Izbira avtomobilov, mnenje?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zanima me za kaj bi se odločili vi, ter zakaj:

l.2011 (nov), oba dizel in avtomatik ; passat je cenejši malenkost.

-passat ali
-honda accord

Pomiselke pri hondi imam predvsem, da so dizel le izumili nemci in ne japonci(če bi bil bencinar ne rečem), poleg tega pa še rezervni deli-servis; oz. sama kvaliteta izdelave, glede na to da japonska vse uvaža.

NO kakšno dejansko mnenje dobrodošlo.

lp

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
passat ima večji prtljažnik in boljši menjalnik
koliko ti to pomeni?

če zelo potem nimava več kaj debatirat, če ne pa lahko nadaljujeva
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Aha za oba sem pozabil omeniti da sta "karavan", torej sta tam tam po prtlažniku. Menjalnik avtomatika oba...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tudi bencinarja (ottov cikel) so izumili nemci. Pa rotacijski motor (wankel) tudi. Hudimana, po teh tvojih kriterijih niti Mazde RX-8 ne smes kupiti
rolleyes-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
pasatov prtljažnik je že v osnovi 200 litrov prostornejši, dsg menjalnik je špica in še cenejši je
to so izrazite prednost nemca

o lepoti ne bova ker je to subjektivna ocena

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
Ni VAG
smile-1.gif

Meni je lepša, in če je passat cenejši potem predvidevam da je slabše opremljen. Ali?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mislim, da govori za hondo, ker passat ni nič posebnega.

vw ima že vsak ta drug kmet v tej sloveniji, to je zame dovolj dober razlog!

honda je itak lepša, ima malo več športnega duha, glede kvalitete pa mislim, da bosta oba delala brez problemov, glede na to da sta nova. In teh pet let bo hitro minilo, potem ga boš itak prodal in ti je vseeno kaj bo potem... Poglej avto.net. passatov je kot dreka, in s tem hitreje izgubljajo na ceni. Hondic accord ni tok, in bolj držijo ceno, se pravi,da ga boš boljše prodal... pač osnove prodaje na trgu.

Moj glas: Honda.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Honda.
Veselo bi jo vozil v upanju, da bo čez 5 let še brez okvar ali menjave kakšnega potrošnega materiala (e.g. avspuh), kljub prevoženim 200.000km.
smile-1.gif

Sicer pa je dobro vzeti v premislek tudi stroške rednega vzdrževanja do 150.000km. Razlike v ceni so lahko velike. Je pa vsekakor v plus Passatu, da je model praktično nov, aktualni Accord je pa že nekaj časa na cesti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Zanima me za kaj bi se odločili vi, ter zakaj:

l.2011 (nov), oba dizel in avtomatik ; passat je cenejši malenkost.

-passat ali
-honda accord

Pomiselke pri hondi imam predvsem, da so dizel le izumili nemci in ne japonci(če bi bil bencinar ne rečem), poleg tega pa še rezervni deli-servis; oz. sama kvaliteta izdelave, glede na to da japonska vse uvaža.

NO kakšno dejansko mnenje dobrodošlo.

lp

Vzemi obe vozili na test vsaj za nekaj ur, prodajalec naj ti predstavi predvidene stroške vzdrževanja za recimo prvih 100k km (običajna praksa pri Toyoti, kako je drugje nimam pojma). S tem ne mislim "cirka 200 evrov enkrat na leto" ampak pisno specifikacijo del po servisnih intervalih skupaj s ceno. Potem se odloči. Ali pa če takoj vržeš kovanec, zgrešil ne boš v nobenem primeru.

Kar se tvojih pomislekov tiče pa jih najlažje opišem s frazo "za lase privlečeni"
smile-1.gif

Aja, DSGja pejt drkat naprej-nazaj po par cm, kot sicer pri kakšnem tesnem parkiranju. Včasih so bili *lahko* precej štorasti in nenatančni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
passat zdaleč ni nov, je samo facelift, ki kao zgleda drugačen...ne vem mene bi tudi mikala honda v tvojem primeru, ampak pri avtomatiki bi se raje za nemce odločil.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Tukaj je nekdo delal "realno" primerjavo med Mazdo 6 in VW Passat: mazda-si. Sicer ni direktna primerjava s Hondo, ampak glede na to, da je Honda po mojem mnenju še boljša od Mazde, gre moj glas za Hondo. Kar se pa tiče kvalitete in splošne zanesljivosti so pa itak japonci v prednosti.

Primerjava: Škoda Superb vs Hyundai i40 vs VW Passat - zmaga Škoda!

Še en nemški test Passata, sicer iz leta 2008, samo za občutek, kako zanesljiv je lahko VW. VW Passat 100.000km test .

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Passat v čisto vseh pogledih, edin minus (če je sploh pomemben) je ta, da bo passatov čez pet let dosti več na cesti kot akordov,
kot še vedno do zdaj.

Passija boš prodal čez noč, kar zna bit zelo uporabno ko pride kaka priložnost za drug avto in je hitro treba prodat. Lepota je relativna, akord je sicer lep, športen, samo pasat je le pasat.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz bi namesto passata vzel skodo superb s polno opremo, ce so cene tam tam ( ne vem, se ne spoznam ). Honda karavan mi pa ni vsec po obliki.