče aneks pri Mobitelu, in sedaj bi radi spremenili paket, ker ne mislim več plačevati oderuških položnic pri nacionalnem operaterju. Prosil bi vas, da mi malo svetujete glede izbire operaterja oz. paketa. Odločam se med Bob in Tušmobilovim Free 5 paketom.
V povprečju imamo mesečno cca. 50-60 min. klicev in cca. 50-60 SMS-ov.
Kaj mi priporočate? Tudi glede zanesljivosti in pokritosti.
Hvala

Nabavi bob, ni naročnine, plačal pa boš po dejanski porabi in ne pavšala, ki ga morebiti niti ne nakličeš.
Bob je tudi najcenejši v tujini (EU).

Simobilovo omrežje je ok.

Sem bil pred podobno dilemo in ni bilo kaj za razmišljat. Sedaj so položnice "smešen", vse pa seveda deluje.

Klic na 090 pa je redek kot padec kometa na zemljo
smile-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Hvala vsem za odgovore. Sem pa še vedno pred enako dilemo kot prej
smirk-1.gif

Vidim da sta oba ponudnika OK...zdaj je očitno na meni da se odločim.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tebi bo Tuš verjetno bolj všeč, ker boš lahko šel na šalter težit prodajalki, dočim je pri bobu vse brezosebno.

Jaz sem tudi okleval med tušem (pavšal za 20) in bobom, nakar sem se odločil za slednjega, da plačujem res toliko kolikor porabim, še vedno pa lahko grem drugam, le k Mobitelu pa nikoli več.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Tebi bo Tuš verjetno bolj všeč, ker boš lahko šel na šalter težit prodajalki, dočim je pri bobu vse brezosebno.
Ma boli me k*** za prodajalko. Sem bolj komot sorte in večino stvari urejam preko interneta...
Meni je tudi bolj všeč opcija, da plačam koliko porabim in ne nekih pavšalov...
Kako pa je pri BOB-u z MMS-i? Kako se obračunavajo ? Kot SMS ali prenos podatkov?

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri bobu je vse po 4 cente
smile-1.gif
torej tudi sms in mms (skupaj s prenosom podatkov jasno), pod pogojem, da si naročnik (kjer pa je naročnina 0,00 EUR).

Prenos podatkov za druge storitve pa je 1Mb=4cente, pri čemer je interval obračunavanja 64kb.

p.s.
ko kupiš boba imaš prvih 100 minut ali sms ali mms gratis, tako da ni nujno da te prvi mesec račun sploh oplazi.