iscem zbirko knjig vinetou

Sime

Zelenc'
31. avg 2011
1
0
1
Če je še kakšen interesent za nakup knjig zbirke Karla Maya naj se mi javi na ZS
Imam jih 21 in so iz leta 1968 in zelo lepo ohranjene.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
No, sam sem sedaj prilezel do 29 knjig (po zaslugi dveh uporabnikov tega foruma; hvala), s tem da jih imam sedaj kar nekaj za prodat, ker imam dvojne
redface-1.gif
. Če koga zanima naj me kontaktira, dam ugodno. Sicer pa rabim še sledeče knjige:
- Smrt cesarja Maksimiljana
- Po puščavi
- Po divjem Kurdistanu
- Po deželi Škipetarjev
- Žuti
- Lovci na sužnje
- Mahdi
- V Sudanu
- Grad na pečini
- Kruger Bey
- Satan in Iškariot
- V Meki
- Pri babilonskih razvalinah
- Gozdni strah
- Kapitan Kajman
- Na tujih stezah
Ponudbe za zgornje knjige sprejemam na PM. Z divjimi ponudbami v smislu 20 EUR na knjigo ni treba izgubljat časa
wink-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Enim parim, kateri ste se javili v tej temi, sem poslal PM. Dejte malo se zlogirat z alterjem
evil.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
jaz sem v otroštvu izredno rad bral indijanarice od Karla in seveda bil vedno velik fan rdečekožcev,
no knjiga "Empire of the summer moon" S.C.Gwyne pa me je postavila na malo bolj realna tla....
mimogrede, fenomenalna knjiga, kao se poteguje (ali se je) za Pulitzerja....

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
jaz sem v otroštvu izredno rad bral indijanarice od Karla in seveda bil vedno velik fan rdečekožcev,
no knjiga "Empire of the summer moon" S.C.Gwyne pa me je postavila na malo bolj realna tla....
mimogrede, fenomenalna knjiga, kao se poteguje (ali se je) za Pulitzerja....
Lahko zadevo na hitro povzameš?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
...vzpon Komančev in njihova vojaška dominacija nad ostalimi plemeni, opis njihovega načina plenjenja, bojevanja, napadi na belce..., kako so belci preganjali indijance, o prednikih Čaka Norisa
wink-1.gif
, v glavnem napisano relativno zgodovinsko nevtralno, res priporočam, če te tematika zanima...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne štekam. A ni tale vinetu neki kar ti je fun v osnovni šoli, potem pa to prerasteš?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ne štekam. A ni tale vinetu neki kar ti je fun v osnovni šoli, potem pa to prerasteš?
Kaj pa, če smo nekateri še vedno v osnovni šoli
evil.gif
..

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Hja po eni strani je za osnovno šolo ...

Jaz ga trenutno berem v originalu, da ohranjam nek nivo znanja nemščine. Berem nekaj, kar je preizkušeno "fajn", pa še korist je od tega. Sam ne vidim velike razlike če berem recimo Dana Browna ali Karla Maya (oboje so izmišljene pustolovščine
smirk-1.gif
).

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Karl May je v bistvu ene sorte kult.
Ni zastonj najbolj popularen nemški pisatelj.

Spomladi sem si ogledal muzej v njegovi vili "Shatterhand" pri Dresdnu - sredi tedna, dopoldne. Kr precej gužve je blo, pa nobenih šolarjev.