Iz ZOO Ljubljana pobegnila risa

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
S Kebrom se nimava kaj prepucavat ker se strinjava.
smile-1.gif

In ne gre za nobeno osebno prepucavanje, ker sem tebe mogoče šele parkrat zasledil na forumu, ampak ker si pisal takšne bedarije nisem uspel biti tiho.

Situacijo v ZOO-ju pa poznam toliko, da točno vem kje so risi in vem tudi kako se ograja postavlja. Ti pa ne veš očitno ne eno ne drugo.

ajde lahko noč

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Vse pse treba postrelit ker so nevarni! Včeraj sem v živo videl kako sta zaklala eno veliko srno. Jutri bosta šla nad sosedove otroke!

Nagon dela svoje!
Risov nagon je da ubije žival, ki mu je v naravnem okolju plen!. Risov nagon je, da se skrije pred sovražnikom / človekom. Risa ne boš videl, ker je preveč plašen.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No lisica je pa le manjša kot ris
wink-1.gif
So veliko bolj nevarni ljubljenčki aka mastifi in dobermani ki jih Ljubljančani vlačijo po LJ, kot pa vse žverce, ki se slučajno nahajajo kje v bližini.

Pijane lovce po gozdovih namenoma nisi omenil?
grims-1.gif
Kje si pa pijance v gozdu našel? a niso bolj po bifejih?
rolleyes-1.gif

Definicija lovca:
"Lovec je oborožen pijanec, ki gre po bližnjici skozi gozd v gostilno"
evil.gif

Nazadnje urejeno:

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Moja poanta v tem topicu je bila da ni res kar pravijo in sicer da so risi za ljudi nenevarni. Če so tako nenevarni upam da ko jih ulovijo pokažejo kako so ti mucki prijazni (torej oskrbnik naj risu prinese zrezek, naj ga malce počohlja in se nato v enem kosu vrne iz ograde).
hysterical-1.gif

Kako ti uspe primerjati "spuščenega"(ker je itak še vedno za mrežo) risa z risom v dokaj majhni kletki, ki se ne more umakniti tečnemu oskrbniku, ki rine vanj
confused-1.gif

Mogoče bo malo bolj razumljivo:
Gad/modras če le more, pobegne. Če mu preprečiš pobeg, bo skočil vate. Podobno je z večino ostalih živali.

Sicer ni ris, ampak če imaš jajca, ni problema:

(Novinar ki je poskusil isto je fasal praske in ugriz)
evil.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dobro še 1x ker ne razumete, FAQ poenostavljeno ...

Ali lahko ris napade in ubije/težje poškoduje človeka - DA
Ali lahko ris poje mojega kolega v študentskem bloku v rožni - NE
Ali mi lahko ris poje vse bureke pri šiptaju na kolodvorski - NE
Ali lahko ris poje mojo staro mamo v 6. štuku na dunajski - NE

Torej ris JE nevarna žival, NE predstavlja pa nevarnosti za ljubljančane in tako ni potrebne nobene panike!
zmaga.gif
koliko ljudi so že pobili risi? ali lahko podgana težko poškoduje/ubije človeka? JA...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
"Risov še niso našli. Zdaj bosta postala lačna, bojijo se, da bi lahko uplenila še kakšno žival"
A od enega gamsa sta se najedla samo za en dan?
Sicer pa so srne tudi po Rožniku, srn je itak preveč po Sloveniji.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Naokoli že kroži fejk posnetek risa na Rožniku(na posnetku je kanadski ris)
evil.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Citat:
Pobeg risov samo zgodba za množice!!!

