Sam imam ytong (končujem predelne stene). Kaj me je prepričalo?
- solidna izolativnost
- odpade potreba po notranjih ometih
- izredna fleksibilnost pri dobavi (na plati sem vedno imel toliko materiala kot sem ga rabil
- možnost samogradnje (sicer pri modernih opekah tudi ni veliko težje zidat)
- zelo malo packarije (za dva "zidarja" rabiš dva vedra, 2 "keli", dve nanašalki lepila in mešalko za lepilo)
- enosatvno oblikovanje za kakšne nepravilne oblike/kote
Na kaj je treba biti pozoren?
- če ti dela zidar, ne sme biti preveč pameten in zidati, kot da je klasika, ker potem zadeva izgubi pomen
- natančnost (če ne lahko odmisliš 2. točko zgoraj)
- sem že reku natančnost
Pa še ena na temo predelnih. Za moje pojme se ne splača knaufat, ker sem prepričan, da ne prideš cenovno skozi (ker knauf stena ni samo poceni plata ampak je še drago ogrodje, izolacija in bandažiranje)
PS: seveda je to samo moje mnenje
- solidna izolativnost
- odpade potreba po notranjih ometih
- izredna fleksibilnost pri dobavi (na plati sem vedno imel toliko materiala kot sem ga rabil
- možnost samogradnje (sicer pri modernih opekah tudi ni veliko težje zidat)
- zelo malo packarije (za dva "zidarja" rabiš dva vedra, 2 "keli", dve nanašalki lepila in mešalko za lepilo)
- enosatvno oblikovanje za kakšne nepravilne oblike/kote
Na kaj je treba biti pozoren?
- če ti dela zidar, ne sme biti preveč pameten in zidati, kot da je klasika, ker potem zadeva izgubi pomen
- natančnost (če ne lahko odmisliš 2. točko zgoraj)
- sem že reku natančnost
Pa še ena na temo predelnih. Za moje pojme se ne splača knaufat, ker sem prepričan, da ne prideš cenovno skozi (ker knauf stena ni samo poceni plata ampak je še drago ogrodje, izolacija in bandažiranje)
PS: seveda je to samo moje mnenje
Nazadnje urejeno: