ISKALNIK

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.656
8.050
113
Kaj je razlog, da iskalnik ne dela?

nekdo je zdele odprl temo "Plantarni fasciitis" in sem sem bila sigurna, da sem enkrat že odgovarjala na to temo in pripenjala linke.
Štih proba, da vpišem "plantarni" vrne samo teme stare 10+ let, "fasciitis" nič, "rolanje" (beseda, ki je v originalnem postu) kar nekaj, spet staro...

Če grem pod svoje uporabniško ime in kliknem na svoje objave, je gladko izpuščen moj odgovor na to temo.

Zanima me algoritem iskalnika, da se znam prilagoditi. Po katerih temah/forumih/iskalnih besedah se ne da iskat po novem?

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.656
8.050
113
Alternativni iskalniki so mi poznani. Z njihovimi prednostmi in slabostmi.

Vprasanje ostaja:
Zanima me algoritem iskalnika, da se znam prilagoditi. Po katerih temah/forumih/iskalnih besedah se ne da iskat po novem?

Z zakaj se niti ne bom ukvarjala, ker mi je vseeno niti ni moja stvar, ampak ce je le mozno, bi rada vedela in razumela, kako je "prilagojen".

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.180
2.443
113
Kaj ti ponudi?
Poizkusi s kombinacijo besed! torej dve tri besede skupaj.
Ali pa z naštevanjem - več besed - in vmes vejico.
Išči pogovorno besedno zvezo.

p.s. Plantarni fasciitis - mi vrne do 1 leta stare!
GOOGLE na koncu da seznam, po katerme je registriral iskanje

sousis

Guru
16. nov 2019
1.724
1.168
113
Ker smo ljudje nepismeni, probaj še "fascitis" namesto "fasciitis". Sicer meni to najde iste 3 zadetke kot tebi za "plantarni".

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.656
8.050
113
Sem...
Te teme pa ni od nikoder:

Gledam tudi preko googlovega iskalnika. Najde tole novo temo, ampak one prejsnje, kjer vem, da sem limala linke, da ne bi nilo potrebno spet iskati, pa ni. Ocitno je bilo vmes kar nekaj izbisanega.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.312
2.852
113
Emona / Carnium
Tako se iz Googla išče po spletnih mestih. Najde pa samo indeksirane strani (to so tiste, do katerih Google pajek ima dostop).
1760948562603.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.656
8.050
113
Vem... Najdes kje temo, kjer sem ze odgovarjala na to vprašanje? Ker jaz je ne.

Je pa, kot sem zgoraj napisala, google nasel to novo temo, medtem ko je alter iskalnik ni.

Torej:
Kako deluje alter iskalnik?
Kdaj in zakaj so bile dolocene teme izbrisane oziroma zakaj, ce ne zaradi izbrisa, jih noben ziv bog ne najde?

Podobne teme