iscem zbirko knjig vinetou

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
avtor karl may, zbirka ima cca 40 knjig, zelene platnice, mislim da so srebrne ali zlate crke na platnicah. vinetou, potvanje belega brata po bliznjem vzhodu, ...

iscem za darilo. ce ima kdo kaksen namig, kje bi lahko to zadevo nasel se priporocam ...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
tisti ki jo imajo doma, jo ne bodo kar prodali/odstopili.
ena varianta je, da kontaktiraš antikvariate in mogoče tam, ampak v kompletu skoraj zagotovo nemogoče dobiti.

Raje podari srebrnik ali dva.
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
če se ne motim, imaš ti kompletno zbirko VROČI KAJ, ne pa Vinetuja.
Če pa imaš, napiši vse naslove po vrstnem redu (prepiši) - ti bo vzelo manj časa kot pa lepljenje vset teh slik, ki jih limaš gor na alter.
In seveda povej/napiši ceno!

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Jih imam 15:
Po puščavi
Po divjem Kurdistanu
Iz Bagdada v Istambul
V gorah balkana
Po deželi škipetarjev
Žuti
Lovci na sužnje
Mahdi
V sudanu
Grad na pečini
Kruger bej
Satan in iškarjot
V Meki
Pri Babilonskih razvalinah
V kraljestvu srebrnega leva

Cena: 20 € / kos

Nazadnje urejeno:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Zadeva je stara cca. 40 let in takrat je izhajala po delih (mislim, da jih je 45) čez več let, tko da boš sploh težko dobil koga, ki ima vse.
Jest sicer mam, ampak ne dam. Ne prodajem ništa, samo se hvalim...
cool-1.gif

Ponatisa ni blo. Zakaj pa ne pa tud men ni jasno. Karl May je namreč najbolj bran nemški pisatelj. Baje prodanih preko 200 milijonov knjig...

falus

Pripravnik
26. jul 2010
46
0
6
Na toplem
Tudi jaz jih imam nekaj doma oz. ima dedek, se prašijo na omari tko da če koga zanima lahko pogledam katere so...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Zadeva je stara cca. 40 let in takrat je izhajala po delih (mislim, da jih je 45) čez več let, tko da boš sploh težko dobil koga, ki ima vse.
Jest sicer mam, ampak ne dam. Ne prodajem ništa, samo se hvalim...
cool-1.gif

Ponatisa ni blo. Zakaj pa ne pa tud men ni jasno. Karl May je namreč najbolj bran nemški pisatelj. Baje prodanih preko 200 milijonov knjig...

je bil vsaj delni ponatis teh zelenih knjig...ker ene so pol neke rdeče al roza še bile 100%...
grin1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Kontaktiraj Bukvarno Ciproš Maribor. Tam sigurno majo, ker je noter toliko knjig, da nimaš kam stopit...
uf-1.gif

Jaz drugače tam hodim bolj na LP oddelek
cheer.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Se ni kaj hvaliti, ker nas je ocitno precej, ki jih imamo doma. Imam vse "zelene", niti ena knjiga nikoli odprta, prakticno original zapakirano
evil.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ne da bi vedel, pa tud v cobbisu nism nč najdu.
Govorim o zbirki, seveda.

Je pa recimo winetou izšel tud v zbirki Zlata knjiga, pa najbrž še kaj. V cobissu sem videl, da je tistih 6 "balkanskih" knjig izšlo v celem kupu zvezkov v letih 95 - 96... Si to mislil?

Vsekakor bi bil pa čas za ponatis kompletne zbirke, po možnosti še s kakšnim dodatnim prevodom. Baje je napisal 70 knjig, kolikor sem jih jaz preštel jih je prevedenih 45... Če štejem tiste, ki so v več delih vsako posebej...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ja, očitno so izšle samo tiste balkanske, v prvem prevodu sta šipšota s čakani barata aladža, v kasnejši verziji pa sta aladžija... je pa tako, da mladina tega dandanes ne bere več kaj dosti...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
drugač je pa vzhodni del bil tudi v filmski obliki in to v dveh verzijah, v eni igra 'ben nemsija' un blondinec, k ima frizuro kot potrč in je igral že 'old shatterhanda' v vinetouju, pol je pa še druga verzija k ben nemsija igra en črnobradec žal pa te verzije ne dobim nikjer...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ne mi žalit Lexa Barkerja.
Se bo vrtel v grobu kot zobarjev sveder, če ga boš primerjal s Potrčem.

filme poznam pa tele:

Im Reiche des silbernen Löwen
Durchs wilde Kurdistan
Der Schut

Kar se tiče "balkanskega" ciklusa, v vseh treh igra Lex Barker, pa vse se dobi na torrentih.
Majo pa komaj kaj zveze s knjigami, pa kr težko jih je gledat dons...
rolleyes-1.gif

Knjige majo precej daljši rok trajanja.
cool-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik RoMeX pravi:
Jaz jih tudi imam. Pošlji ponudbo pa bomo videli.

rabim kot darilo za rojstni dan. na ZS mi poslji ceno, pa te kontaktiram.

problem v tem primeru je v tem, da je knjig precej in tudi ce je posamezen izvod ugodno, skupna stevilka precej nanese ...