Iskanje svojih prednikov

dentex

Guru
20. sep 2007
2.764
663
113
sorry del rodnbine je, del pa os Slomškov, drgač pa nuk hrani lepe zbirke tudi crkvenih knjig v katere se je beležilo čigav je ker lipicanec

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Aja, ti si konj, ker pa, Araqbec? Pazi se, te bo 8888 prec dal izgnat.
grin1.gif

Za konje ja, to se da marsikaj najti, ker so dobili v hrambo Lipiško knjižnico (lihkar preverjeno direkt pri viru).
V starih tiskih in na rokopisih ni kakšnega posebnega gradiva, kjer bi lahko rodovnike zganjal. Iz Licejske knjižnice in ostalih samostansjih, ki so jih poverbali po jožefinski reformi, krstnih knjih ni, te so ostale župniščem.

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.764
663
113
So tudi krstne knjige, drgač pa 32 ka je moj frend hahahaha.

Ne brez heca se najde marsikaj, sam cajt si je treba najdt. Farouškim kej u pušco stisnt.
Naši so delal cca 19 let, da so najdl podatke od/do takrat. Delno so mi Čehi pomagali, pač redki priimki, sreča, najdu svojo daljno žlahto, ki je iz Brna prilezla v Heinburg, pa kasneje na dunaj, kjer so bii dvorni advokati.....

Po vuvuzelini strani pa je škof A.M.Slomšek direkt žlahta po prvem kolenu tko da je bilo malo lažje, naprej pa do grofov tudi po direktni liniji, tako da je prva zabeležba imena in priimka že 1671

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pazi, če bo prebral, da si arabec, bo konc prijateljstva, neki ga zadne čase teli zeleni zlo matrajo, edin če ga jaz narobe razmem in misli na objemalce dreves.

Resnično me zanima, ker oddelek ima krstne knjige, Glavan je trdil, da jih pri njemu na rokopisih ni in tudi moja, ki je tam delala kar dolgo, zadaj tuli, da jih ni ne na rokopisih, ne v starih tiskih. Menda so morale krstne knjige po dekretu ostati v župniščih in kasneje predane KuK arhivom.

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.764
663
113
Bom povprašal kje so našli zadeve te obvestim na privat, če in takoj ko zvem karkoli uporabnega

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
ksz.

Tudi mene zanima družinsko drevo, ker naj bi en del izhajal iz Primorske (pa sem čistokrvni Dolenjc), drugi celo iz Francije. Poleg iskanja podatkov, kar za zadnjih 150 let mirno opravim v lokalnih župniščih (za nazaj je treba pa bolj raziskovat), kako se sploh lotit vpisovanja podatkov in risanja dreves - so za to kaki programi, mogoče tudi za novodobne žepne naprave? Ali je bolje drevesa risat na roko?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
http://www.geni.com/
Ne mislim (vsaj zaenkrat) šerat podatke kar po internetu, kot da bi bil na fejstbuku, pa še to nekim oglaševalcem, raje grem v župnišče, tam bom našel verodostojne podatke (pa kolikor vem, ni še nihče od žlahte, ki je ostala v Sloveniji, se lotil raziskovanja. Kot pravim, me zanima program za urejanje podatkov, ki jih bom dobil v župniščih in knjižnicah. Saj obstaja Excel, samo gotovo je kaj bolj priročnega.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Očitno je bil krstni list tudi rojstni list. Kako pa so v avstroogrski denimo "reševali" jude? Krstili jih gotovo niso, vsaka vas pa tudi ni imela rabina, da bi to delal za državo kot je bila geografsko pokrita RKC. Kdo je njim naredil rojstni list?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Ne vem, saj po vaseh jih res ni bilo veliko, recimo na štajerskem in prekmurju še kakšen, večina je bila v večjih naseljih, kjer pa so imeli rabina.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
So bili primeri, da je bila v vasi trgovina in to trgovino so imeli v lasti židi. Tako je denimo bilo tam, kjer je živela moja babica. Še najbolj se je spomnila iz šole iz časa AO, da sošolka židinja ni molila med jutranjo molitvijo, morala pa spoštljivo stati tako kot ostali. Gotovo so obstajali ljudje, ki niso pripadali nobeni religiji, ali pa je bila religija tako redka, da ni bilo daleč naokoli drugih pripadnikov. Mobilnost ni bila tako preprosta kot danes. Država je verjetno morala imeti nek civilni servis.