Pobegla risa iz ZOO-Ljubljana naj bi bila samo zgodba za množice, da bi na ta način odganjali radovedneže. Ali se vam zdi čudno da je Večna pot (cesta ki gre mimo ZOO-Ljubljana) že več dni zaprta za promet čeprav bi lahko nevarna drevesa odžagali v parih urah. Še več, na cesto so postavili drevesa ki služijo kot barikade.. Zakaj je na območju prisotna vojska in nikogar ne spuščajo? Zakaj bi risa, zapustila svoj prostor kljub hrani in kaj je bila čudna svetloba ki so jo prebivalci tisto noč opazili? Po pričevanju nekaterih, naj bi na območju Rožnika strmoglavilo neznano leteče plovilo, zgodbo o pobeglih risih so si pa izmislili da bi ljudi prestrašili, da ne hodijo v bližino. Po mnenju nekaterih so se celo vesoljska bitja transformirala v rise in sedaj z urinom zastrupljajo podtalnico tako da bi vsi prebivalci postali vesoljci.. Največji ekstremist trdijo da naj bi bila celotna zima zgolj uprizorjena ter da sneg sploh ni pravi.. Kaj je res in kaj ni, presodite sami.. Nekaj pa je zagotovo res in sicer da je koseški deklici prekleto mraz te dni.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201237089344958

aplauz.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Potem bi bilo bolje, da v tej zgodbici uporabijo vsaj tigra..risa sta nekak neverodostojna. No, za nekatere forumaše sta kar grozo vzbujajoča...mijav.
tongue-1.gif

Kadet

Pripravnik
3. feb 2014
53
0
6
A to je spet un pacient od orgonskih topov spisal? Dokaz da so nekateri osebki se vedno na stopnji neandertalca..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.175
16.435
113
Pa to ne morš verjet kaj je to folk prizadet....čudna svetloba..ja mogoče od štroma in gasilskih reflektorjev itd?
bonk.gif

Kar se pa "umetnega" snega tiče pa še tukaj nalepim ta video:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ma daj no, to je Evrofil napisal, ampak je mal preveč pretiraval ...
hysterical-1.gif

... al kaj?
13.gif

Kje si to našel? HAARP-ovci, Modro nebo, Vučko, roletar Marjan,...???

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ma daj no, to je Evrofil napisal, ampak je mal preveč pretiraval ...
hysterical-1.gif

Nisem, majkemi! Ne smem vam povedati o tem, kako Illuminatsko/Prostozidarsko/Zidovska zarota s pomocjo Billa Gatesa preko umetnih sneznih padavin ki padajo v krogu poizkusa v nase gene vgraditi evgenicne sekvence, ki bodo pomagale pri tem, da bo samo 1% postal nad-rasa, vsi ostali pa bodo njihovi suznji, makjemi, ne smem! Tudi o tme, kako so orgonski topovi v resnici pozpesevalci zastrupljanja, ker kovina v njih s pomocjo potenciranega, informiranega kristala nase veze niti, ki sestavljajo ta sneg - in kako je Vučko(TM) v resnici nastvljeni norcek, da ljudi spodbuja v pomoci Zlikovcem vam ne smem povedati. Res ne. Sploh me ne sprasevat.

Ampak, a je kdo Bratuskovo videl kako se s snegom igra? Jankovica? Ne? Medtem ko Jansa hrabro vrti motorko - ampak otroke pa skriva pred Snegom, ker je bil ze cepljen?

Zdaj pa sami sklepajte.

evil.gif

Ce me kdo jemlje resno potrebuje psihijatricno pomoc.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
S Kebrom se nimava kaj prepucavat ker se strinjava.
smile-1.gif

In ne gre za nobeno osebno prepucavanje, ker sem tebe mogoče šele parkrat zasledil na forumu, ampak ker si pisal takšne bedarije nisem uspel biti tiho.

Situacijo v ZOO-ju pa poznam toliko, da točno vem kje so risi in vem tudi kako se ograja postavlja. Ti pa ne veš očitno ne eno ne drugo.

ajde lahko noč

kar mene zadeva, so nesposobni zato, ker sta jim dva oskrbovanca raztrgala tretjega. Saj se ni gams prišetal mimo.

Ko bo kmet dovolil, da mu domača mačka kolje kokoši, naj raje neha s kmetovanjem pa gre kandidirat v državni zbor. Aja ZOO je itak javni zavod v lasti MOL..

Za risa pa upam, da sta že daleč stran.