Praviš "Alan Ford generacija". Sva se že smejala skupaj na to temo, vendar se zavedaj, da ta izraz ni tvoj izum. Samo malce pozabljen je bil skozi leta, saj smo ga že mi nekoč uporabljali.
Strip "Alan Ford" z grupo TNT je bil direkten cinični odgovor moje generacije, ki je pravkar odraščala, na delovanje sistema, v katerem smo bili. To sem bil jaz, moji prijatelji, najverjetneje tudi tvoj oče in mati. Kako se zoperstaviš več kot očitnim neumnostim, ki so jih tekoče producirali naši vodje - kot ravno z nasmehom (posmehom) in cinizmom!?
Zelo podobno delate danes tudi vi, le da nimate tolikšne sreče, da bi imeli v pomoč tako močnih intelektov, kot sta bila ravno Magnus in Bunker. Ter da sta nekako uspela svoj izdelek plasirati ravno v Jugoslavijo, ki je pravkar umirala. Njun strip je uspel namreč samo pri nas in nikjer drugje na svetu. Ti, - tebi, tvojim vrstnikom in kolegom, ... , morda tole kaj pove?
Imeli smo še Diarejo mimogrede in bi bil pravi greh, če bi jo tule pozabil omeniti. Danes imamo pa Aljano. (
)
Mislim, da smo vam preveč dobro postlali in dali preveč pravic v roke ob danem trenutku. Preveč pravic in premalo odgovornosti !
Ravno iz razloga, ker smo odraščali v sistemu, kjer smo lahko vrnili svoje mnenje o situaciji v državi samo s cinizmom. Pa zopet - znova poudarjam, da čisto vse pa tudi ni bilo zanič. Slovenija bi lahko bila čisto spodobna in moderna država, če bi uspeli v 90. letih ohraniti spodobnost in odgovornost. Ker je nismo, smo padli. Zelo padli, tako da je strah, če ne kar usodno padli.
Toliko, dragi moj Kameleon in tvoja generacija. Sem 100% (več itak ne moreš biti
), da se boš čez kakih 20 let ukvarjal s popolnoma enako temo in svojimi otroki. Spravi si tole in morda se boš takrat spomnil še enkrat prebrati.