Išče se fotograf

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
hm ... Samo Vidic? Bor Dobrin? Luka Dakskobler? Matic Zorman?
grin1.gif

No na zadnje dva se potem delaš norca, ker Luka dela super reportaže in in še kaj, ampak definitivno mu ni do porok in podobnega, Zorman, hehe je umenik svoje vrste
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sedanje generacije fotografov ne poznam, kljub temu pa poznam in cenim fotografa stare šole, ki je bil v svojih časih TOP na vseh temeljnih področjih fotografije.
Ko sem spoznal njegov opus dolg nekaj desetletij sem bil resnično fasciniran, kako mu je uspelo vse to...

Morda je tudi kakšen trenutnih fotografov takšen, da lahko karkoli uspešno naredi, čeprav - ponavljam - nove, digitalne generacije ne poznam in (žal) ne spremljam.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, pa dejmo definirat vsa področja? lahko? ne ... še par let nazaj par področij sploh obstajalo ni ...
smile-1.gif

tele, ki sem jih napisal, gredo komot pod vsa področja. delajo reportaže, šport, fotozgodbe, portrete. verjetno bi tudi poroke naredili zelo dobro ...
wink-1.gif

res je, težko je biti povsod top. ampak tisti, ki so res dobri, jim rata tudi to ...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
no, pa dejmo definirat vsa področja? lahko? ne ... še par let nazaj par področij sploh obstajalo ni ...
smile-1.gif

tele, ki sem jih napisal, gredo komot pod vsa področja. delajo reportaže, šport, fotozgodbe, portrete. verjetno bi tudi poroke naredili zelo dobro ...
wink-1.gif

res je, težko je biti povsod top. ampak tisti, ki so res dobri, jim rata tudi to ...
wink-1.gif

Zadnje dva osebno zelo dobro poznam, in recimo Matic je tipičn primer da samo talent ni dovolj, slike ma tip fenomenalne, vsaj reportažne, pa kakšne COVER fotke, samo pismo če tip osnovnih zadev nima popedenanih ( pa nisem samo jaz opazil ), od odnosa do sposojene opreme in drugega, do dogovorjenih terminov ( da tja sploh ne pride ), je lahko še tako dober samo se ne smatra kot TOP ane - če se ne pojavi na shootingu
smile-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Lej tip je bil men dolgo vzor za fotko, samo potem pa vidiš da ni vse samo dobra fotka, mora bit zadaj človek beseda, po eni strani mu ni panike skočit na drugo celino v zelo nevarne razmere naredit fotko ( in ne zarad keša), tukaj mu svaka čast ! Samo vseeno, sam pojem dobrega fotografa tretiram malo širše kot samo dobra fotka - odnos do dela, odnos do strank.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Vprašanje, koga on misli...saj bobo je sicer že v letih, ko gre verjetno lahko počasi v penzijo, nazadnje ko sem gledal, je pa imel svojo agencijo, ja, z nekaj mladine, ki je delala tam.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
on je tudi zelo vsestranski, se strinjam ja!! mi je ušel iz glave ...
grin1.gif

kar se tiče Zormana - jaz imam z njim samo dobre izkušnje in odnose, je pa res, da ga tako zelo dobro spet ne poznam ...
redface-1.gif
vem pa, česa je zmožen, in zmožen je veliko.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Citat:
zato pa toliko pizdakam čez vse đabiče.
smile-1.gif
ker mislijo, da so frajerji, ker so pač podpisani pod fotkami. ne razumejo pa tega, da nekateri od tega skušamo živeti.

in nekako se kaže nepisano pravilo, da tisti, ki znajo/znamo, imamo ceno in so ljudje tudi pripravljeni plačati to ceno. vendar pa na rovaš đabičev, je takšnih poslov vse manj ...
redface-1.gif

kar se tiče pa vsestranskosti - lahko bi se reklo, da sem vsestranski fotograf, ne bi pa rekel, da sem TOP.
smile-1.gif

No, jaz pa bi rekel, da če vam đabiči odžirajo posel, da obstajata dve možnosti. Tako imenovani đabiči dosegajo dovolj visok nivo kakovosti, ki je pač zelo blizu vašemu, profesionalnemu. Ali pa da so zahteve naročnikov postale nižje.

Resnica je verjetno nekje vmes in očitno le niste tako posebni, ker le ni potrebno toliko talenta, kot ga je bilo včasih.

Se ne ukvarjam s fotografijo
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zal se moram strinjati s tabo. oz. na pol. talenta ni manj, le spostuje in ne ceni se ga dovolj. zal je res - nekateri narocniki so se zadovoljili s slabsimi izdelki. na sreco se ostajajo narocniki, ki cenijo dobro fotografijo in so jo tudi pripravljeni normalno placati. ampak jih je res malo.

kar se tice pa dzabicev ... vecina jih res ... no, ne dosega nekih standardov, recimo. majhen delez teh je res dobrih in prespektivnih, ampak ti hitro uspejo in zacno delat po "normalnih" cenah ...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.211
1.712
113
40
Tudi jaz iščem fotografa...nekje v začetku januarja bi bilo za poslikat službeno prireditev, nekje od 6h zvečer do jutranjih ur...razne podelitve, dogajanje pač..nič mega zahtevnega. V Mariboru drugače...

lp