Iščem napravo za daljinsko uravnavanje glasnosti

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Še sam nevem kako naj dam ime teme.
Iščem neko zadevo(če sploh obstaja) katera ima aux vhod in izhod. Namenjena pa bi bila temu da bi preko daljinca zmanjšala oz povišala glasnost. npd. na izvoru nastaviš najvišjo raven glasnosti pravtako na zvočnikih. Vmes pa imap to "zadevo" katero preko daljinca upravljaš....
Ve kdo za kako podobno(ugodno) zadevo. Iskal sem nekaj po netu samo še sam nevem kako bi se taki zadevi reklo. Tako če kdo ve za kak link kjerkoli(ebay, bolha.. ) se že v naprej zahvaljujem

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja, isces "IR controlled preamp" ali pa "attenuator", kar obcasno prodajajo pod "passive preamp". Obstaja precej kit kompletov in ze narejenih, cena za kaksnega kvalitetnega je najbrz kaksnih 100 EUR, ce bi bil narejen s poceni integrirci namesto z releji, pa par deset EUR. Ob nastavitvi glasnosti imas ponavadi tudi moznost menjave kanalov (vhodov).

En primer: http://jos.vaneijndhoven.net/switchr/design.html

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.924
-385
113
sej kaj je pa narobe z navadnim ojačevalcem? sej v sourcu daš jakost do konca, potem jo pa na ojačevalcu višaš ali nizaš... al v čem je fora tega preamp?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Tole iz amazona mi je še nekak najbolj všeč. Nekak nimam neke volje niti znanja, da bi se sam spravil lotat.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sej kaj je pa narobe z navadnim ojačevalcem? sej v sourcu daš jakost do konca, potem jo pa na ojačevalcu višaš ali nizaš... al v čem je fora tega preamp?

Ce sprasujes konkretno za stepped attenuator (tisto, kar je na povezavi): je prakticno neunicljiv, ce je pravilno narejen, impedanca je lahko preracunana tako, da bo priblizno konstantna cez celo obmocje, nic ne skrta ob menjavi nivoja, in ker je lahko narejen z boljsimi komponentami, manj sumi, itd. To so fizikalno merljive stvari, zraven pa "audiofooli" dodajo se kaksne svoje buce, ob katerih slisijo travo rasti ...

Kar se koncepta tice, drzi kar si napisal: ce imas (pred)ojacevalec, ki ze premore nastavitev glasnosti na daljavo, in ce ti ustreza rezultat, potem ni absolutno nobenega razloga, da bi kupoval se eno stvar za vmes. Jaz sem iz vprasanja razbral, da x5x nima te moznosti, sicer bi jo uporabil.